Mine tip om vin

Value for money vine!

Tip om vin

Tip om vin fra mine nyhedsbreve


Pinochar Wine sender to nyhedsmails hver måned. Det er er med præsentation af vinene jeg importere, og ofte med en månedens tilbud. Den anden nyhedsmail indeholder altid en anbefaling af vin fra andre dygtige danske vinimportører. En vin hvor man efter min opfattelse også får høj kvalitet for pengene - som man gør det med alle vinene fra Pinochar Wine. Den nyhedsmail indeholder også altid et tip om vin, der er gode tips til, hvordan man får det meste ud af den vin man nyder.


Du kan følge med her, hvor jeg lægger månedens tip om vin ind hver måned.


Rigtig god fornøjelse!


JULI MÅNEDS TIP OM VIN

Find dit "sweet spot"

Rigtig mange danskere nyder vin. Nogle flere gange om ugen andre kun ved særlige lejligheder.

 

Og når man sidder med vin i glasset, så har alle en holdning til om man kan lide vinen eller ej.

 

Og hvis man er glad for vin, så er det jo bedst at man prøver at drikke vine man godt kan lide – hver gang.


Men det er ikke alle der ved, hvad deres smagspræferencer egentlig er, og det er jo ærgerligt at åbne en vin, der ligger uden for ens præferencer.


Men hvordan sporer du dig ind på, hvad dine præferencer egentlig er? Det er i virkeligheden ret enkelt – smag en masse vin ;-)


Men det kan også gøres på anden vis, hvor du griber det lidt mere struktureret an, og afsøger nogle af de områder og vine du anser for at være fra dine præferenceområder.

 

Slå dig sammen med nogle gode venner – gerne op til 7-8 personer. Aftal at afholde en vinsmagning om et par måneder. Aftal et budget pr. vin. Det kan være 100,- kr. pr. flaske eller mere eller mindre. Det er ikke så afgørende, hvad i aftaler, blot alle sørger for at indkøbe vine i det prisinterval i har aftalt. I kan også vælge at aftale land/druetype/distrikt. Det er en god ide så i sigter efter at afdække en bestemt vinprofil af den ene eller anden slags.


Til selve smagningen serverer i vinene i sæt af 2-3 vine pr. sæt. Tøm ikke flasken – det er en god ide, at man kan vende tilbage en vin senere under smagningen. Når i smager vin mod andre vine, så træder de enkelte vines karaktertræk mere frem, og man får en bedre fornemmelse af stil og komposition. Du kan vælge at tage lidt notater, men det er ikke så afgørende, og lidt et temperaments spørgsmål. Men tager man lidt noter, så kan man dagen efter lige gennemgå dem, så man har et klart billede af, hvilke vine der var ens foretrukne.


Gentag dette 3-4 gange om året, så vil du dels blive mere kyndig omkring vin, og du vil stille og roligt indsnævre dit præferencefelt, så du ved hvilke vine du foretrækker, og måske endda vil købe lidt ekstra af så du altid har en flaske i kælderen som du ved falder i din smag.

 

Og husk altid at være nysgerrig. Prøv også vine fra nye områder hele tiden – enten hos vinhandleren eller andre smagninger, eller når der er et godt tilbud på vin du normalt ikke nyder. Det kunne jo være, der er vintyper du endnu ikke har stiftet bekendtskab med, men som rammer di smags ”sweet spot”.

 

God fornøjelse – det er en skøn rejse at være på!MAJ MÅNEDS TIP OM VIN

Lidt input til køb af vinkøleskab.

Lad det være sagt med det samme. Jeg er ikke nogen ekspert indenfor vinkøleskabe. Men med udgangspunkt i min grundlæggende viden omkring vin og vinopbevaring vil jeg her komme med mit syn på, hvad man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at købe et vinkøleskab.

 

Som med almindelige køleskabe findes der en lang række vinkøleskabe på markedet. Og det betyder jo også, at nogle er bedre end andre.

 

Har du planer om langtidsopbevaring af dine vine, og har du ikke mulighed for et køligt kælderrum eller lign., ja så kan et vinkøleskab naturligvis være løsningen.

