Domaine Edmond Monnot

Personligt • Troværdigt • Grundigt

BOURGOGNE VINE

Domaine Edmond Monnot et Fils

Vi finder Domaine Edmond Monnot et Fils i Dezize-lès-Maranges i Côte-de-Beaune.


Dezize-lès-Maranges er en af de tre byer i Maranges Appellationen, hvorfra kvaliteten af Bourgogne vin er steget radikalt over de seneste par årtier.


Og vinene fra Domaine Edmond Monnot er med sikkerhed ingen undtagelse - de smager himmelsk.


Domainet laver i dag bl.a. følgende vine:

  • Bourgogne Aligoté
  • Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Blanc
  • Santenay Le Chainey Blanc
  • Maranges “Le Saugeot”
  • Maranges 1. cru “Clos de la Boutiére” Vieilles Vignes
  • Maranges 1. cru “La Fussiére”
  • Maranges 1. cru “Le Clos des  Loyères”
  • Maranges 1. cru “Clos Roussots”


Jeg importere lige nu de vine, der repræsentere dette Domaine på bedste vis, og hvor du virkelig får maksimal værdi for pengene!


En skjult perle i Bourgogne

Etableret tilbage i 1920 af Stéphane’s bedstefar André, efterfulgt af hans søn Edmond, og nu er det Edmond søn der har taget over tilbage i 2007. Så I dag er det Christelle og Stéphane Monnot, der i dag ejer dette Domaine, og som står for alt arbejdet. Og da Christelle også kommer fra en vinfamilie fra Beaujolais byen Saint Amour, er det særdeles erfarne vinbønder, der i dag står for vinene fra Domaine Edmond Monnot.


De ejer i dag 9 hektar vinmarker i Maranges, og gennemsnitsalderen på deres vinstokke er 35 år. Deres marker er næsten udelukkende i Maranges, men de ejer også lidt i Santenay, hvorfor nogle af deres Chardonnay druer kommer. Fordelingen er ca. 6,5 hektar marker med Pinot Noir og de resterende ca. 2,5 hektar med Chardonnay (1,5 hektar) og Aligoté (1 hektar). Af de røde marker udgør, deres 1. cru besiddelser ca. 5 hektar ud af de 6,5 hektar.


De laver årligt ca. 40.000 – 50.000 flasker, der naturligvis afhænger af den enkelte årgangs udbytte. De er grundige og de er dygtige. De er meget omhyggelige med alle aspekter af deres arbejde, og de afspejler sig klart i deres vine, der er uhyre velkomponerede og elegante.


Det er vine, der lever op til min ambition om at kunne levere unikke vine, hvor man i den grad får value for money!


Dezize-les-Maranges ligger i Maranges appellationen, der er en relativ ny appellation, der blev etableret i 1989 og hvori byerne Cheilly-lès-Maranges, Dezize-lès-Maranges, Sampigny-lès-Maranges.. Byerne var tidligere hver deres egen appellation, men de ønskede selv at etablere en fælles appellation, så de bedre kunne markedsføre området langt bredere end tilfældet var muligt for de tre små appellationer.


Der laves næsten kun rødvin i denne appellation, da der kun er plantet hvide druer på ca. 10 hektar ud af de samlede ca. 170 hektar i Maranges. Der er i dag 7 Premier Cru marker i Maranges, og Domaine Edmond Monnot ejer plots i 5 af disse marker.


Nysgerrig?

Se hvilke vine jeg tilbyder fra Domaine Edmont Monnot & Fils HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Edmond Monnot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.335,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Domaine Edmond Monnot Maranges
Christelle og Stéphane

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27