Maison Preiss-Henny (Alsace)

Personligt • Troværdigt • Grundigt

Maison Preiss-Henny - Alsace

Maison Preiss-Henny

Et fantastiske Alsace hus med en beliggenhed i hjertet af Alsace i den smukke by Mittelwihr. Et vinhus og en vinfamilie, der har stolte traditioner og en historie, der begynder helt tilbage i 1535.


Med ankomsten af Preiss-Henny i mit sortiment får du mulighed for at nydehelt forrygende Riesling vine fra Alsace fra den absolutte superliga. Og du får sågar mulighed for, at smage vine med nogle år bag sig.


Preiss-Henny laver en lang række vine på druerne:

  • Sylvaner
  • Riesling
  • Pinot Blanc
  • Muscat
  • Pinot Gris
  • Pinot Noir
  • Gewurzttraminer


Til at begynde med har jeg næsten udelukkende valgt deres Riesling vine.


En del af Leon Beyer dynastiet i Alsace

I 1969 ”smeltede” huset Preiss-Henny sammen med det endnu mere berømte vinhus Léon Beyer idet Hubert Preiss giftede sig med Chantal Beyer. Huset Preiss-Henny kørte videre, men i dag er det familien Beyer, der står for al vinproduktion både hos Maison Preiss-Henny og Maison Léon Beyer. Vinene fra Léon Beyer er kendt for deres høje kvalitet, og har været på det danske marked i mange år. Derimod er det første gang Maison Preiss-Henny introduceres i Danmark, og jeg er virkelig både glad for og stolt over jeg nu kan tilbyde vinene fra Preiss-Henny i Danmark.

 

Det er ganske enkelt helt forrygende flotte Alsace vine, som man bl.a. finder på vinkortet hos den berømte 3-stjernede Michelin Restaurant Auberge l’ill i Alsace.

 

Beliggende lige i hjertet af Alsace råder de over ca. 28 hektar vinmarker. Produktionen ligger årligt på omkring ca. 80.000 flasker. Den relativt lave mængde skyldes dels meget lave udbytter, og dels at en del af druerne også indgår i produktionen af vinene hos Maison Léon Beyer. Det siger lidt om det uhyre høje kvalitetsniveau i vinene fra Preiss-Henny.

 

Et af de spændende elementer ved vinene fra Maison Preiss-Henny er det forhold, at deres bedste vine først frigives efter nogle år i deres egen kælder. Det er også derfor jeg kan tilbyde forrygende Riesling vine fra 2016 (Preiss-Henny Riesling 2016) og 2011 (Cuvée Marcel Preiss Riesling 2011).

 

Maison Preiss-Henny laver to serier. Dels Preiss-Henny serien og dels Marcel Preiss serien, der primært er deres Grund Cru vine. Vinene i Marcel Preiss serien laves kun i de bedste årgange.

 

Vinene fra Maison Preiss-Henny er forrygende. Det er klassisk Alsace Riesling, der er tørre på den helt rigtige måde uden at det bliver for kantet. Masser af ren frugt, koncentration og balance.

 

Noget af det tætteste man kommer på den perfekte madvin!


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Maison Preiss-Henny HER.


Som noget nyt tilbyder jeg en introduktionspakke til vinene fra Maison Preiss-Henny. Du får 6 flasker af deres vine til en attraktiv pris. Så kan du selv teste det høje kvalitetsniveau. Pris kun kr. 1.000,- inkl. moms og levering (normalt kr. 1.122,-). Du kan bestille introduktionskassen direkte HER.

Kort over Alsace Grand Cru
Smukke Grand Cru Pfersigberg
Beyer familien bag Preiss-Henny

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27