 

Lad det sagt med det samme. Er formålet med et vinkøleskab blot at sikre, at du til enhver tid har 30-40 flasker kølig vin til rådighed, der skal drikkes indenfor nogle uger/få måneder – ja så kan man roligt købe nogle af de billige modeller. Man kan sige at man skelner mellem et vinkøleskab og et vinopbevaringsskab. Og langt de fleste at mine anbefalinger er relateret til vinopbevaringsskabe (selvom jeg flere steder skriver vinkøleskab nedenfor).

 

Men er det til langtidsopbevaring så bør man tage nogle forhold med i sine overvejelser.

 

Når man går på jagt efter et vinkøleskab, skal man huske på, hvad vin ikke kan lide, når de skal lang tids opbevares. Ingen store temperaturudsving, ingen konstante rystelser, ikke høj varme, ingen lys og eller stærke lugte.

 

Vinkøleskabe findes i alle prisklasser, designs og størrelser.

 

De findes også i størrelser fra 30-40 flasker og op til 200-250 flasker. Som tommelfingerregel skal man huske på, at udgangspunktet typisk er vinflasker i den klassiske 75 cl. Bordeaux størrelser. Så har et vinkøleskab plads til 100 flasker – så er det typisk 100 flasker af Bordeaux størrelsen i 75 cl. Og dermed vil man ikke kunne have så mange eksempelvis Champagne eller Bourgogne flasker. Så hellere købe det lidt større end man påtænker – et vinkøleskab har det med at blive fyldt op….

 

Noget af det første man skal have med i beslutningen er, hvor vinkøleskabet skal stå. Skal det stå fremme i stuen, så er det vigtigt det er flot og elegant. Men naturligvis også at det er støjsvagt – og allerede her begynder man at skule bevæge sig op i de lidt højere prisklasser for at sikre, at man har et støjsvagt vinkøleskab. Skal det gemmes væk i et bryggers eller lign. så er støjniveauet ikke at så stor betydning. Men skal det stå fremme i stuen eller et andet lyst rum, skal man også være opmærksom på, at skabet en glasslåge, der holder lyset ude.

 

Det næste man skal overveje er indretningen. Der findes et utal af kombinationsmuligheder, og man skal lige overveje om man kan stable vinen (altså ikke have nem adgang til nogle af dem), eller om man gerne vil kunne få nem adgang ti alle vinene i skabet. Du kan næsten få det som du gerne vil have det, men des mere specialtilpasning des større bliver investeringen i skabet også.

 

Og så skal man også overveje om skabet skal have 1 eller 2 temperaturzoner. Det er jo fristen at vælge et med 2 zoner. En til Hvidvin/Champagne og en anden til Rødvin. Men skal man have et vinkæleskab med en velfungerende opdeling, så bliver det dyrt. Helt grundlæggende er mit råd IKKE at vælge 2 zoner. Vælg en enkelt temperaturzone, og så indstil temperaturen på 12-13 grader. Det er en god udviklingstemperatur for vin generelt, og en god serveringstemperatur for hvidvin. Rødvinen kommer hurtigt op i temperatur ude i stuen, og Champagnen skal du måske alligevel lige have i køleskabet en time eller to.

 

Langt de fleste af skabene køles ved hjælp af en kompressor. Der er kommet nogle løsninger på markedet med termoelektrisk køling, Men det er typisk kun til mindre skabe, men har den fordele at de er lidt billigere i strømforbrug, og at de ikke genererer rystelser på samme måde som en kompressor gør det.

 

Men større skabe, og skabe fra de producenter jeg nævner nedenfor, er typisk udstyret med den klassiske kompressorkøling. Heldigvis er der forskel på kvaliteten af kompressorer idet en kompressor jo som udgangspunkt genererer ganske mange rystelser. Så en tommelfingerregel her er, at des dyrere vinkøleskab des bedre kompressor, og dermed mindre rystelser. Og i tillæg hertil des bedre fordeling af kølingen, så temperaturforskellen fra top til bund er minimal.

 

Der er nogle fabrikater, der laver fremragende vinkøleskabe. Her er et par stykker som jeg varmt kan anbefale, men disse er på ingen måde fuldt dækkende. Men producenter som Liebherr, Enofrigo, Vestfrost, Vintec eller EuroCave.

 

Så meget kort. Lidt stikord til overvejelserne og opmærksomhedspunkterne.

