Nyheder

Value for money vine!

NYHEDER

21. september 2019 - Ny flot anmeldelse af en af mine vine

Jyllands-Posten har netop haft en stor Barolo 2015 test, og en af mine vine fik en helt forrygende anmeldelse og flotte 94 point! Læs mere om Paolo Manzone - Barolo Del Comune di Serralunga d’Alba 2015 HER!


18. september - Læs den seneste nyhedsmail

Så er der netop udsendt nyhedsmail - se dem alle HER.


17. september - Så er september måneds tip om vin på gaden

Denne gang handler det om et emne som mange har spurgt mig om - rengøring af vinglas. Se mit tip HER.


10. september - Og høsten er nu også i gang i Bourgogne

Også i Bourgogne er høsten nu i gang. De første meldinger fra min producenter er, at kvaliteten ser lovende ud, men at udbyttet desværre nok endnu et år bliver lavt.


2. september 2019 - Så er høsten i gang i Champagne

I dag den 2. september begyndte årets høst i Champagne. Igen i år lød startskuddet først i Côte des Bar bl.a i den lille by Polisy.

Det tegner kvalitetsmæssigt ganske lovende, men meldingerne fra min producenter er at udbyttet bliver lavt. Hvis du har lyst til at se alle datoerne for, hvornår den enkelte by tidligst må påbegynde høsten - så hent en oversigt i Excel format HER.


28. august 2019 - Ny proptrækker i sortimentet!

Nu tilbyder jeg den lækre sommerlier proptrækker fra Coutale. Se den i Webshoppen HER.


27. august 2019 -Ny videoer fra Champagne.

Så er der to nye flotte videoer fra Champagne. Den ene omhandler arbejdet i området omkring bæredygtighed. Den anden en flot idyllisk og særdeles informativ video om Champagne. Begge er på engelsk og du finder dem HER.


24. august 2019 - Hvad siger kunderne?

Uden kunder - ingen forretning...Jeg er stolt af, at en del kunder giver feedback på oplevelsen ved at handle med Pinochar Wine, samt oplevelserne når vinene fra mit sortiment smages. Se nogle kundeudsagn HER.


19. august 2019 - Så er august måneds tip om vin klar

Endnu et tip om vin er klar. Denne gang uddyber jeg et tidligere kort indlæg om serveringstemperatur. Håber det kan bruges. Du kan se dette tip (og alle de tidligere) HER.


14. august 2019 - Véraison (modningen) er startet i Bourgogne

Véraison er den franske betegnelse for processen, hvor druerne begynder at få farve og dybde, og hvor den egentlige modningsproces starter. Desværre er der fortsat varmt og tørt i Bourgogne, og flere steder er druerne meget små, og væksten er nærmest gået i stå. Så det vanskeliggør også beslutningen omkring, hvornår høsten skal starte på den enkelte producent. Lige nu tegner høsten ikke rasende lovende pga. tørken, men vand meget snart kan gøre underværker.


3. august 2019 - Nu kan du købe The Durand™ hos Pinochar Wine

Du kan nu købe den enestående og patenterede unikke proptrækker hos Pinochar Wine. Læs mere HER.


2. august 2019 - Så er der trukket lod...

Så er der trukket lod om præmierne blandt modtagerne af min nyhedsmail. Og præmierne for august måned er offentliggjort. Du finder vinderne og præmierne HER.


30. juli - Der er varmt i Bourgogne...

Betingelserne i 2019 har indtil nu været ganske fornuftige i Bourgogne, men som i det øvrige Europa har der været varmt dernede i den seneste periode - meget varmt. Og de snakker mere og mere om klimaforandringerne… Men de mangler vand - meget vand. De er begyndt at vande deres ny beplantningerne (det er ikke tilladt at vande i Bourgogne - ny beplantninger undtaget), men desværre ser man planter som på billedet, der lider flere steder. Vejrudsigten har igen og igen lovet vand, men det er udeblevet, og der er bekymret miner mange steder dernede. Igen loves der vand i slutningen af denne uge - lad og krydse fingre for, der kommer noget vand så vi kan få endnu en flot årgang i Bourgogne!


28. juli - Så er de første vinbefalinger for august måned online

Jeg smager som bekendt løbende vin fra andre vinimportører og forhandlere. Nu offentliggør jeg dem løbende, og de første 2 anbefalinger i august måned ligger allerede klar HER.


24. juli 2017 - En legende er gået bort

En af de helt store profiler i Bourgogne William Févre er desværre gået bort. Født i 1929 og etablerede det berømte Domaine Févre, der i begyndelsen bestod af blot 7 hektar. Solgte hans Domaine til Champagnehuset Henriot i 1998, der siden løbende har udbygget det til i dag at bestå af intet mindre end 78 hektar.


17. juli - Juli måned tip om vin er klar

Det handler om hvordan du på en nem og velsmagende måde kan finde ud af, hvor dine vinmæssige smagspræferencer ligger.

Se hele artiklen HER.


13. juli - Chateau i Bordeaux - Domaine i Bourgogne - Hvorfor?

Læs den sjove historie om baggrunden for anvendelse af de to betegnelser - læs den HER.


9. juli - Så er listen med liebhavervine opdateret

Ny liste med spændende kældertilbud på ældre vine fra nær og fjern. Du kan hente listen HER.


