Vinanbefalinger fra andre dygtige danske importører

Vinanbefalinger

I Danmark er vi velsignet med et overflødighedshorn af god vin. Det kan være svært at følge med i alle de gode tilbud, der er rundt omkring, og jeg kan heller ikke selv følge med i det hele. Men jeg falder fra tid til anden over vin, hvor jeg synes at pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen.

 

Det vil jeg gerne dele med dig, så her kan du følge med i vine jeg smager fra en række af de andre dygtige danske vinimportører. Det er vine, som på tidspunktet jeg smager dem, stadig kan købes hos importøren/forretningen.

 

Og blot for god ordens skyld vil jeg gøre opmærksom på, at disse vin er vine jeg selv køber - det er ikke smagsprøver jeg modtager gratis.

 

Skål og god fornøjelse!

Pinino Brunello di Montalcino 2008

I januar på tilbud i Føtex til 140,-. Fin duft med mørke røde kirsebær, blommer, lidt tobak, hvid chokolade og lige et lille strejf af kamfer. I munden starter den ret sødt og blødt, og er en Brunello til den lidt lettere side. Frugten forsvinder lidt på midtpaletten, og bliver mod slutningen lidt tør og stram. Tanninerne er tilstede men det er ikke dem der strammer - der mangler blot noget frugt at stå imod med. Jeg tror ikke den vil udvikle sig til det bedre, og er helt klart en vin der skal drikkes til noget mad. Godkendt til 140,-

 

Castano Hécula Monastrell 2016 - Yecla, Spanien

En ret spændende duft med fin tæt frugt og en snert af Peber og lakrids. Smagen er fin med god frugt, pæn koncentration og en fin balance. Den strammer lidt mod slutningen, men det bliver ikke ubehageligt. Vil ære rigtig fin til sommeren hverdagenes grillretter. Men tænk engang - 35,- i Netto…..det er den værd - mindst…..imponerende det kan lade sig gøre.

Gemma Barolo 2014

Jeg faldt over et par tilbud på Barolo fra to supermarkeder. Denne Barolo fra Gemma fra 2014 er eller har været på tilbud i Føtex til 100,-. Efter et par timer på karaffel smager den rigtig dejlig. Rigtig pæn dybde og super balance. Masser af god frugt, men stadig pænt bid fra Nebbiolo - virkelig dejlig. Value for money!

Veramonte - Ritual Pinot Noir Casablanca Valley 2016

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke drikker så meget Pinot Noir, der ikke kommer fra Bourgogne. Men når man så falder over en flot anmeldelse af Pinot Noir fra Chile, så skal det selvfølgelige prøves. En vidunderlig duft af søde kirsebær og et strejf af jordbær. God frugt i smagen med pæn dybde og flot balance – den er ret elegant selvom den fylder godt. Den smager bare dejligt og er en rigtig madvin måske til noget fjerkræ eller vildt? Og så koster den lige nu kun 99,- hos Suenson – www. ottosuenson.dk. Value for money!

Finca Villacreces Pruno 2016

Faldt over denne spanske vin hos en af vores dygtige danske importører. Finca Villacreces Pruno 2016 er superlækker og imødekommende med lækker ren frugt og rigtig fin balance. En well made madvin til de lidt tungere gryderetter. 90% Tempranillo og så Cabernet for resten. Prisen – en hund….100,- - det er skarpt. Find den hos www.bichel.dk.

 

 

 

 

Val di Suga - Brunello di Montalcino Poggio al Granchio 2010

Brunello 2010 er et fantastisk år. Denne enkeltmarks Val di Suga er fremragende. Meget ung naturligvis, men bare lækker at drikke. Tæt rød frugt, balanceret, dyb af velsmagende – virkelig lækkert. Var så heldig af at få den til 200,- på tilbud hos Philipson Wine – så hold øje med den! Til 200,- er det virkelig value for money! Giv den i øvrigt masser af luft.

Tierra de Castilla - Capa Single Vineyard Tempranillo 2017

Det er næsten latterlig god kvalitet til prisen. 50,- i Kvickly ved køb af en 6-pack. Et par timer på karaflen så får du lækker frugt, kant og karakter og meget fin balance. Ret imponerende og langt over forventning.

Concha y Toto - Syrah Block 3 2010

Ikke så tit jeg får vin fra Chile, men denne er ganske dejlig. Tæt næse med solbær og cassis som forventet, men faktisk overraskende ”elegant” i smagen og rigtig dejlig at drikke. På tilbud for 100,- i Kvickly.

E. Guigal - Côtes du Rhone 2015 & Roger Sabon - Côtes du Rhone 2016

En lille torsdags test af to Côtes du Rhone cuveer. Begge er kvalitet til pengene. Guigal CdR 2015 har flot frugt og god balance. Sabon CdR 2016 har lidt mere dybde og koncentration, og er i min optik den bedste af de to. Men begge gode køb Guigal ca. 70,-. hos Kvickly og Sabon er på tilbud hos Meny med 3 for 200,-. Køb et dusin og gem et par år – value for money!

Gaston Chiquet Special Club 2011

Gaston Chiquet Special Club 2011 er virkelig lækker. Generelt er jeg positivt overrasket over 2011, der var et vanskeligt år i Champagne med uhyre omskiftligt vejr. Men mange har produceret fremragende champagner. Denne er fra min gode ven Tom, der har et fremragende sortiment på www.atomwine.dk.

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE

 

Import af vine fra Bourgogne og Champagne - med fokus på kvalitet der er til at betale!

 

Gratis levering i Østjylland når du køber 6 flasker eller mere!

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

#pinocharwine

ÅBNINGSTIDER

 

Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 18:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

Mangler du nye kræfter til bestyrelsen eller hjælp til strategiudvikling?

Besøg www.stratkon.dk - Skaber værdi for dig og din virksomhed!

© Copyright 2019 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27