Domaine Goulley

Personligt • Troværdigt • Grundigt

BOURGOGNE VINE

Domaines Goulley

I den meget lille by La Chapelle-Vaupelteigne lige uden for Chablis ligger Domaines Goulley. Og det er faktisk Domaines, da dette Domaine består af to Domaines under samme tag. Det består af Domaine Jean Goulley et Fils samt Domaine Philippe Goulley. Begge er i dag under kyndig ejerskab og ledelse af Philippe Goulley, der er Jean Goulleys søn.


Domainet laver i dag bl.a. følgende vine:

  • Petit Chablis
  • Chablis
  • Chablis Réserve
  • Chablis Vieilles Vignes
  • Chablis 1. cru “Mont de Mileu”
  • Chablis 1. cru “Fourchaume”
  • Chablis 1. cru “Montmains”


Det er alle uhyre flotte Chablis vine, og jeg kan med stolthed præsentere næsten hele programmet.


Chardonnay vine fra Chablis er meget anderledes end de hvide vine fra Côte d'Or, men er uhyre eftertragtet af Chadonnay elskere fra hele verden!


Forrygende Chablis vine

Det kan virke en smule forvirrende med to Domainer under samme tag, men det er i virkeligheden ret enkelt. Alle vine laves i dag af Philippe Goulley, og der er ikke forskel i måden hvorpå vinene laves, dog med den undtagelse at Domaine Philippe Gouley anvender egetræsfade til lagringen på hans 1. cru Chablis vine. Men se blot bort fra dette - alle vinene har karakter og personlighed. De har helt samme stil, og er Chablis hvidvin af ekstrem høj kvalitet!


Helt tilbage i 1991 begyndte Philippe at omlægge dyrkningen med henblik på, at alt skulle foregå økologisk. Og siden henholdsvis 1997 (for Domaine Philippe Gouley)  og 2005 (for Domaine Jean Goulley et Fils) har de været certificeret økologisk landbrug.


De to Domaines tilsammen er efterhånden blevet ganske store, og de besidder i dag henholdsvis ca. 18 hektar – ca. 6 hektar 1. cru (Domaine Jean Goulley et Fils) og 5 hektar – ca. 1,5 hektar 1. cru (Domaine Philippe Gouley) – alle naturligvis i Chablis. Næsten halvdelen af deres produktion er Petit Chablis, der primært eksporteres til England.


Philippe kom ombord tilbage i midten af 80’erne, og er selvsagt efterhånden er meget erfaren vinmager. Philippe er detaljernes mand, og hans vine er aldeles forrygende. Men de er også begunstiget af, at deres grundmateriale er af ypperste kvalitet, og gennemsnits alderen på vinrankerne, der indgår i Chablis og Chablis 1. cru er i gennemsnit mere end 50 år gamle.


De laver deres vine forholdsvist traditionelt, men alt laves med yderste forsigtighed, så druerne påvirkes så lidt som muligt. Naturligvis plukkes alt i hånden, og målsætningen er at bevare den rene frugt samt mineraliteten, der som bekendt er Chablis visitkort.


Det er i den grad lykkedes for Philippe, og jeg er ekstremt glad for og stolt af nu at kunne tilbyde hans vine i Danmark for første gang nogensinde.


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Domaines Goulley HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaines Goulley ved at bestille en  smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.500,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Domaine Goulley Chablis
Philippe Goulley

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27