Bourgogne

Value for money vine!

BOURGOGNE VINE

Bourgogne


Pinochar Wine importerer disse domainer

DOMAINE JEAN-MARC PILLOT

DOMAINE THOMAS MOREY

DOMAINE CYROT-BUTHIAU

DOMAINE EDMOND MONNOT

DOMAINE JEAN VAUDOISEY

NYHED - DOMAINE PAVELOT

NYHED - DOMAINE TERRES DE VELLE

DOMAINES GOULLEY


Klik på navnet og gå til præsentation af det enkelte Domaine

Bourgogne er et stort vinområde, der i alt dækker ca. 26.000 hektar! Det strækker sig fra Chablis i Nord til Beaujolais i syd. Og der er derfor også meget stor forskel på vine fra Bourgogne.


Der produceres omkring 200 millioner flasker Bourgogne om året!


De primære druer er Chardonnay til de hvide samt Pinot Noir til de røde. I Beaujolais anvendes også Gamay druer, ligesom Aligote benyttes flere steder i Bourgogne. Men Bourgogne er nok kendt som det sted i verden, der producerer de bedste hvide vine med Chardonnay samt de bedste røde vine med Pinot Noir.


En kendsgerning er det i hvert fald, at de mest efterspurgte vine fra Bourgogne er blevet vanvittig dyre. Verdens dyreste vin kommer ikke overraskende herfra, og generelt kan det siges, at efterspørgslen efter disse vine langt overstiger udbuddet, og så vil der jo unægteligt ske voldsomme prisstigninger, så længe der er velhavende mennesker nok, der vil betale for de dyre dråber.


I Bourgogne opdeler man de producerede i primært 4 klassifikationer. Grand Cru, Premier Cru, Kommune vine og regionale vine. Kun godt 1% af produktionen kommer fra Grand Cru klassifikationen, og det er jo også heri man finder en af forklaringen på de små mængder, der skal dække et helt verdensmarked. Der findes kun 36 Grand Cru marker og ca. 600 Premier Cru marker.


Det er bredt anderkendt, at de bedste røde Bourgogne vine laves på Pinot Noir, og kommer fra den del af Bourgogne, der kaldes Côte de Nuits. De bedste hvide kommer fra Côte de Beaune, og laves som nævnt på Chardonnay druen.


Som i alle andre distrikter er der meget stor forskel på vinene. Selv indenfor få meter kan der være meget stor forskel, og de enkelte producenter kan fra samme område også lave meget forskellige vine. Det er også derfor det kan være svært at overskue Bourgogne. Eksempelvis har Grand Cru marken Clos de Vougeot over 80 forskellige ejere, hvilket betyder, at der laves over 80 forskellige udgaver af vine fra denne mark. Alle må kalde den Clos de Vougeot Grand Cru, men der er meget stor forskel på de 80 vine - selvom de altså kommer fra samme mark.


Så det kræver tålmodighed at lære Bourgogne at kende, og vinbønderne siger selv, at man aldrig kommer helt til bunds i med at forstå Bourgogne...


FACTS OM BOURGOGNE

KLIK HER

Vinene som PINOCHAR importerer er vine, der kan nydes mens de fortsat er helt unge, men som godt kan tåle at blive gemt nogle år. Det er typisk Premier Cru vine og Village vine - særligt udvalgt, og af meget høj kvalitet. De vine der importeres er blevet smagt i én eller flere årgange, så vi ved at kvaliteten er meget høj.

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af vine fra Bourgogne og Champagne - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering i Østjylland når du køber 6 flasker eller mere!

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

#pinocharwine

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 18:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

Mangler du nye kræfter til bestyrelsen eller hjælp til strategiudvikling?

Besøg www.stratkon.dk - Skaber værdi for dig og din virksomhed!

© Copyright 2019 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27