  • Hvor skal det stå? (støj, design, glaslåge m.m.)
  • Hvor stort skal det være?
  • Skal det have 1 eller 2 zoner?
  • Hvilken kompressor anvendes? Der skal være et minimum af rystelser.
  • Strømforbrug

 

Jeg håber ovenstående har givet lidt input. Men som altid er du til enhver tid velkommen til at kontakte mig på tlf. 20 20 95 07 – jeg skal gerne rådgive efter bedste evne, men skal også nok være ærlig, hvis min viden omkring et konkret vinkøleskab er utilstrækkelig.APRIL MÅNEDS TIP OM VIN

Hvor længe kan jeg gemme min vin?

En vin kan ofte gemmes længere end man umiddelbart tror. Ikke al vin produceres med det formål at kunne gemmes i mange år. Faktisk produceres det meste vin med det formål, at skulle drikkes indenfor det første års tid.

 

Men allerede i prisklasserne 50,- og opefter kan vi som regel gemmes en del år. Det forudsætter naturligvis man opbevarer sin vin godt (se september måneds tip om vin nedenfor, der netop handler om opbevaring af vin).

 

Som jeg har beskrevet andetsteds, så er min ambition med Pinochar Wine, at finde kvalitetsvin, der kan nydes som ung. Men det betyder ikke, at al den vin jeg sælger ikke kan gemmes i mange år – det garanterer jeg at den kan. Vinene jeg sælger kan gemmes 5 år eller mere, og nogle af dem er særdeles langtidsholdbare.

 

Når en vin modnes, ændrer den naturligvis karakter, og nye og andre smagsoplevelser udvikler sig. Så det er også et spørgsmål om personlige præferencer ift., hvordan man bedst kan lide sin vin. Nogle foretrækker dem unge, mens andre foretrækker at det er meget gamle og alt derimellem.

 

Så vinene du køber hos mig, kan holde i mange år ved den rette opbevaring, og alle de andre vine du køber kan med stor sandsynlighed også. Men vil du være helt sikker, så brug denne tommelfingerregel: alle vine i prisklasser 100,- og opefter kan som regel holde sig i 3-5 år – nogle meget længere. Og meget forenklet så kan en vin holde sig længere jo dyrere den er – naturligvis ikke nogen garanti, men det forholder sig ofte således.

 

Skule du være i tvivl om en konkret vins holdbarhed, så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte mig og spørge mig til råds.MARTS MÅNEDS TIP OM VIN

Hvordan gemmer jeg bedst "slatterne"?

Mange vinnydere oplever ved flere lejligheder, at man egentlig blot har lyst til et glas vin, men man synes måske ikke, man vil åbne en hel flaske. Løsningen kan naturligvis være blot at åbne en ½ flaske, men det er der faktisk ikke ret mange, der køber (jeg har efterhånden lidt ½ flasker i mit sortiment). Men der er naturligvis andre løsninger, og de giver alle god holdbarhed på en åbnet flaske vin – nogle i længere tid end andre.


Når først vinen er åbnet, så starter oxideringen, hvilket betyder, at vinen før eller siden ikke længere kan drikkes. Når først vinen er åbnet, kan man ikke stoppe denne proces, men man kan sænke hastigheden, hvormed oxideringen finder sted. Det kan man faktisk gøre på flere måder, og jeg vil her kort nævne 3 muligheder.


Proppen tilbage og ind i køleskabet

Den mest enkle og billigst metode er ganske enkelt at sætte proppen tilbage i flasken, og så sætte vinen i køleskabet. En vin kan godt holde sig frisk i 2-3 dage i køleskabet, og jo yngre vinen er, jo længere kan den holde sig. Husk at tage vinen ud af køleskabet en times tid før den skal drikkes igen – så den ikke bliver serveret alt for kold. Man kan godt opleve, at vinen taber lidt smag, men i langt de fleste tilfælde, så kan man nyde et glas 2-3 dage i træk.


