Månedens vin hos Pinochar Wine

Månedens vin • Marts 2021

Domaine Thomas Morey – Saint-Aubin 1. cru “Les Puits” 2018

En lille skjult skat fra en mark, der kun er 0,6 hektar. Thomas Morey ejer kun 0,21 hektar, og laver færre end 1.000 flasker af denne perle hvert år.

Thomas Morey er 10. generation i en familie, der har rødder helt tilbage til midten af den 17’ende århundrede. Dette Domaine er beliggende i Chassagne-Montrachet, der nok er bedst kendt for deres fyldig og flotte hvide Chardonnay vine.

Domainet ejer i dag 13 hektarer, der er fordelt over 7 byer fra Beaune og sydpå ned til Maranges. Den årlige produktion er på 50.000 – 60.000 flasker om året – røde og hvide Bourgogne vine.

Se den komplette præsentation af Domaine Thomas Morey HER.

Vinen

Vinen står med en smuk meget lysgylden farve i glasset – glinsende og krystalklar.

En uhyre intensiv og mangfoldig duft. Den er præget af citrus toner med lime og revet citronskal. Dertil fornemmes lidt honningmelon, ung pære, smør, hasselnødder, banan og et strejf stikkelsbær. Særdeles velduftende og indtrykkene bliver bare ved og ved.

En flot og fyldig vin med en dejlig tekstur. Den har årgangens flotte fyldige rene frugt, men den besidder samtidig en præcis og ganske markant syre, så vinen fremstår i flot balance. Den er virkelig nem at drikke selvom den er meget ung. Vil være et fremragende match til fisk.

Syren sætter lige ind med et ekstra gear i begyndelsen af eftersmagen, hvorefter den rene frugt tager over. En frisk og livlig eftersmag, der skærper appetitten efter endnu en mundfuld.

Dekanter den gerne 2-3 timer inden servering.

Fået lyst til at prøve – bestil nedenfor. Eller send en mail til mig.

Pris og bestilling

Månedens vin koster kun kr. 295,- inkl. moms.

Du bestiller blot i shoppen (HER), eller ved at sende en e-mail eller ringe/SMS’e til 20 20 95 07.

Husk jeg leverer gratis i hele Østjylland!

Og altid fri fragt i hele Danmark ved køb af minimum 6 flasker eller ved køb for kr. 1.000,-!

OBS

Februar måneds vin var Champagne Lamiable – Antarés Brut Premier Cru NV til kun kr. 250,- inkl. moms. Vindunderlig mad eller aperitif Champagne.

Den er fortsat på lager, og kan bestilles direkte HER.

Er du over 18? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.