3. juli -Så er der igen lækre tilbud

I juli måned er der igen fokus på, at I kan få lækre hverdags Bourgogne vine til knivskarpe priser. Se månedens tilbud HER.


1. juli - Nu kan du betale med MobilePay™!

Nu kan du også betale med MobilePay™ hos Pinochar Wine. Nummeret er påført faktura, og betaling kan ske ved afhentning/levering.


30. juni - To flotte anmeldelser af Champagne fra Pinochar wine

Igen har nogle af mine opnået uhyre flotte anmeldelser i test. Jyllands-Posten har netop offentliggjort en stor Champagne test, hvor to af mine Champagner deltog. Det blev til 5 ud af 6 stjerner og 4 ud af 6 stjerner i benhård konkurrence. Du kan downloade den komplette test her. De to vine var Champagne Lamiable - Extra Brut Grand Cru NV og Champagne Michel Loirot - Brut Cuvée Patrimony NV. Hent testen HER.


24. juni - Lidt flere rejsetips

Så er der kommet endnu en restaurant anbefaling samt seværdighed under rejsetips til Bourgogne. Se alle rejsetips HER.


23. juni - Så er turen igen gået til Bourgogne

Og som sædvanligt kan du følge lidt med i turen HER - god fornøjelse.


17. juni - BREAKING NEWS! - Igen to nye Bourgogne producenter hos Pinochar Wine

Jeg kan igen med stolthed præsentere intet mindre end to nye knalddygtige Bourgogne producenter i mit sortiment. En af de dygtigste producenter i Savigny-Lés-Beaune Domaine Pavelot forhandles nu i Danmark af Pinochar Wine. Og hertil kommer et spændende forholdsvis nyt Domaine, der er beliggende i Auxey-Duresses. Domaine des Terres de Velle laver fantastiske vine fra. bl.a. Meursault og Puligny-Montrachet. Besøg Pavelot HER og besøg Terres de Velle HER. Begge leverer vin efter min parole om mest værdi for pengene.


12. juni - Seværdige videoer

Så er der kommet endnu et nyt afsnit under viden om vin. Jeg har samlet en række videoer, som jeg synes er værd at se. Og der vil løbende komme flere til. Se siden HER.


10. juni - Liebhaverlisten nu også i PDF format

Min populære kælderliste med resten af lækre vine fra hele verden kan du downloades både i Excel format og PDF format, så det bliver nemmere at læse liste, hvis du henter den på din smartphone eller tablet. Hent listen HER.


5. juni - Ny MAGNUM i sortimentet

Flere og flere spørger til Champagne i Magnum størrelse. Nu har jeg fået Hervé Dubois - Brut Reserve Blanc de Blancs Grand Cru NV i Magnum størrelse til kun kr. 550,-inl. moms. Se mere og bestil HER.


1. juni - Palazzo Brunello di Montalcino 2014 deler 1. pladsen i stor 2014 Brunello smagning

Jyllands-Posten har netop afholdt en stor Brunello 2014 smagning. Palazzo's Brunello di Montalcino 2014 var blandt kun 3 vine, der opnåede flotte 93 point, og 5 ud af 6 stjerner!


1. juni - Nye tilbud og ny månedens vin i juni

En ny sommermåned er startet, og traditionen tro introducerer jeg nye tilbud og en ny månedens vin. Se den nye månedens vin HER, og se de ikke mindre end 3 fantastiske månedstilbud HER.


24. maj - Ny Champagne fra Krug

Så har Krug afsløret deres nyeste Champagne i form af de NV Cuvée 167, der i år er baseret på årgang 2011. Den bliver nok lidt dyrere end normalt (ca. 1.000/flaske), da der ikke er produceret ret mange flasker i år.


22. maj - Månedens vintip og tip om vin er klar

I denne måneds tip om vin fortæller jeg lidt om mit syn på vinkæleskabe, og hvad du bør være opmærksom på, hvis du overvejer at investere i et sådan. Se artiklen HER. Og der er hele to vintip HER.


21. maj - Helt ny sektion på min hjemmeside med rejsetips i Bourgogne og Champagne

Jeg har efterhånden besøgt både Champagne og Bourgogne en del gange. Derfor har jeg også på nærmeste hold oplevet områderne, Restauranter og Hoteller/overnatningsmuligheder. Det er naturligvis ikke alt jeg har set eller prøvet, men måske du kan finde lidt inspiration, hvis turen går til et af de to områder. Der vil løbende komme mere til. Besøg siderne HER.


18. maj - Har du mistet overblikket?

Siden jeg introducerede Pinochar Wine er mit sortiment nu oppe på ikke færre end 21 dedikerede og passionerede vinbønder. Få overblikket HER - og klik direkte videre, hvis du vil læse lidt mere om den enkelte producent.


13. maj - Frosten vil ikke helt slippe Bourgogne

Så sent som fredag den 10. maj var der igen udsigt til lidt frost i Bourgogne. Det kan været totalt ødelæggende med frost, men heldigvis ser det ud til de slap med skrækken. Meldingerne fra mine producenter er positive, så det får forhåbentlig ikke den store effekt på udbyttet i 2019. Vi krydser fingre resten af sæsonen!


7. maj - Så er der igen en ny Bourgogne producenter hos Pinochar Wine!

Domaine Jean Vaudoisey er beliggende i hjertet af Volnay, og drives i dag af en ung og fremadstormende talentfuld vinmager. Se introduktionen af Romain og hans vine HER.


