Produktion af vin i Rhône
Produktion af vin Rhône regionen
Produktionen af vin i Rhône regionen adskiller sig egentlig ikke så meget fra de øvrige klassiske regioner i Frankrig. Men forskellene på vinene fra nord til syd er betydelig, så her først lidt om disse forskelle.
Forskellene på nord og syd
Generelt kan det sige, at vinene fra syd er varmere i udtrykket og højere i alkohol.
Der er masser af gode køb at gøre i den sydlige del af Rhône. De er stilmæssigt meget forskellige fra vinene i nord. Forskellighederne udspringer ikke så meget fra selve vinificeringen, men mere fra de forskellige druer, klimaet og ikke mindst jordbundsforholdene.
I syd er landskabet ret fladt sammenlignet med nord. Det er generelt ret stenet og sandet jordbund. Dertil det forhold at man i syd kan blande stort set alle druerne tilladt i regionen, og der er flere producenter, der har op til 15 forskellige druer i deres vine.
I nord er landskabet langt mere dramatisk. Vinmarkerne er placeret på stejle bjergskråninger, og jordbunden er typisk fyldt med granit, skifer, ler og kalksten. De fleste marker er også beliggende langs Rhônefloden.
Området er domineret af Syrah, og klimaet er generelt lidt køligere end i syd. Vinene fra nord skal ofte bruge lidt mere tid inden de bliver tilnærmelig så at sige, og stilen på vinene er generelt mere elegante end vinene fra syd.
Vinene har et enormt lagringspotentiale, og kan levere noget af det ypperste i vinverdenen, når vinene begynder at modnes.
Produktionen i nord er langt mindre end i syd, og det afspejler sig desværre også i priserne på en række af vinene fra nord.
Et fællestræk for vinene i nord og syd er det forhold, at alle vinene er blandede vine. I syd er det oftest menage forskellige druer man blander, mens det i nord mere er forskellige terrois man blander.
OBS – SIDEN ER UNDER OPBYGNING…