Tidligere vinanbefalinger

Value for money vine!

Vinanbefalinger fra tidligere nyhedsmails

Domaine Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes 2016 (79,95 i Meny) - Juni måned vip tip #1

En klassisk Rhône blanding med 60% Grenache, 20%, 10% Mouvedre og så nogle af de mindre kendte druer i de sidste 10% (Cinsault, Counoise, Carignan…).

 

Lad det være sagt med det samme. Det er måske en af de bedste Côtes du Rhône jeg nogensinde har smagt. Klasse årgang og dygtig producent – en god kombination og denne er i min optik særdeles vellykket.

 

Vidunderlig duft med brombær, hyben, peber. Stikkelsbær – rig, ingens og flot.

 

Den smager fremragende, og er ganske enkelt nem at drikke. Den er rig med god frugt og en flot struktur.

 

Særdeles lang efter smag med skøn frugt og en sødlig karakter a la lakridsrod.

 

Den er alle pengene værd!

* * * * *

 

Gemma Colarej Barolo 2015 (99,- i Føtex) - Juni måned vip tip #2

Naturligvis 100% Nebbiolo.

 

Man bliver lidt overrasket når man hælder den op, da den har en ret brunlig farve. Men man beroliges når man dufter til den, hvor den sender en sødlig duft af røde modne kirsebær, orangeskal, snert af banan og lidt soya.

 

Smagen er dejlig tilgængelig med rigtig fin struktur og god balance. Fine slebne tanniner og god frugt, der dog godt kunne fylde lidt mere. Den har ikke kæmpe gemmepotentiale, men skal nydes indenfor de næste få år. God afslutning og dejlig eftersmag.

 

Den er en Barolo til 100,- - det er den i hvert fald værd og i min optik et godt køb.

* * * * *

 

Penfolds Koonuga Hills “Seventy Six” Shiraz Cabernet 2015 (119,95 i Meny) - Juni måned vip tip #3

88% Shiraz og 12% Cabernet Sauvignon.

 

Nogle gange har man bare lyst til den klassiske tunge og varme Shiraz. Og det får man i fuldt flor i denne vin.

 

Den eksploderer med solbær, creme de cassis, mokka, kød og bacon – som forventet. Det er helt klar Shiraz, der dominerer.

 

Frugt rigdommen fortsætter i smagen, der er intens, sødlig, rig og ret koncentreret. Den er faktisk rigtig fint balanceret, og bliver aldrig rigtig for meget. Men det er en bombe af varm frugt, men den gør det rigtig godt. Først lige mod slutning kigger tanninerne frem, og påbegynder en reet lang eftersmag.

 

Er man til australsk Shiraz så skal man prøve den – det er en rigtig fin vin til prisen.

* * * * *


Geggiano Pontignano Chianti Classico 2015 - Maj måneds vin tip #1

Baseret primært på Sangiovese med en lille smule Canaiolo. De laver 80.000 flasker af denne vin om året, og den holder et ganske pænt kvalitetsniveau.

 

Ikke megen tvivl om at der er Sangiovese bag denne vin. Masser af mørke modne Kirsebær, krydderier, snert af krudt. Smagen er pænt balanceret og med dybde og koncentration. Frugten er nærværende og ren med en diskret tannin, der blot ligger lidt i baggrunden. Rigtig fin syre der på intet tidspunkt bliver anstrengende.

 

Eftersmagen er særdeles lang og domineres af en let og fin frugtsmag. Den vil være yderst velegnet til sommerens grillaftener, eller helt klassiske Italienske retter.

 

Køb 3 flasker for 200,- hos MENY - jeg synes det er value for money med 66,- for en flaske.

 

* * * * *


Saint Calir Wairau, New Zealand 2018 - Maj måneds vintip #2

Denne hvidvin lavet på 100% Sauvignon Blanc har på det seneste fået ret flotte anmeldelser, så den skulle lige testes.

 

Den dufter vidunderligt med oceaner af hyldeblomster, lidt honningmelon, stikkelsbær og friske grønne urter. Vinen har en flot struktur og en intens frisk frugt. Smagen følger måske ikke helt op på intensiteten i duften, men den smager rigtig dejligt. Og har en skøn lang eftersmag, der starter med en lækkert rent syrebid, og toner over i dejlig frugt.

 

Og med skruelåg - det er praktisk - men det er også lidt usexet….Du får den til 135, hvis du køber 6 - det er helt OK. Du finder den hos Bichel Vine.


* * * * *


Terres des Pontifes Chateauneuf-du-Pape 2015 - April måneds vintip

Vinen er lavet på de klassiske druer i Chateauneuf-du-Pape Grenache , Syrah  og Mourvedre med langt den overvejede andel af Grenache.


Klassik dyb blodrød farve i glasset – gennemsigtig og flot. Også duften er klassisk med masser af krydrede toner med overvægt af peber, hyben, stikkelsbær, kød og mørk chokolade. Smagen er som ventet fyldig, kraftig og intens, men har en rigtig flot balance, der gør den nem og behagelig at drikke. Dejlig ren frugt, der er fint integreret med en blød tanninstruktur. Den vil stå rigtig godt sammen med en bøf eller steak fra grillen! Jeg er meget begejstret for en dejlig lang eftersmag, der er let, kølig og en anelse sødmefuld – lakrids toner.

 

Den er ung og kraftig, og kan sagtens tåle at gemmes i en årrække. Husk at give den et par timer på karaflen inden servering, og server den ikke for koldt.

 

Når den er på tilbud i Kvickly koster den 129,- - det synes jeg er fin value for money!