1. maj - Så er der nye forrygende tilbud hos Pinochar Wine!

I maj måned er der igen to tilbudspakker at vælge imellem. Champagne og Bourgogne vin - se de to tilbud HER.


25. april - Se tidligere nyhedsmails!

Nu kan du altid gå tilbage i arkivet og se tidligere nyhedsmails. Find dem HER.


24. april - Ny Brunello producent i Pinochar Wines voksende sortiment!

Endnu en fantastisk seriøs vinproducent har fundet vej til mit sortiment. Agricola Palazzo beliggende få kilomenter fra den skønne by Montalcino laver elegante vine, der smager så englene synger. Se præsentationen af Palazzo HER.


18. april - April måneds tip om vin og vintip!

Så er der igen et tip om vin - denne gang om vins holdbarhed - læs månedens tip om vin HER. Og se anmeldelsen af denne måneds vintip HER.


17. april - Igen frosttrusler i Bourgogne!

Så er jeg tilbage efter 10 dage i Bourgogne. Igen spændende besøg, og jeg tror jeg har fundet mere super value for money Bourgogne - mere herom senere. Den store historie dernede var frost to weekender i træk. Mange frygtede det ville gå som i 2016, hvor nogle vinbønder mistede helt op til 80% af deres høst. Heldigvis ser det ud til, at meget få er blevet hårdt ramt, så vi krydser fingre for, at frosten nu er et overstået kapitel dette forår.


13. april - Nu kan du købe gavekort til Pinochar Wine

Vil du forkæle andre med et gavekort til lækker vin? Læs mere og bestil HER.


10. april - Så kan du følge med i turen til Bourgogne

Så er turen igen gået til Bourgoggne med en tyvstart i Paris. Flere besøg i kalenderen - følg med HER.


3. april - Nu kan du betale med kreditkort i WEBSHOPPEN

Så er der mulighed for at betale med kreditkort i min WEBSHOP. Du kan anvende VISA, Mastercard, Diners Club m.fl. Besøg WEBSHOPPEN HER.


1. april - Så er april måneds tilbud tilgængeligt - og månedens vin

Lækre rødvin til hverdag - vælg mellem en Italiensk og Franske pakke - se tilbuddet HER. Og månedens vin er fra min nye Barolo producent Paolo Manzone - se den HER.


30. marts - BREAKING NEWS - Pinochar Wine nu forhandler af easy-cooler@

Med stolthed kan jeg annoncere, at jeg nu er forhandler af det elegante vinkøler produkt easy-cooler®. Strømfrit, vedligeholdelsesfrit og smukt designet - læs meget mere om easy-cooler® HER.


29. marts - Endnu flere ordforklaringer

Så har jeg tilført forklaringer på endnu flere vinøse udtryk på ordlisten, som du finder HER.


24. marts - Ny vinanbefaling

Så er der en ny vinanbefaling. Denne gang Bodegas Breca Old Vines Garnacha 2015 fra Spanien. Læs anbefalingen HER.


23. marts - Denne måneds tip om vin er nu online

Hvordan opbevarer du en åben flaske, så du kan nyde den over flere dage? Se tre løsningsforslag herpå HER.


16. marts - Så går turen sydpå igen

I dag er der afgang til ProWein i Düsseldorf, der er den årlige kæmpe messe for producenter og importører. Jeg har nogle aftaler søndag og mandag, så måske der kan være mere nyt på vej. Derefter en smut til Champagne, hvor jeg lige skal hilse på nogle af mine eksisterende huse. Du kan følge lidt med HER, hvor du kan få indtryk fra turen.


11. marts 2019 - Så er der igen store nyheder hos Pinochar Wine!

Igen kan jeg introducere to nye fantastiske producenter i mit sortiment. Denne gang fra Piemonte i Italien, hvor jeg nu har den store ære af at kunne introducere to vingårde i Danmark. En utrolig dygtig Barbaresco producenter i Rizzi (se præsentation HER) og en mindst lige så dygtig Barolo producent Paolo Manzone (se præsentationen HER).


10. marts 2019 - Mit værdigrundlag!

Læs om mit værdigrundlag og mine værdier HER.


8. marts 2019 - Så er der kommet MAGNUM og 1/2 flasker Champagne fra Caillez-Lamaire!!

Nu tilbyder jeg en MAGNUM flaske af den forrygende Cuvée Jadis 2008 - bestil HER. Og også fra Champagne Caillez-Lemaire tilbyder jeg nu deres Reflets Cuvée NV i 1/2 flaske - bestil den HER.


2. marts 2019 - Vinderen af februars måneds præmie er fundet!

Se hvem den heldige vinder var, og se marts måneds præmie HER.


1. marts 2019 - Nyt fantastisk månedstilbud og ny månedens vin hos Pinochar Wine!

Månedens tilbud er lækker hvid hverdags Bourgogne - se tilbuddet HER. Og månedens vin i marts er Domaine Philippe Goulley - Chablis 2018. Se præsentationen HER.


27. februar 2019 - Masser af vinudstyr hos Pinochar Wine!

Se de nye sider med præsentation af det vinudstyr jeg forhandler for tiden. Læs mere HER.


26. februar - Februar måneds tip om vin!

Så er der flere tip om behandling af vin - læs seneste tip HER.


22. februar 2019 - To nye årgangs Champagner fra Hervé Dubois!