Vacu Vin

En anden mulighed er at købe et vakuum sæt, hvor du suger en del af ilten ud af den åbne flaske. Der findes mange varianter og koster typisk 100-200 kr. Eksempelvis denne Vacu Vin er rigtig god, og koster kun 109,- inkl. moms. – se den HER. Det forlænger vinens holdbar hed til sådan cirka det dobbelte, så når du har hældt det sidste glas op, så sætter du gummiproppen i, og suger luften ud af flasken, og sætter den igen i køleskabet. Vær opmærksom på, at den ikke holder tæt i flere dage, så hvis du vil sikre dig, at vinen holder i en uges tid, så skal du lige suge luften ud af flasken gerne hver dag, men som minimum hver anden dag


Coravin

Den tredje løsning giver faktisk mulighed for at nyde en flaske vin i op til flere uger – ja nogle påstår endda over flere måneder. Det er også klart den dyreste, men det betyder også, at man kan have flere flasker vin åben ad gangen, og at man derfor kan smage en ny vin hver dag, uden hele tiden at skulle åbne nye flasker. Løsningen starter ved ca. 2.500,- inkl. moms, og du kan læse mere om Coravin HER.
FEBRUAR MÅNEDS TIP OM VIN

Hvornår skal jeg åbne min vin?

Denne måneds tip handler åbning af vin – mere konkret om, hvornår man bør åbne den vin man gerne vil drikke.


Jeg har tidligere skrev omkring dekantering, og det er jo også en del af emnet. Generelt vil jeg igen understrege, at stort set al vin har godt af, at få noget luft inden de skal drikkes. Når en vin får lejlighed til at blive iltet inden den drikkes, så frigives flere duft- og smagsnuancer så det kan godt betale sig, at forberede sig en smule når vinen til middagen skal udvælges.


Hvis man ikke dekanterer vinen, så kan man roligt åbne en ung vin 3-4 timer før den skal drikkes. Og hvad er så en ung vin? De fleste lidt bedre vine, der ikke er mere end 15 år gamle kan man godt meget groft tillade sig at kalde ung vin, så give dem blot masser af luft – du får altid en lidt bedre smagsoplevelse. Og det gælder både rød og hvid!


Hvad angår Champagne var det jo januar måneds tip om vin – se nedenfor.

 


JANUAR MÅNEDS TIP OM VIN

Skal jeg dekantere Champagne?

Skal man åbne i god tid eller dekantere Champagne før man skal nyde den?

 

Umiddelbart tænker man måske, at det er et lidt fjollet spørgsmål for de fleste behandler nok ikke Champagne helt på samme måde som man behandler rødvin eller hvidvin. Men Champagne er jo vin på samme måde som alt andet – med den undtagelse at der er bobler i Champagne. Derfor kan Champagne faktisk også have gavn af åbning et par timer før servering, og i enkelte tilfælde sågar dekantering.

 

Det sidste – altså dekantering – vil kræve en meget forsigtig hånd, så man bevarer boblerne (det hører sig jo til i Champagne). Men lad det være sagt med det samme – det er meget sjældent noget jeg selv gør – eller for den sags skyld anbefaler.

 

Men at åbne en Champagne 1-2 timer før den skal drikkes kan jeg bestemt godt anbefale. At give sin Champagne lidt luft inden den skal drikkes vil udløse flere smagsnuancer med iltningen. Der vil naturligvis forsvinde lidt bobler, men de forsvinder med garanti ikke helt. Prøv dig lidt frem og start evt. med at åbne din favorit Champagne en ½ times tid før du vil drikke den, og så næste gang kan du prøve at åbne den en times tid før – og så fremdeles – så finder du vinens ”åbnings sweetspot”, og føjer igen et lag til smagsoplevelsen – god fornøjelse.

 

Og nå ja – jeg har jo masser af Champagne man kan teste det på ;-)NOVEMBER MÅNEDS TIP OM VIN

Hvilke glas skal jeg vælge?

Tilbage i august måned skrev jeg lidt om vinglas. Denne måneds tip handler også om vinglas, men nu er det et par tip til, hvad jeg personligt synes er de bedste glas samt et tip til et rigtig godt all round glas. Husk jeg forhandler både Riedel og Zalto glas, så er du interesseret i nogle af de glas, så kontakt mig for at få et tilbud. En god ide er i øvrigt at prøve samme vin i forskellige glas, og så se hvor man synes man får den bedste oplevelse.

 

Champagne

To af de bedste Champagne glas er efter min mening Riedel Superleggero Champagne glas (se glasset HER) og Zalto Hvidvins glas (se glasset HER). Udsalgsprisen på Riedel glasser er 800,- og på Zalto 255,-.

