Caillez-Lemaire fra Damery i Champagne

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Cuvée Reflets Brut NV

– Cuvée Eclats Brut NV

– Cuvée Eclats Brut Nature NV

– Pur Meunier Extra-Brut NV

– Cuvée Jadis Extra-Brut Millesime 09

– Rose Extra-Brut NV

 

Caillez Lemaire – lille grower med store vine

Beliggende i Damery lige udenfor Epernay ligger dette champagnehus i Marne området. Der er kendt for primært deres røde druer.

Det er i dag ægteparret Virginie og Laurent, er er ansvarlig for huset, og Laurent er i dag manden bag deres fremragende champagner.

Alt de foretager sig er velgennemtænkt, grundigt og professionelt, og det slår igennem i deres perlerække af champagner.

Vinene jeg tilbyder fra Champagne Caillez-Lemaire

Personlige og indbydende champagner

Efter champagne-målestok et forholdsvis ungt familie Domaine, der laver Champagne i Marne området lige uden for Epernay. De er en af de såkaldt uafhængige vinbønder, der ikke sælger frugt, men alene laver vin fra egne marker.

De laver udelukkende vine på egne druer fra ca. 7 ha. marker i og omkring Damerey. De 7 ha. er fordelt på intet mindre end 57 parceller. De laver 30.000-35.000 flasker om året, og det meste arbejde foregår på helt traditionel vis.

De lagrer deres vine i et mix af ståltank og træfade, og kan godt lide at eksperimentere lidt med måden hvorpå de lagrer deres champagner. De laver cuvéer der alene ligger på træfade, mens andre cuvéer er et miks af begge dele.

De dyrker alle 3 druesorter Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, hvor dog næsten ½ delen af arealerne er tilplantet med Pinot Meunier. Fordelingen er ca. 3.5 ha. Pinot Meunier, 2 ha. Chardonnay og 1.5 ha. Pinot Noir.

De arbejder henimod en organisk certificering, men arbejder allerede i dag næsten 100% organisk, og bruger rigtig meget tid i markerne. De anvender ikke malolaktisk gæring ej heller filtrerer de deres vine.

Deres vine fremstår velkomponerede med karakter og personlighed. Et virkelig spændende champagnehus.

Det er nemt at prøve deres Champagner

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Caillez-Lemaire ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.800,- inkl. moms. Midlertidig udsolgt.

Småt er godt hos Caillez-Lemaire

Virginie og Laurent

Value for Money Champagne

Tapning hos Caillez-Lemaire

Er du over 18? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0