Så er der igen nye vine i sortimentet! Denne gang to nye Grand Cru årgangschampagner fra Avize huse Hervé Dubois. Læs meget mere om de nye vine i WEBSHOPPEN!


17. februar 2019 - Gennemgang af årgangene i Bourgogne og Champagne!

Så har jeg tilføjet et par sider, hvor jeg beskriver de seneste årgange i Bourgogne og Champagne. En kort gennem gang af sæsonens udvikling samt vinenes generelle kvalitet, der skulle give et lille indtryk af, hvordan den enkelte årgang i Bourgogne og Champagne er rent kvalitetsmæssigt. Se årgangsvurderingen for Bourgogne HER og for Champagne HER!


16. februar 2019 - Ordliste med vinudtryk!

Så er der kommet en side med forklaring på nogle vinudtryk, der er særligt relevante for Bourgogne og Champagne. Der findes masser af meget omfattende ordlister på internettet, og dem hverken kan eller vil jeg konkurrere med. Men i Bourgogne og Champagne er der nogle udtryk, der har særlig betydning, og som kan være væsentlige at forstå betydningen af, for at kunne forstå begge områder.


12. februar 2019 - Flere nye value for money producenter hos Ponochar Wine!

Så kan jeg igen introducere to nye Bourgogne producenter, der laver fantastisk vin! Fra den sydlige del af Bourgogne i Côtes de Beaune ligger Domaine Edmond Monnot et Fils, der laver vidunderlige rene og dybe primært rødvine i Maranges. Læs meget mere om Domainet og vinene HER! Og så introducerer jeg en knald dygtig Chablis producent i form af Domaines Goulley. Derfra kommer klassiske flotte Chablis hvidvine, der smager så englene synger. Læs meget mere HER! Og alle vinene er naturligvis på lager og allerede klar til levering.


7. februar 2019 - Indtryk fra min tur til Piemonte og Montalcino!

Så er der masser af flotte indtryk fra min netop afsluttede tur til Piemonte og Montalcino, hvor jeg har besøgt næsten 20 producenter. Og der er formentlig 2 eller 3 af dem, der slipper gennem nåleøjet...se billederne HER.


3. februar 2019 - Vinderne af januar måneds præmier er fundet!

Så er der trukket lod blandt modtagerne af min nyhedsmail om de flotte vinpræmier for januar måned. Se hvem der vandt HER, og se også hvad der er februar måneds præmie.


1. februar 2019 - Så er der Grand Cru Champagne tilbud i hele februar!

Nyt månedens tilbud (se det HER) og en ny spændende månedens vin (se den HER).


24. januar 2019 - Nyt tip om vin og vintip!

Så er der igen et tip om vin (se det HER) og vintip (se det HER).


12. januar 2019 - Champagne citater!

Jeg har samlet nogle af historiens bedste Champagne citater - nyd dem HER.


9. januar 2019 - Endnu en boganbefaling!

Så er der en ny boganbefaling. Denne gang et digert værk om Champagne fra dygtig Hollandsk ekspert. Læs mere HER.


7. januar 2019 - Endnu en vin anbefaling!

Så er der en ny vinanbefaling på en imponerende Spansk vin til kr. 35,-!!! Se anmeldelsen HER.


2. januar 2019 - Et par tips i glas junglen!

I min nyhedsmail i november måned bragte jeg lidt anbefalinger til valg af glas. Læs min tip HER.


27. december 2018 - Et spændende link til Bourgogne freaks!

Jeg indrømmer gerne jeg selv er Bourgogne freak, og jeg elsker området, gastronomien og dets vine. Jeg ved jeg ikke er alene, og skulle du være en af dem, så vil jeg her dele et spændende link. Et link hvor du kan downloade kort, facts m.m. om Bourgogne. Klik HER.


20. december 2018 - Ny kældermester hos Dom Perignon!

Richard Geoffroy er manden, der har stået i spidsen for produktionen af Dom Perignon i intet mindre end 28 år! Han går på pension ved udgangen af dette år, og overdrager stafetten til Vincent Chaperon. Richard står bag årgange som 1990, 1996, 2002 og senest årgang 2008 og ha har i den grad sat sit aftryk på denne legendariske Champagne. En spændende hyldest smagning blev afholdt for nyligt, og du kan læse meget mere om den HER.


30. november 2018 - Nye bøger anmeldt!

Så har jeg to nye boganbefalinger fra Bourgogne. Se dem HER.


26. november 2018 - Så går turen igen til Bourgogne!

Nu kan man igen følge lidt med i min tur til Bourgogne. Næsten 2 uger bliver det til denne gang med næsten 20 besøg i man jagt på kvalitets Bourgogne vin, der er til at betale. Du kan følge lidt med i turen HER.


22. november 2018 - Pinochar Wine introducerer formidable Brunello vine!

Den første Italienske producent er nu en realitet hos Pinochar Wine. Jeg kan med glæde introducere Azienda Agricola Villa I Cipressi, der producerer fantastiske Brunello vine i det smukke Toscanske landskab. Læs mere om Villa I Cipressi HER.


19. november 2018 - En ny flot video om markarbejdet i Bourgogne!

BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) har lavet en video om arbejdet i vinmarkerne i Bourgogne. Det er en flot, men også pænt informativ video, hvor man kan følge årets gang i marken fra tiden efter høst op til den næste høst. I foråret kommer del 2, hvor man følger selve høstarbejdet. Se videoen HER.