 

Hvid

Jeg foretrækker hvidvinsglas, der er næste lige så store som rødvinsglas. De fleste af os, drikker jo altid hvidvin ret ungt, så det er bruge for en stor kop, så de får noget luft. Til Riesling er Zaltos Universal glas (se glasset HER) fremragende og koster 260,- i vejl. udsalg. Glasset er også særdeles velegnet til Sauvignon Blanc m.fl. Til Chardonnay foretrækker jeg personligt et lidt større glas, og her er eksempelvis Spiegelau Authentis Bourgogne (se glasset HER) et super godt glas, og kan ofte får til ca. 50,- på tilbud. Er man lidt mere kræsen er Riedels Superleggero Chardonnay glas formidabelt (se glasset HER), men det koster også 800,-.

 

Rød

Her er masser af fantastiske glas. Min personlige favorit til Pinot Noir druen er ubetinget Riedel Superleggero Bourgogne (se glasset HER), men det er jo som de andre Superleggero glas i den dyre ende. Til Bordeaux blends og Sangiovese bruger jeg ofte Spiegelau Bourgogne glas (se glasset HER), der koster ca. 80,-. Det er til den tunge side, men supergodt til mange af de rungere røde druer – også fra både Spanien og Sydfrankrig. Bordeaux glasser fra Zalto (se glasset HER) er også rigtig godt til Bordeaux blend, Sangiovese og Nebbiolo og koster ca. 270,-.

 

All-Round

Et af de aller bedste all round glas er efter min opfattelse Spiegelau Authentis Bourgogne glasset (se glasset HER) som nævnt ovenfor. Det kan anvendes til næsten alle både rød og hvide druer, og er nemt at arbejde, billigt og særdeles præsentabelt.OKTOBER MÅNEDS TIP OM VIN

Hvilken karaffel skal jeg vælge?

Jeg har tidligere slået på tromme for dekantering af vin. Jeg har faktisk fået et par spørgsmål omkring valg af karaffel, da der jo findes et hav af forskellige karafler. For mig er det mere vigtigt at den er praktisk mere end dekorativ. Den skal være god at hælde af, så den ikke drypper hver gang man hælder op. Dernæst er det mest et spørgsmål om overflade. Jo større overflade vinen har, når den er hældt på karaffel jo mere iltes vinen naturligvis. Så vurderer man vinen ikke har behov for så meget iltning, så vælger man en slank karaffel, og skal den have masser af iltning (typisk de helt unge vine) så vælger man en karaffel, hvor vin har stor overflade efter den er helt op. Og husk altid, at hælde vinen langsomt og forsigtigt op i karaflen – alt for meget pjaskeri kan stresse vinen, og dermed i den sidste ende påvirke smagsoplevelsen.


SEPTEMBER MÅNEDS TIP OM VIN

Hvordan bør jeg opbevare mine vine?

I denne måned får du lige et par kommentarer omkring opbevaring af vin. Generelt er vin ret hårdfør, og har du ikke vine liggende i mere end maksimalt et års tid, så behøver du ikke spekulere så meget over, hvordan de opbevares. Dog må de ikke ligge meget varmt – så kan du ret hurtigt tage skade. Men ellers er der flere forhold der påvirker en vins udvikling over tid – altså de ydre rammer. Det er temperatur, lys, vibrationer og dufte. Vin må naturligvis ikke opbevares for varmt. Men hvad der faktisk er vigtigere er, at temperaturen helst skal være ret konstant, og ikke må stige og falde for hurtigt. Eksperterne siger at den ideelle opbevaringstemperatur er 13 grader. Men varmere kan også gøre det, og har du en kælder/rum der eksempelvis holder en konstant temperatur på 17-20 grader er det også meget fint – bare det er ret konstant. Fugt er godt – for tørt er skidt. Proppen tørrer ganske enkelt ud, hvis vinen opbevares for tørt. Det tager naturligvis langt tid, men vær alligevel opmærksom på, at de ikke ligger for tørt. Noget af det værste for en vin – udover meget høje opbevaringstemperaturer – er vibrationer. Hvis en vin konstant ligger og bliver smårystet, så har det en ret uheldig indvirkning på vinen. Hus på det er et naturprodukt, der faktisk har behov for fred og ro til at udvikle sig optimalt. Så billige vinkøleskabe med dårlige kompressorer er en rigtig dårlig ide – man skal ofre lidt penge, hvis man vil opbevare sine vine i et vinkøleskab. Ringe til mig på 20 20 95 07, hvis du vil have lidt input hertil. Og sidst det med dufte. En vin ånder – hvilket naturligvis betyder, at der kommer ilt både ind og ud af flasken. Og hvis vinen ligger i et rum, der har en meget kraftig duft, så vil denne duft langsomt men sikkert bliver ”suget” ind i flasken. Det er sjældent et stort problem, men vær alligevel opmærksom på det, hvis du har en kælder med stærke dufte af den ene eller anden slags. Vil du have noget af alt dette uddybet, så er du altid velkommen til at ringe på tlf. 20 20 95 07.AUGUST MÅNEDS TIP OM VIN

