Paolo Manzone (Barolo)

Personligt • Troværdigt • Grundigt

Paolo Manzone - Barolo (Serralunga d'Alba)

Cantina Paolo Manzone

I hjertet af Barolo lige udenfor Serralunga d’alba finder vi vingården Paolo Manzone, der i dag omfatter omkring 14 hektar vinmarker.


Smukt beliggende midt i Barolo området og marken ”Meriame” laver Paolo sammen med hans kone Luisella vidunderlige Barolo vine af ypperste kvalitet.


Paolo Manzone laver i dag følgende vine:

  • Roero Arneis ”Reysu”
  • Langhe Rosso ”Ardi”
  • Dolcetto d’Alba ”Magna”
  • Barbera d’Alba Superiore ”Fiorenza”
  • Nebbiolo d’Alba ”Mirine”
  • Langhe Rosso ”Luvi”
  • Barbaresco “San Giuliano”
  • Barolo del Comune di Serralunga d’Alba
  • Barolo “Meriame”
  • Barolo Riserva


Jeg har valgt at importere syv af deres vine.


En af de 25 bedste i Barolo...

Endnu et pletskud hos Pinochar Wine! Og ja - Pinochar Wine har fokus på vine fra Bourgogne og Champagne, hvorfor denne producent naturligvis også skiller sig lidt ud.


Men jeg elsker selv Barolo vine, og jeg har været utrolig heldig at kunne lave aftale med Paolo Manzone, der er efterspurgt over hele kloden, og eksporterer da også ikke mindre end 80% af ders produktion til udlandet. Og nu altså en lille del til Danmark også.


Det var faktisk først i slutningen af 90’erne at Paolo (uddannet ønolog) besluttede sig før at begynde at lave egen vin. Han havde på det tidspunkt været ansat som ønolog hos andre Barolo producenter, men havde altid drømt om at lave sin egne vine. Markerne de i dag besidder var allerede ejet gennem flere generatioer af Luisella’s familie, der indtil da havde solgt druerne til andre vinbønder. Han opnåede ret hurtigt anerkendelse, og har i dag etableret sig i den absolutte superliga blandt Barolo producenter.


Det kan man bl.a. læse om i Forbes Magazine, der i slutningen af 2018 kårede Paolo Manzone som en af de 25 dygtigste producenter i Barolo. Dette i selskab med så prominente navne som Bartolo Mascarello, Bruno Giacosa, Giuseppe Rinaldi, Vietti, Paolo Scavino, Roberto Voerzio, Cavalotto m.fl.


Deres marker ligger i hjertet af Barolo i og omkring Serralunga, der besidder den klassiske ler og kalkstens jordbund. Alt arbejdet foregår i videst muligt omfang pr. håndkraft, da deres ambitionen er, at alle dele af vinfremstillingen skal ske til perfektion for at sikre de bedst tænkelige vine år efter år.


De værner om de klassiske vindyder i Barolo, og laver fantastisk lækre vine. Deres vine er på en og samme tid elegante og koncentrerede, og deres elegance gør dem en nydelse at drikke allerede som helt unge. Men der er masser af lagringspotentiale i deres vine!


Det er i den grad endnu et fund på value for money skalaen!


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Paolo Manzone HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Paolo Manzone ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.200,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Paolo Manzone Serralunga
Luisella og Paolo

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27