15. november 2018 - Endnu et Domaine i Bourgogne er solgt!

Indenfor det seneste års tid er et par kendte Bourgogne Domainer solgt. Domaine des Lambrays og Bonneau du Martray er solgt for astronomiske beløb, og nu er også et af de lidt mindre kendte Domainer blevet solgt idet Domaine Henri Rebourseau nu også er solgt, og denne gang til de stenrige ejere bag også Chateau Montrose. Hvad betyder denne udvikling for Bourgogne? Hidtil har vi set, at priserne på deres vine stiger mere end gennemsnittet, men det må nok også forventes, at kvaliteten følger med - forhåbentlig...


14. november 2018 - Den årlige vinauktion står for døren!

Hvert år afholdes de berømte Hospices de Beaune vinauktioner. I år finder de sted fra den 16. november til og med den 18. november - altså den kommende weekend. Alle kan byde - også privatpersoner. Men du skal jo så efterfølgende have nogen til at lave din vin, hvis du bliver fristet til at købe en tønde eller to.....


10. november 2018 - Flere vinanbefalinger!

Som tidligere annonceret på denne side, så smager jeg løbende vine fra andre importører og supermarkeder. Jeg smagt et par stykker mere og du kan se mine anbefalinger HER. Der kommer nye anbefalinger 2-4 gange hver måned.


1. november 2018 - Så er november måneds slagtilbud klar og månedens vin for november er afsløret!

November tilbuddet er forrygende Grand Cru Champagne fra Philippe Glavier - se præsentationen HER. Og månedens vin er den fantastiske årgangschampagne fra Huber Paulet i årgang 2004 - se præsentationen HER.


31. oktober 2018 - Oktober måneds tip om vin nu online og endnu en spændende vin smagt!

Månedens tip om vin er nu klar og kan ses HER. Og så har jeg smagt endnu en spændende vin til 100,- - se min vurdering HER.


21. oktober 2018 - Ny verdensrekord!

Som omtalt lidt længere nede her på siden, så har en fantastisk gammel vinkælder været sat til salg hos Sothesby's i New York. Flasker fra Robert Drouhins private vinkælder har været under hammeren, og det kastede flere rekorder af sig. Mest opsigtsvækkende er nok salget af 1 af de 2 flasker Romanée-Conti fra 1945, hvoraf den ene gik for 3,6 mil. kroner! Det er rekord for en enkelt flaske uanset størrelse og oprindelse - tillykke til den heldige/rige køber!


14. oktober 2018 - Med på tur i efteråret 2018.

Så kan du følge med i min tur til Bourgogne i uge 42. Efteråret er måske den smukkeste årstid i Bourgogne - men døm selv. Se billederne HER.


10. oktober 2018 - Mere detaljerede smagsnoter i WEBSHOPPEN!

Efterhånden som jeg gensmager alle vinene i mit sortiment, laver jeg opdaterede og mere fyldige smagsnoter på den enkelte vin. Disse smagsnoter lægger jeg ind på den enkelte vin i WEBSHOPPEN, så du her kan læse lidt mere detaljeret om vinen inden du vælger.


9. oktober 2018 - Anbefalinger af vine fra andre danske importører!

Jeg smager naturligvis løbende en lang række vine, der ikke er fra mit eget sortiment. Du kan nu følge med i de anbefalinger jeg kommer med på den baggrund. Følg med HER.


5. oktober 2018 - Nyt afsnit om anbefalet vinlitteratur!

Så er der tilføjet et afsnit om vinlitteratur, hvor jeg kort præsenterer nogle af de vinbøger, der efter min opfattelse er de bedste. Du kan se hele oversigten HER.


1. oktober 2018 - Nye tilbud i oktober og ny månedens vin!

Så er der helt nye tilbud klar for hele oktober måned. I denne måned er der hele to forskellige tilbud - se dem begge HER. Og så har jeg udvalgt en ny månedens vin - læs mere om den HER


26. september 2018 - Nu kan du købe Coravin hos Pinochar Wine!

Er du også træt af, at hælde vin ud, der har stået åben lidt for længe? Så er Coravin noget for dig - læs mere HER.


23. september 2018 - KÆMPE NYHED - 4 nye producenter hos Pinochar Wine!!!!

Det er med stolthed og glæde, at jeg nu kan præsentere hele 4 nye producenter i mit sortiment. Jeg har over de sidste måneder besøgt mange nye potentielle vinhuse, og nu er der 4 nye fantastisk dygtige vinproducenter, der er sluppet igennem mit kritiske nåleøje! Intet mindre end 3 fantastiske nye champagnehuse. Velkommen til Champagne Corbon (læs om huset HER), Champagne Lamiable (læs om huset HER) og Champagne Hubert Paulet (læs om huset HER). Og så måtte det jo næste ske - jeg er trådt lidt udenfor mit geografiske fokus idet jeg nu også kan introducere Domaine Xavier Gerard fra Côte-Rotie. En ny ung producenter, der på rekord tid har opnået nærmest kultstatus med fantastiske vine. En chance jeg bare måtte gribe, så I kan få lejlighed til at smage formidable vine fra det nordlige Rhône. Læs meget mere om dette spændende hus HER. Og alle vinene kan naturligvis allerede bestilles i WEBSHOPPEN!


19. september 2018 - En VANVITTIG vinkælder sættes til salg!

