Lamiable

Personligt • Troværdigt • Grundigt

CHAMPAGNE

Champagne Lamiable

I Grand Cru byen Tours Sur Marne i regionen Montagne de Reims finder vi Lamiable, hvor 3. generation i dag laver fantastisk Champagne.


Domainet laver i dag bl.a. følgende vine:

 • Bankize NV
 • Brut Premier Cru NV
 • Brut NV
 • Demi-Sec NV
 • Non Dosé NV
 • Brut Grand Réserve NV
 • Brut Rose NV
 • Extra Brut Grand Cru NV
 • Cuvée Les Heliades Brut Grand Cru Millésime 2012
 • Les Meslaines Millésime 2011
 • Pheerie Brut Grand Cru Blanc de Blancs Millésime 2011


Jeg har valgt 6 af husets Champagner. Alle deres Champagner er af uhyre høj kvalitet, men disse seks forskellige Champagner står for mig som de stærkste på pris/kvalitets skalaen!


Grand Cru fra øverste hylde

Dette er et lille familie domaine, der i dag drives af 3. generation. Det er barnebarnet Ophelie, der nu laver Champagnen, og selvom hun ikke fylder meget i landskabet, så har hun en klar holdning til det at lave Champagne selvom hun "kun" har haft ansvaret de seneste 10 årgange fra dette fantastiske Champagnehus.


Det er etableret i 1950, hvor de solgte alle deres druer til byens store Champagne hus Laurent-Perrier, men det stoppede i slutningen af 70'erne, hvor Ophelies far begyndte at lave egne Champagner.


De ejer 7,5 hektar, der alle ligger i Grand Cru byerne Tours-sur-Marne og Bouzy. Hendes marker er beplantet med 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. De køber faktisk også lidt druer (også Grand Cru), så deres årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker. Tidligere var de medlem af den lille eksklusive klub "Special Club", hvor nogle få producenter var gået sammen for at fremme terroir Champagne. Forudsætningen for medlemsskab er at man laver Champagne af særlig høj kvalitet, og at man ikke køber druer, men kun laver Champagne af egne druer. Så da Lamiable begyndte at købe druer for at udvide produktionen, så kunne de desværre ikke længere lave Special Club Champagne. Men det fortæller blot, at det er et Champagnehus fra den absoluttet superliga.


Hun laver hendes Champagne ret klassisk, og lagrer en smule af hendes vin på fade fra primært Bourgogne. Dette indgår i et par af hendes årgangs cuveer uden at vinene bærer præg heraf. Hun formår virkelig at balancere sine vine, og får det bedste ud af hver eneste flaske.


De fleste af markerne er fortsat beplantet med vinstokkene fra hendes Farfars tid, og er dermed 50-60 år gamle. Det betyder, at vinene er dybe, koncentrerede og komplekse. Fantastiske Champagner!


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Champagne Lamiable HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Lamiable ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.840,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Champagne Lamiable Tours sur Marne
Ophélie og Jean-Pierre

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27