Hvilke vine i hvilke glas?

Som i de to foregående tips, så handler det forsat om behandling af vin – denne gang om glas. Der kan være meget stor forskel på, hvordan en vin optræder i forskellige glastyper og størrelser. En nem huskeregel er, at ung rødvin og hvidvin skal have store glas. Når vinen begynder at blive ældre kan de blive lidt mere skrøbelige, men så skal de altså være minimum 10 år gamle eller endnu ældre. Der findes et hav af vinglas på markedet. Der er efter min opfattelse tre glasproducenter, der skiller sig ud, og det er Riedel (www.riedel.com), Zalto (www.zaltoglas.at) og Spiegelau (www.spiegelau.dk). Særligt Riedel og Zalto laver nogle helt fantastisk flotte og lette glas, men de er naturligvis heller ikke billige. Hvad angår Champagneglas så er den klassiske flute på vej ud, og det anbefales også her at bruge lidt større glas. Her er særligt glas fra Riedel og Zalto i særklasse. Hvis du vil høre lidt mere så send mig en mail, eller giv mig et kald på tlf. 20 20 95 07.

 

Og husk også ikke at hælde for meget vin i glasset. Man skal kunne arbejde med vinen, og temperaturen stiger jo også hurtigt i glasset.JULI MÅNEDS TIP OM VIN

Ved hvilken temperatur skal jeg servere min vin?

Sidste gang præsenterede jeg en af mine kæpheste omhandlende dekantering af vin. Denne gang er det en anden af mine kæpheste – serveringstemperatur. De fleste vine lider under forkert serveringstemperatur, og man får ikke den optimale smagsoplevelse, hvis vinen er enten alt for kold eller alt for varm. Når vinen hældes i glasset, så ændrer den ret hurtig temperatur efter rummets temperatur. Som tommelfinger regel kan man regne med, at vinenes temperatur i glasset stiger med 1-2 grader pr. 5 minutter. Så servere man en rødvin til sommermiddagen, så bliver en altså ret hurtig op imod 25 grader, og det er der ikke mange vine der kan lide…Så server vinen lidt for kold, og sørg så for, at resten af flasken/karaflen placeres et køligt sted, så også det næste glas serveres lidt for køligt.JUNI MÅNEDS TIP OM VIN

Dekantering af vin

En af mine egne kæpheste i relation til servering af vin er dekantering. Langt de fleste vin har glæde af, at blive hældt på karaffel inden de skal drikkes – og ofte gerne en eller flere timer i forvejen. Selv vine i den lidt billigere ende mellem 50-100 kr. har glæde af at få lidt luft. Man kan næsten ikke give unge vine for meget luft, men prøv dig frem og oplev at man ganske enkelt får en større smagsoplevelse, når vinen har fået luft. Og når du hælder vinen på karaffel, så tag dig god tid, og hæld forsigtigt vinen ned i karaflen, mens du holder både karaffel og flaske på skrå. Det giver 2 fordele. Dels ”stresser” du ikke vinen, og dels får du mulighed for at se, hvis der er bundfald i flasken, hvilket du så undgår at få med over i din karaffel.

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af vine fra Bourgogne og Champagne - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering i Østjylland når du køber 6 flasker eller mere!

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

#pinocharwine

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 18:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

Mangler du nye kræfter til bestyrelsen eller hjælp til strategiudvikling?

Besøg www.stratkon.dk - Skaber værdi for dig og din virksomhed!

© Copyright 2019 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27