Xavier Gérard fra Côte-Rôtie i Rhone

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Côte-Rôtie

– Côte-Rôtie “La Landonne”

– Saint Joseph “Le Blanchard”

– Condrieu “La Côte Châtillon”

– Condrieu “l’Arbuel”

– Condrieu “Marmouzin”

 

Xavier Gérard laver flotte vine

Xavier Gérard er et af de nye store unge hotte navne i det nordlige Rhône. Hans første egen årgang var 2013, og allerede fra starten er hans vine blevet revet væk. Så det er lidt af et scoop, at jeg nu er i stand til at kunne tilbyde hans vine. De er nærmest uopdrivelige, men nu har du muligheden for at smage det ypperste fra Condrieu og Côte-Rôtie!

Han har lavet vin mange steder i verden på trods af hans unge alder, og er et åbenlyst talent, der også allerede er blevet internationalt anerkendt blandt både professionelle og de kyndige amatører.

Et udsnit af vinene jeg tilbyder fra Xavier Gérard

Ny stor stjerne er født

Pinochar Wine har fokus på vine fra Bourgogne og Champagne, hvorfor denne producent naturligvis skiller sig ud.

Men da muligheden for at importere hans vine opstod, så var det klart at hans vine også skiller sig ud, og er vine i den absolutte superliga i det nordlige Rhône. Så jeg kunne ikke modstå fristelsen, og jeg er overbevist om, at når du selv smager hans vine, så vil du kunne forstå hvad jeg mener.

Vi finder Xaviers marker på ugæstfri skråninger i Condrieu, Saint-Joseph og Côte-Rôtie. Markernes beliggenhed betyder, at alt arbejdet må foregå i hånden, men det er helt i Xaviers ånd. Han tilbringer det meste af sin tid i marken, og ikke kun fordi alt skal laves med håndkraft, men også fordi han, som mange af hans forbilleder i Bourgogne, også mener at vin skal laves i marken mere end i kælderen. Han laver i dag vin fra ca. 8 hektar, hvoraf langt størstedelen er hans egne marker.

Han laver 30.000 – 40.000 flasker om året, og er på nuværende tidspunkt begrænset af de små produktionsfaciliteter, som han har overtaget efter sin far, André Gerard. Der påbegyndes dog snarligt opførelsen af nye mere moderne produktionsfaciliteter, så han kan begynde at indfri nogle af de skyhøje ambitioner han har med sit domaine.

Han laver vinene ret klassisk, og anvender gerne tønder fra Bourgogne. Hans baggrund som vinbonde er også en klassisk, idet hans Far lavede egen vin i 40 år, og Xavier selv har været involveret i vinproduktion i bl.a. Sydafrika, USA, Australien og New Zealand. Så hans talent er dyrket og veludviklet, hvilket sætter et klart præg på hans formidable vine – røde som hvide!

De hvide vine fra Condrieu er exceptionelle, og bliver revet væk ligesom de fleste andre vine fra dette uhyre lille distrikt, der kun stækker sig samlet over ca. 90 hektar. Hvide vine fra Condrieu er noget helt specielt, og er hvidvin man bare skal prøve. Mange bliver så forelsket i stilen, at de ikke drikker andre hvide vine end Condrieu! Jeg tror også mange vil blive afhængige af Xaviers Condrieu!

En smuk placering til produktion af lækre vine

Xavier Gérard

Smagning hos Xavier

Vue mod Condrieu/Rhône floden

Interview med Xavier

Er du over 18? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0