Så kommer endnu en fantastisk vinsamling under hammeren. Denne gang er det fra en helt unik kilde, idet samlingen stammer fra intet ringere end Robert Drouhin's private kælder. Rober Drouhin er overhovedet i familiefirmaet Maison Joseph Drouhin, der producerer formidabel vin i Bourgogne, og som selv har imponerende jordbesiddelser i Côte d'Or. Der er intet mindre en 100 lots til salg, og bl.a. den mytiske og legendariske Romanée-Conti fra 1945. Der menes kun af være nogle enkelte flasker tilbage i hele verden af denne legende. Og man skal ikke være bekymret for om flasken er en forfalskning - den har lige i 70 år i Drouhins kælder! Så har du nogle millioner du ikke helt ved, had du skal bruge til, så er det bare med at byde løs den 13. oktober 2018. Se det komplette auktionskatalog HER.


16. september 2018 - Nyt layout til forsiden!

Så er forsiden på www.pinochar.dk ændret, så det forhåbentlig er lidt nemmere at finde rundt på hjemmesiden. Input med ris/ros er altid meget velkomment på pvj@pinochar.dk.


11. september 2018 - Gastro anmelder Hervé-Dubois!

I det nyeste nummer af Gastro (nr. 141) anmelder Gastros vinskribent René Langdahl Jørgensen en af Champagnerne fra Hervé-Dubois. Det er deres Brut Reserve Blanc de Blancs Grand Cru NV. Anmeldelsen giver vinen 5 ud af 6 mulige stjerne med den afsluttende kommentar "Meget fornuftigt prissat, og det er sjældent at mode så meget intensitet i prisklassen her.". Du kan hente hele anmeldelsen i PDF format HER.


10. september 2018 - Tilbud på 6 flasker hvid Bourgogne!

Månedens tilbud er en smagekasse med seks flasker hvid Bourgogne fra Domaine Thomas Morey og Domaine Jean-Marc Pillot. Det er seks pletskud, og helt formidable vine - og så endda til en knivskarp pris. Læse mere HER!


5. september 2018 - Så er september måneds vin udvalgt!

Månedens vin i setpember er fra Chardonnay mesteren Pierre Callot. Se præsentationen HER!


30. august 2018 - NYT KONCEPT I DANMARK - Firmaordning til medarbejderne!

Nu tilbyder Pinochar Wine levering af vine direkte til arbejdspladsen. Læs meget mere HER!


28. august 2018 - Arkiv med mine tip om vin!

En gang om måneden omhandler mit nyhedsbrev tip om, hvordan man får det bedste ud af de vin man nyder. Nu har jeg oprettet et arkiv, hvor jeg hver måned lægger det seneste tip op. Du finder arkiver HER.


27. august 2018 - Pinochar Wine nu på Trustpilot!

Nu har du mulighed for at evaluere din handel med Pinochar Wine. Følg linket i bunden af vores hjemmeside (på alle siderne), og giv mig en kommentar og score. Mine ambitioner for Pinochar Wine er skyhøje, og jeg vil gerne lære af mine kunder, så jeg kan tilpasse mine tilbud og services til jer!


23. august 2018 - Så er de også startet i Bourgogne!

Høsten er som allerede annonceret begyndt i Champagne, og nu følger Bourgogne trop. De første gik i går i gang i Puligny-Montrachet, og nu begynder flere og flere så småt der høst. Bønderne har i år en lidt anderledes udfordring idet der fortsat mangler 1.600 plukkere i regionen, hvilket er ganske mange. Men for de fleste producenter begynder høsten indenfor de næste 5-10 dage, så vi må håber de finder de nødvendige arme og ben.


19. august 2018 - Så starter høsten i Champagne!

I Champagne bestemmer vinbønderne ikke selv, hvornår de må starte høsten. Det er CIVC (de franske "Champagne" myndigheder), der sætter hvornår høsten må starte, og det varierer naturligvis fra by til by og region til region. Men fra og med den 20. august må bønderne påbegynde høsten i dele af Côte des Bar. Et vanvittig tidligt tidspunkt, og en af de tidligste startdatoer i Champagne historie!


17. august 2018 - GRATIS FRAGT!!!

I min nye webshop tilbyder jeg nu gratis fragt i Danmark ved køb af 6 flasker eller mere! Bestil mine vine her!


12. august 2018 - SÅ KAN DU HANDLE ONLINE!

Efter utallige opfordringer har jeg nu lanceret en WEBSHOP på hjemmesiden. Besøg den her!


10. august 2018 - Anbefaling af bog om Champagne

Der er skrevet et utal af vinbøger - nogle bedre end andre. Skulle du være interesseret i at lære mere om Champagne, så er der særligt en bog jeg vil anbefale. Den er forholdsvis ny, da den kom på markedet i slutningen af 2017. Bogens forfatter er Peter Liem, der er en anerkendt amerikansk Champagne ekspert, der bor i området. Bogen er dog ikke billige, og koster ca. 600,- - bestil evt. på Amazon på https://www.amazon.co.uk/. Bogen består af 2 dele. Selve bogen der er velskrevet og letlæselig (desværre ikke oversat til dansk), og så en del, hvor Peter Liem har fået genoptrykt nogle af de bedste kort over Champagne, der faktisk stammer helt tilbage fra 1940.


