Rizzi (Barbaresco)

Personligt • Troværdigt • Grundigt

Azienda Rizzi (Treiso - Barbaresco)

Azienda Vitivinocola Rizzi

Etableret i fantastisk smukke omgivelser tilbage i 1974 af Ernesto Dellapiana finder vi Azienda Vitivinocola Rizzi.


Det ligger lige lidt uden for byen Treiso omkranset af en række af deres egen marker. På den ene side marken Rizzi og på den anden side marken Nervo. Begge marker fra hvor de i dag laver Barbaresco.


Rizzi laver i dag følgende vine:

 • Frimaio "Vendemmia Tardiva"
 • Moscato d’Asti
 • Alta Langa  – Pas dosé Metodo Classico
 • Langhe Chardonnay
 • Dolcetto d’Alba
 • Barbera d’Alba
 • Langhe Nebbiolo
 • Barbaresco Rizzi Riserva “Vigna Boito
 • Barbaresco "Pajore"
 • Barbaresco "Nervo"
 • Barbaresco "Rizzi"


Jeg kan nu tilbyde syv af deres lækre vine - heraf én dessertvin!


Barbaresco i ren verdensklasse

Mere value for money hos Pinochar Wine! Og ja - jeg har primært fokus på vine fra Bourgogne og Champagne, hvorfor denne producent naturligvis også skiller sig lidt ud. Men Barbaresco smager bare så fantastisk, at jeg måtte finde nogle fantastiske vine - og det synes jeg i al beskedenhed igen er lykkedes med Azienda Rizzi!


Selvom hele familien fortsat er aktiv på vingården, så ledes Rizzi i dag af sønnen Enrico, der har store ambitioner om at udvikle huset – både kvantitativt og kvalitativt. Han er godt på vej siden han overtog i 2004, og høster bred anerkendelse for kvaliteten af deres vine. De er også en af mine største producenter idet de i dag producerer 80.000 – 90.000 flasker om året.


Faktisk består Rizzi i dag af intet mindre end 4 vingårde – tre i kommunen Treiso og den sidste i kommunen Neviglie. De besidder i dag parceller i nogle af de bedste marker i Barbaresco. Rizzi, Nervo, Pajorè og Vigne Boito (ligger I Rizzi) er de ypperste marker I deres besiddelse, hvorfor de laver deres fantastiske Barbaresco med respekt for traditioner og terroir. (Se placeringen af deres marker ved at klikke på kortet)


De dyrker druesorterne Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Chardonnay and Moscato, og producerer en bred vifte af flotte vine primært fra Barbaresco området.


Deres vine laves på klassisk vis med gæring i ståltanke og lagring i de store klassiske 50 HL fade. Det efterlader vinene elegante og som klassiske Barbaresco vine med karakter og personlighed.


De laver i dag en bred vifte af vine fra områder fra mousserende vin, hvidvin, rødvin og dessertvin.


At vinene fra Rizzi er fra den absolutte superlige understreges af, at de i januar 2019 blev kåre som en af de 25 bedste producenter i Barbaresco af Forbes Magazine. Og i selskab med så feterede producenter som bl.a. Bruno Giacosa, Gaja, Roagna og Ceretto!


Nysgerrig?

Se vinene jeg tilbyder fra Rizzi HER.


Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Rizzi ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.700,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Rizzi Barbaresco
Enrico

BESØG EN AF MINE ANDRE PRODUCENTER

PINOCHAR WINE

PERSONLIGT - TROVÆRDIGT - GRUNDIGT

PINOCHAR WINE


Import af kvalitetsvin fra Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte og Toscana - med fokus på kvalitet der er til at betale!


Gratis levering til hele Danmark når du køber minimum 6 flasker eller for blot kr. 1.000,- inkl. moms i webshoppen.

KONTAKT

Aarhus, Denmark

+45 20 20 95 07

ÅBNINGSTIDER


Jeg træffes altid pr. telefon - gerne i disse tidsrum:

Mandag - Fredag: 08:00 til 22:00

Lørdag: 09:00 til 21:00

Søndag: 10:00 til 21:00

© Copyright 2020 - Pinochar Wine. All Rights Reserved. CVR-nr. 39 35 45 27