Caillez-Lemaire

Personligt • Troværdigt • Grundigt

CHAMPAGNE

Champagne Caillez Lemaire

Beliggende i Damery lige udenfor Epernay ligger dette champagnehus i Marne området, der er kendt for primært deres røde druer.


Det er i dag ægteparret Virginie og Laurent, er er ansvarlig for huset, og Laurent er i dag manden bag deres fremragende champagner.


Alt de foretager sig er velgennemtænkt, grundigt og professionelt, og det slår igennem i deres perlerække af champagner.


Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

  • Cuvée Reflets Brut NV
  • Cuvée Eclats Brut NV
  • Cuvée Eclats Brut Nature NV
  • Pur Meunier Extra-Brut NV
  • Cuvée Jadis Extra-Brut Millesime (nuværende årgang er 2008)
  • Rose Extra-Brut NV


I første omgang importerer jeg tre af husets Champagner. Det er de tre Champager, der efter min opfattelse bedst illustrerer karakteren og personligheden i husets Champagner.


Personlige og indbydende Champagner

Efter Champagne målestok et forholdsvis ungt familie Domaine, der laver Champagne i Marne området lige uden for Epernay. De er en af de såkaldt uafhængige vinbønder, der ikke sælger frugt, men alene laver vin fra egne marker.


De laver udelukkende vine på egne druer fra ca. 7 ha. marker i og omkring Damerey. De 7 ha. er fordelt på intet mindre end 57 parceller. De laver 30.000-35.000 flasker om året, og det mest arbejde foregår på helt traditionel vis.


De lagrer deres vine i et mix af ståltank og træfade, og kan godt lide at eksperimentere lidt med måden hvorpå de lagrer deres Champagner. De laver cuveer der alene ligger på træfade, mens andre cuveer er et miks af begge dele.


De dyrker alle 3 druesorter Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, hvor dog næsten ½ delen af arealerne er tilplantet med Pinot Meunier. Fordelingen er ca. 3.5 ha. Pinot Meunier, 2 ha. Chardonnay og 1.5 ha. Pinot Noir.


De arbejder henimod en organisk certificering, men arbejder allerede i dag næsten 100% organisk, og bruger rigtig meget tid i markerne. De anvender ikke malolaktisk gæring ej heller filtrerer de deres vine.


Deres vine fremstår velkomponeret med karakter og personlighed. Et virkelig spændende Champagne hus.


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Champagne Caillez-Lamaire HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Caillez-Lemaire ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.800,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Champagne Cailles Lemaire Damery
Virginie og Laurent

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27