5. august 2018 - Så er hagl-net officielt tilladt i Frankrig

Det er kendt, at en af vinbøndernes værste fjender er hagl. Det kan smadre en høst helt eller delvist i løbet af minutter. Blade og frugter tager uoprettelig skade af hagl, og der har ikke være meget vinbønderne kan stille op. Gennem de seneste 3 år har man i bl.a. Bourgogne testet såkaldte hagl-net. Det monteres langs rækkerne af vinstokke, og dækker den nederste del af planterne, hvilket giver ganske effektiv beskyttelse af druer og blade. Dog er det ganske kostbart, så det er uvist hvor stor udbredelse det vil få. Men nu har INAO (de franske appellationsmyndigheder) altså godkendt brugen af disse haglnet i samtlige franske appellationer.


1. august 2018 - August måneds vin er Hervé Dubois - Millesime Blanc de Blancs Grand Cru 2010.

Så er august måneds vin præsenteret - læs mere her.


16. juli 2018 - Hver måned tip om vin...TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV HER.

Jeg sender kun 2 nyhedsmails hver måned. Det ene med tilbud, og det andet med lidt vintips og tips om vin. Her er mit tip i juni, der omhandler dekantering af vin. En af mine egne kæpheste i relation til servering af vin er dekantering. Langt de fleste vin har glæde af, at blive hældt på karaffel inden de skal drikkes – og ofte gerne en eller flere timer i forvejen. Selv vine i den lidt billigere ende mellem 50-100 kr. har glæde af at få lidt luft. Man kan næsten ikke give unge vine for meget luft, men prøv dig frem og oplev at man ganske enkelt får en større smagsoplevelse, når vinen har fået luft. Og når du hælder vinen på karaffel, så tag dig god tid, og hæld forsigtigt vinen ned i karaflen, mens du holder både karaffel og flaske på skrå. Det giver 2 fordele. Dels ”stresser” du ikke vinen, og dels får du mulighed for at se, hvis der er bundfald i flasken, hvilket du så undgår at få med over i din karaffel.


14. juli 2018 - Druerne begynder at skifte farve i Bourgogne

Det går lidt stærkt i år i Bourgogne, og den såkaldte veraison (processen hvor druerne begynder at få farve) er allerede gået i gang. Det er cirka et par uger tidligere end normalt, hvilket igen understreger, at det bliver en tidlig høst i år.


11. juli 2018 - Kort over vinmarkerne i Bourgognes Côte d'Or

Så er der tilføjet mere til "VIDEN OM VIN". En gennemgang af de væsentligste kommuner i Côte d'Or med tilhørende detaljerede kort over vinmarkerne i den enkelte kommune. Se hele oversigten her.


10, juli 2018 - Vanvittig auktion over vine fra Henri Jayer

Henri Jayer er en legende i Bourgogne. Han har i den grad sat sit fingeraftryk på vinproduktion i Bourgogne, og har selv lavet vine, der i sig selv nærmest er blevet legendariske. Han døde tilbage i 2006 og fornylig satte hans familie hans egen kældersamling til salg. 1.064 flasker blev solgt på auktion den 17. juni, og de indbragte et svimlende beløb på ca. 222. mil. kroner! Det giver altså en gennemsnitspris på ca. 208.000 pr. flaske - wow!


9. juli 2018 - Så ramte den første hagl Bourgogne!

Haglene ramte tilsyneladende primært omkring Beaune og op mod Nuits St. Georges. Der er heldigvis kun sket meget begrænsede skader, men der er dog enkelte marker, hvor 30%-50% ar høsten er gået tabt. Lad os krydse fingre for, at det bliver denne sæsons eneste haglbyge...


4. juli 2018 - Månedens vin hos Pinochar Wine.

Hver måned udvælger jeg nu en vin fra mit sortiment, og går mere i dybden med bl.a. smagsnote på vinen. Følg med her.


2. juli 2018 - Vinudstyr hos Pinochar Wine.

Nu kan du også købe lidt vinudstyr hos Pinochar Wine - se mere her. Der vil løbende komme mere til.


29. juni 2018 - Masser af frugt i Bourgogne.

Udbyttet for høsten 2018 tegner lovende. Der er masser af frugt på vinrankerne. Der er faktisk for meget, hvorfor rigtig mange domainer kommer til at lave grønthøst (man skærer nogle af de grønne klaser væk for at sikre en bedre koncentration af druerne blandt de tilbageværende klaser). Se et eksempel her på de mange klaser (billedet er i billedserien fra juni turen til Bourgogne).


22. juni 2018 - De vokser hurtigt i Bourgogne.

Så er turen igen gået til Bourgogne, hvor vejret de seneste uger har været meget skiftende. Temperaturen har været meget svingende, og der er kommet en del mere vand end normalt, og det har resulteret i ret fugtigt vejr. Det giver øget risiko for meldug, og får naturligvis også vinstokkene til at vokse hurtigt, så der klippes flittige i Bourgogne.


20. juni 2018 - Et historisk vingesus...

I dag havde jeg fornøjelsen af et ret specielt besøg. Hautvillers er en del af Champagnes historie idet det var her, at Dom Perignon satte sit præg på Champagne produktion. Jeg besøgte Champagne huset Joseph Desruets, hvor jeg smagte deres række af spændende Champagner. Men det mest imponerende var faktisk, at deres gamle klassiske druepresse stammer helt tilbage fra starten af dette Champagnehus - nemlig 1888! Altså en 130 år gammel presse! Faktisk den ældste i hele Champagne! Se billede her.


