Domaine Jean Vaudoisey

Personligt • Troværdigt • Grundigt

BOURGOGNE VINE

Domaine Jean Vaudoisey

I den vidunderlige lille by Volnay, der ligger i den del af Bourgogne, der hedder Côte de Beaune, finder vi dette ældgamle Bourgogne Domaine, der efter sigende har lavet vin siden 1808!


Her har Romain Poirrotte overtaget produktionen i 2005, og er et åbenlyst stort talent, der allerede nu er særdeles eftertragtet af vinimportører over hele verden!


Domainet laver i dag bl.a. følgende vine:

  • Bourgogne Aligoté
  • Bourgogne Pinot Noir
  • Pommard Village
  • Volnay Village
  • Volnay 1. cru "Les Grands Champs"
  • Volnat 1. cru "Les Mitans"
  • Meursault


Romain er intet mindre end 6. generation, og Jean Vaudoisey er hans bedstefar. Romain er kun i slutningen af 20'erne, så vi har mulighed for at følge hans vine over de kommende årtier.


Et kæmpe talent i Volnay

Dette Domaine har 7,5 hektar vinmarker, der primært er beliggende i Pommard og Volnay. De har også en lille smule marker i nabobyen mod syd Meursault. 


Romain har i nogle år arbejdet tæt sammen med hans bedstefar Jean, og da han tog over i 2015, besluttede han at videreføre vingården i hans bedstefars navn - Domaine Jean Vaudoisey. I dag laver han vinene sammen med hans lillebror Baptiste, men det er Romain, der står med det overordnede ansvar.


Allerede fra hans første årgang, der var årgang 2015, stod det klart, at han ændrer stilen af vinene fra dette Domaine. Tidligere blev de lavet med en meget stram tanninpræget struktur, men Romain ønsker at vinene skal være drevet primært af ren frugt, og det enkelte terroir skal kunne træde tydelig frem i vinen - også mens de er helt unge.


Som andre dygtige topproducenter laver de vinen ud fra devisen om "at vinen laves i vinmarken", så langt det meste af deres tid tilbringes netop der - i deres elskede vinmarker! Og hvem kan bebrejde dem det, når man tænker på, hvor smukke omgivelser man så arbejder i når nu markerne ligge primært i Volnay og Pommard. De har en enkelt parcel i Meursault, 4 parceller i Pommard og 7 parceller i Volnay, hvoraf altså to af dem er 1. cru!


De laver deres vine efter gamle klassiske Bourgogne dyder, og anvender kun meget lidt ny træ. Faktisk er det næsten kun deres 1. cru, der får lidt ny træ - og da også kun omkring 20%. Det efter deres vine rene og frugtdrevne, og uhyre lækre at drikke selv når de er helt unge. Men de besidder dybde og koncentration nok til at kunne gemmes i årtier.


Selvom de ejer 7,5 hektar, laver de ikke ret mange flasker hvert år. De sælger faktisk en del druer til andre vinbønder, men det er mere af nød end af lyst. Ambitionen er at samtlige druer skal anvendes til produktion af egen vin, men da de har investeret i nyt udstyr, så har de valgt de første år, at sælge en del af deres druer, så de kan finansiere moderniseringen af deres faciliteter. Igen et signal om, at de ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af deres vine.


Nysgerrig?

Se hvilke vine jeg tilbyder fra Domaine Jean Vaudoisey HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Jean Vaudoisey ved at bestille en smagekasse med

6 flasker af deres vin til kun kr. 1.700,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Domaine Jean Vaudoisey Volnay
Romain Poirrotte

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27