Palazzo (Montalcino)

Personligt • Troværdigt • Grundigt

Agricola Palazzo - Montalcino

Agricola Palazzo

Få kilometer øst for Montalcino finder vi en af de smukkest beliggende vingårde i hele områder.


Etableret tilbage i 1983, hvor Cosimo Loia købte gården Palace, og derved lagde grundstenen til denne fantastiske vingård. Med sin beliggenhed 320 meter over havets overflade, er der en fantastisk udsigt udover deres marker, og en stor del af Brunello landskabet.


I 1983 og 1984 blev markerne plantet, og står i dag uhyre velplejet og smukt i et fantastisk smukt område.


Palazzo laver i dag følgende vine:

  • Rosso di Montalcino
  • Brunello di Montalcino
  • Brunello di Montalcino Riserva
  • Rosso Alcineo
  • Grappa di Brunello
  • Grappa Riserva


Jeg har valgt at importere deres Rosso og Brunello.


Fra toppen af Montalcino

Endnu en Brunello producent, og dermed den anden i mit sortiment.


Det er forsat Bourgogne og Champagne, der vil være mit primære fokus, men når man møder vine som dem Palazzo producerer, så bliver man meget hurtigt overbevist om, at det er fantastiske vine, som uden tvlvl vil blive værdsat af danske vinnydere.


Med deres kun 4,2 hektar vinmarker er det endnu en lille familiedrevet vingård, der kun laver omkring 20.000 flasker vin om året. I dag drives vingården primært af den ene af Cosimo Loia's fire børn - Cosimo og hans kone Antonietta. Elia varetager primært de kommercielle aspekter, og har faktisk fuldtidsjob ved siden af hendes arbejde på vingården.


Vinstokkene er i dag over 35 år gamle, og deres første vine blev introduceret i henholdsvis 1993 (Rosso) og 1995 (Brunello). Siden har deres vine været betragtet som Brunello vine af absolut højeste kvalitet, og de bliver bare bedre og bedre år for år. Under mit besøg havde jeg fornøjelsen af, at smage deres Brunello di Montalcino Riserva fra både årgang 2004 og 2006, og de har udviklet sig helt fantastisk, og smager aldeles vidunderligt.


Deres marker ligger i et fantastisk område, hvor jordbunden er tør og stenrig, og hvor de ligger perfekt eksponeret for solen, men samtidig godt beskyttet fra havvindene. Det giver optimale forhold for modning af druerne. Alle deres marker er faktisk klassificeret som Brunello marker, hvilket betyder, at de rent faktisk kunne lave Brunello vine fra samtlige 4,2 hektar. Men de laver også Rosso, hvilket betyder at det faktisk er en frivilligt deklassificeret Brunello, hvorfor man her virkelig har med en "mini" Brunello at gøre, når man nyder deres Rosso di Montalcino.


Alle druer plukkes i hånden, og behandles med omhu for at bevare druerne intakte inden gæringen påbegyndes.


Vinene laves på klassisk vis. Gæringen startes helt naturligt uden tilsætning af kunstige gærceller, og foregår i ståltank for deres Rosso, og i de klassiske cementtanke for deres Brunello. Lagringen foregår i de store 20/25 hl. egefade.


Deres vine er i den elegante ende af skalaen, og besidder en vidunderlig balance og kompleksitet.


Det er i den grad endnu et fund på value for money skalaen!


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Palazzo HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Palazzo ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.685,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Palazzo Brunello di Montalcino
Elia og Cosimo

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27