18. juni 2018 - Høsten falder tidligt i år i Champagne.

I Champagne forventer man i år en ret tidlig høst. Det forventes at ske i slutning af august måned, hvilket er meget tidligt. Tidligere høstede man så langt hen som i oktober, men det varmere klima slår altså direkte igennem for vinbønderne.


14. juni 2018 - Så går turen atter til Champagne

Så har jeg igen sat kursen mod Champagne, hvor jeg skal besøge 9 spændende små Champagne huse. Jeg har været heldig med at få adgang til nogle særdeles spændende growers, og glæder mig meget til at smage deres vine og vurdere deres kvalitet. Vil du følge lidt med så kig her, hvor jeg lægger lidt billeder op hver dag. Følg også med på Instagram på #pinocharwine.


10. juni 2018 - Overblik over Champagne og Bourgogne

Så har jeg lavet et par sider, hvor du kan få et lille overblik over Champagne og Bourgogne regionerne. Der er flere holdninger til, hvordan man skal inddele de to regioner, men jeg har taget udgangspunkt i områdernes egen opdeling. Men vigtigst af alt så giver det et godt overblik over de to regioners store områder. Se overblik over Champagne her og overblik over Bourgogne her.


8. juni 2018 - Champagnehuset Billecart-Salmon sender jubilæums Champagne på markedet

For at markeret 200-året for etablering af dette fantastiske Champagnehus lancere de nu en cuvée med navnet "200". Champagnen er en blanding af husets reserve vin fra årgangene 2000, 2003, 2008 og 2012, og er med 92% Pinot Noir, 4% Chardonnay og 4% Pinot Meunier. Den sælges kun i Magnum og bliver rasende dyr, og uhyre svær overhovedet at få fat i. De er dygtige til markedsføring de store Champagne huse...


7. juni 2018 - Mere nyt på hjemmesiden

Så er der tilføjet lidt om Champagnes regioner. Læs mere her.


4. juni 2018 - Nyt på hjemmesiden

Så er der lidt nyt på hjemmesiden, hvor du nu kan læse lidt mere om vinproduktion. Der vil løbende komme mere til, men lige nu kan du læse lidt om, hvordan man laver vin i Champagne og i Bourgogne, samt en lille billedserie om druens årscyklus.


1. juni 2018 - Hagl i Champagne

For et par dage siden skete det, som vinbønder frygter mest - haglvejr. Det var i Champagne, og vurderingen er, at ca. 1.000 hektarer er blevet totalt ødelagt, hvilket svarer til knap 3% af det samlede areal. I Champagne ligger de mellemstore og større vinhuse dog altid inden med deres Reserve vin, hvorfor det ikke kommer til at påvirke udbuddet i nævneværdig grad. Enkelte mindre growers kan dog være ramt.


31. maj 2018 - Lidt facts på hjemmesiden

Så er der tilføjet et par spændende sider til Pinochar's hjemmeside.

  • En side med billeder indtryk fra mine ture til Bourgogne og Champagne - se mere her.
  • En side med lidt nørdede facts om Bourgogne - se mere her.
  • En side med lidt nørdede facts om Champagne - se mere her.


30. maj 2018 - Flotte anerkendelser

To af vinene jeg importere, har netop opnået flot anerkendelse fra Decanters World Wine Awards. De to cuveer La Grâce d'Alphaël Blanc de Blancs og Génésis Blanc de Blancs Extra Brut fra Champagnehuset Philippe-Glavier har vundet henholdsvis sølv og bronze. En flot anerkendelse, men ikke den store overraskelse for mig - de er begge uhyre velkomponerede Champagner. Læs mere om Champagne Philippe-Glavier her.


28. maj 2018 - Ny auktionsrekord

Der er blevet sat ny rekord på auktionsmarkedet for en vin fra Jura. Den blev solgt for intet mindre end 775.000,- - det er åbenbart ikke kun vinene fra Domaine de la Romanee Conti i Bourgogne, der kan sælges for svimlende summer...


27. maj 2018 - Lodtrækning blandt modtagere af nyhedsbreve

Pinochar Wine introducerer en fast månedlig lodtrækning blandt modtagerne af vores nyhedsmails! Er du ikke allerede tilmeldt så kan du altid tilmelde dig her.


22. maj 2018 - Nyt Domaine hos Pinochar Wine

Domaine Jean-Marc Boillot er nu en del af Pinochar Wine, og jeg har til at starte med valgt at importere intet mindre end 8 af deres vine. Læs mere om Domainet her.


20. maj 2018 - Flere nye vine på vej

Netop hjemkommet fra Bourgogne, hvor jeg har besøgt et par nye potentielle producenter. Måske de kan præsenteres til efteråret...?


14. december 2017 - 2017 bliver en meget flot årgang!

Har smagt mig igennem en del røde og hvide Bourgogne vine i årgang 2017 fra tønde. Det tegner særdeles lovende. Meget høj kvalitet og rigtig pæne udbytter.
PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af vine fra Bourgogne og Champagne - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering i Østjylland når du køber 6 flasker eller mere!

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

#pinocharwine

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 18:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

Mangler du nye kræfter til bestyrelsen eller hjælp til strategiudvikling?

Besøg www.stratkon.dk - Skaber værdi for dig og din virksomhed!

© Copyright 2019 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27