Gosset-Brabrant

Personligt • Troværdigt • Grundigt

CHAMPAGNE

Champagne Gosset-Brabrant

Christian Gosset er en rigtig champagne vigneron.


Han nedstammer fra en lang linje af champagnefamilier, og sætter en ære i, at der skal laves autentisk og udtryksfuld champagne, der afspejler hvor den kommer fra.


75% af Gosset-Brabrants vinmarker står i dag med druen Pinot Noir, der er hoveddruen i Grand Cru byen Ay. Dertil kommer 15% tilplantet med Chardonnay og de sidste 10% med den anden røde champagnedrue Pinot Meunier.


Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

  • Noirs d'Ay Grand Cru NV
  • Gabriel Grand Cru Millesime (aktuel årgang er 2008)
  • Brut Reserve Grand Cru NV
  • Brut Nature Reserve Grand Cru NV
  • Brut Tradition Premier Cru NV
  • Rose Brut Premier Cru NV
  • snart fire enkelt marks cuveer fra Grand Cru marker i Ay....


Jeg har udvalgt tre af hans bedste Champagner, som jeg nu som den eneste kan tilbyde her i Danmark!


Vidunderlige Champagner fra Grand Cru byen Ay

Et ældre familie Champagnehus, der er stiftet tilbage i slutningen af 1920'erne. Familien har slægtsskab til det store Gosset Domaine, men har i dag ikke noget med hinanden at gøre. De har rødder i Champagne helt tilbage til 1584 til Pierre Gosset, der er en af de mest berømte forfædre i Champagne.


Den gennemsnitlige alder på deres vinstokke er over 25 år, og omkring 75% af deres marker er beplantet med Pinot Noir. Resten af markerne er beplantet med Pinot Meunier (10%) og Chardonnay (15%).


Gosset-Brabrant ejer i dag ca. 9 ½ ha., hvoraf de 5 af dem har Grand Cru status i Ay. Deres marker er fortrinsvis tilplantet med Pinot Noir, og særligt i Ay området bliver de Pinot Noir baserede vine aldeles formidable. Tidligere var de vinbønder - ikke vinmagere - ifølge Christian Gosset. Christian Gosset der er ansvarlig for huset i dag er en ægte "vigneron", og er virkelig passioneret omkring af lave terroir Champagne, der udtrykker Grand Cru kvaliteterne i Ay. Tidligere lavede hans far og farfar 2 Cuveer - Brut og Brut reserve. Det var grundlæggende samme vin, men Reserve blev blot lidt længere i kælderen.


I dag er det helt anderledes, idet Christian Gosset virkelig dyrker det lokale til det yderste, og det betyder da også at han fra og med 2015 sender 4 enkeltmarks champagner på markedet - altså Champagne lavet på druer, der kun kommer var en og samme mark - en ægte "Grower"!


Gosset-Brabrant producerer i dag ca. 50.000 flasker Champagne årligt udelukkende fra deres egne mark besiddelser, og selvom de er fristet af de høje kg. priser på druer, så sælger de ikke til de store Champagne huse.


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Champagne Gosset-Brabrant HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Gosset-Brabrant ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.850,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Champagne Gosset-Brabrant Ay
Michel og Christian

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27