* * * * *


Bodegas Breca Old Vines Garnacha 2015

Nr. 29 på WS top-100 er fra Spanien. Vinen er 100% Garnacha fra 100 år gamle stokke. Jeg synes de kan blive lidt gumpetunge de her spanske Grenache vine, men denne vin er faktisk så tilpas velkomponeret, at den ikke på nogen måde føles tung og varm. Masser af modne friske blommer og solbær - næsten her som creme de cassis. Men der er også urter og spicyness over den, der gør duften temmelig interessant. Den er bredskuldret med saft og kraft som man må forvente, og med fyldig og intens frugt, hvor tannin bliver afdæmpet, afrundet og pænt integreret. Slutter lige med et frisk syrebid og hænger efterfølgende rigtig længe i munden, og efterlader en smag som de gode gamle lækre lakridsrod…Vinen vil være fremragende til sommerens grillaftenener. Jeg købte en 6-pack hos Andrup Vin, og så koster den kun 119,-/flasken - rigtig fin value for money!


* * * * *


Pinino Brunello di Montalcino 2008

I januar på tilbud i Føtex til 140,-. Fin duft med mørke røde kirsebær, blommer, lidt tobak, hvid chokolade og lige et lille strejf af kamfer. I munden starter den ret sødt og blødt, og er en Brunello til den lidt lettere side. Frugten forsvinder lidt på midtpaletten, og bliver mod slutningen lidt tør og stram. Tanninerne er tilstede men det er ikke dem der strammer - der mangler blot noget frugt at stå imod med. Jeg tror ikke den vil udvikle sig til det bedre, og er helt klart en vin der skal drikkes til noget mad. Godkendt til 140,-.


* * * * *


Castano Hécula Monastrell 2016 - Yecla, Spanien

En ret spændende duft med fin tæt frugt og en snert af Peber og lakrids. Smagen er fin med god frugt, pæn koncentration og en fin balance. Den strammer lidt mod slutningen, men det bliver ikke ubehageligt. Vil ære rigtig fin til sommeren hverdagenes grillretter. Men tænk engang - 35,- i Netto…..det er den værd - mindst…..imponerende det kan lade sig gøre.


* * * * *


Gemma Barolo 2014

Jeg faldt over et par tilbud på Barolo fra to supermarkeder. Denne Barolo fra Gemma fra 2014 er eller har været på tilbud i Føtex til 100,-. Efter et par timer på karaffel smager den rigtig dejlig. Rigtig pæn dybde og super balance. Masser af god frugt, men stadig pænt bid fra Nebbiolo - virkelig dejlig. Value for money!


* * * * *


Veramonte - Ritual Pinot Noir Casablanca Valley 2016

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke drikker så meget Pinot Noir, der ikke kommer fra Bourgogne. Men når man så falder over en flot anmeldelse af Pinot Noir fra Chile, så skal det selvfølgelige prøves. En vidunderlig duft af søde kirsebær og et strejf af jordbær. God frugt i smagen med pæn dybde og flot balance – den er ret elegant selvom den fylder godt. Den smager bare dejligt og er en rigtig madvin måske til noget fjerkræ eller vildt? Og så koster den lige nu kun 99,- hos Suenson – www. ottosuenson.dk. Value for money!


* * * * *


Finca Villacreces Pruno 2016

Faldt over denne spanske vin hos en af vores dygtige danske importører. Finca Villacreces Pruno 2016 er superlækker og imødekommende med lækker ren frugt og rigtig fin balance. En well made madvin til de lidt tungere gryderetter. 90% Tempranillo og så Cabernet for resten. Prisen – en hund….100,- - det er skarpt. Find den hos www.bichel.dk.


* * * * *


Val di Suga - Brunello di Montalcino Poggio al Granchio 2010

Brunello 2010 er et fantastisk år. Denne enkeltmarks Val di Suga er fremragende. Meget ung naturligvis, men bare lækker at drikke. Tæt rød frugt, balanceret, dyb af velsmagende – virkelig lækkert. Var så heldig af at få den til 200,- på tilbud hos Philipson Wine – så hold øje med den! Til 200,- er det virkelig value for money! Giv den i øvrigt masser af luft.


* * * * *


Tierra de Castilla - Capa Single Vineyard Tempranillo 2017

Det er næsten latterlig god kvalitet til prisen. 50,- i Kvickly ved køb af en 6-pack. Et par timer på karaflen så får du lækker frugt, kant og karakter og meget fin balance. Ret imponerende og langt over forventning.


* * * * *


Concha y Toto - Syrah Block 3 2010

Ikke så tit jeg får vin fra Chile, men denne er ganske dejlig. Tæt næse med solbær og cassis som forventet, men faktisk overraskende ”elegant” i smagen og rigtig dejlig at drikke. På tilbud for 100,- i Kvickly.


* * * * *


E. Guigal - Côtes du Rhone 2015 & Roger Sabon - Côtes du Rhone 2016

En lille torsdags test af to Côtes du Rhone cuveer. Begge er kvalitet til pengene. Guigal CdR 2015 har flot frugt og god balance. Sabon CdR 2016 har lidt mere dybde og koncentration, og er i min optik den bedste af de to. Men begge gode køb Guigal ca. 70,-. hos Kvickly og Sabon er på tilbud hos Meny med 3 for 200,-. Køb et dusin og gem et par år – value for money!


* * * * *


Gaston Chiquet Special Club 2011

Gaston Chiquet Special Club 2011 er virkelig lækker. Generelt er jeg positivt overrasket over 2011, der var et vanskeligt år i Champagne med uhyre omskiftligt vejr. Men mange har produceret fremragende champagner. Denne er fra min gode ven Tom, der har et fremragende sortiment på www.atomwine.dk.PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvine fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber 6 flasker eller mere!

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

Mangler du nye kræfter til bestyrelsen eller hjælp til strategiudvikling?

Besøg www.stratkon.dk - Skaber værdi for dig og din virksomhed!

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27