Områder jeg importerer vine fra

Bourgogne (Frankrig)

Dette område har en helt særlig plads i mit hjerte, så det var meget naturligt, at jeg skulle finde nogle lækre vine, der kunne give minde kunder smagsoplevelser udover det sædvanlige. Men det er svært i Bourgogne, og efter langt over hundrede besøg, er det kun nogle ganske få, der har fundet gennem nåleøjet.

Men det er nu blevet til 11 små og dygtige producenter, hvor kvaliteten efter min opfattelse rent faktisk overstiger vinens pris. du kan på siden om Bourgogne få en lille introduktion til området, og du kan danne dig et overblik over, hvilke producenter der er blevet en del af mit voksende sortiment.

Champagne (Frankrig)

Champagne er verdens måske bedst markedsførte vinområde. Årligt bruges der svimlende summer af de store Champagnehuse som Moet & Chandon, Bollinger m.fl. Det betyder at du jo er med til at betale for den markedsføring, når du køber Champagne fra de store huse. Og efter min opfattelse til alt for høje priser. Derfor satte jeg mig for at gå på opdagelse blandt de næsten 1.700 growers, der er i Champagne, for at finde Champagne, hvor du kun betaler for indholdet – ikke for indpakningen. Det er blevet til 10 dedikerede og passionerede producenter af Champagne efter mere end 100 besøg. Se introduktionen til Champagne og få overblik over, hvilke unikke producenter du kan finde i mit sortiment.

Rhône (Frankrig)

Rhône er et af Frankrigs ældste vindistrikter. Det er ligeledes et af de mest berømte distrikter på højde med bl.a. Bordeaux, Bourgogne og Champagne. 

I regionen finder vi en lang række flotte og eftertragtede appellationer som eksempelvis Côtes du Rhône, Châteuneuf-du-Pape, Hermitage og Côte-Rotie. Der produceres alle typer af vin i regionen, og de mest udbredte druer er Grenache, Syrah og Vioginer.

I mit sortiment finder du for tiden et par skønne vine fra Maison Orcia.

Alsace (Frankrig)

Jeg tror roligt jeg kan sige, at alle Danskere kender Alsace. Og rigtig mange har besøgt det smukke område. Fra Danmark er der ikke så langt derned, og både vin, natur og gastronomi tiltrækker hvert år mange turister til området.

For mig er netop mad og vin noget af de unikke ved Alsace. Særligt de hvide vine er som skabt til mad, og er med til at løfte måltider fra det gode til det sublime. Det var egentlig ikke i første omgang min plan at importere vine fra Alsace. men dels holder jeg personligt meget af dem, og dels opstod der pludselig en mulighed jeg absolut ikke kunne sige nej til. Se introduktionen til det smukke område på denne side.

Brunello (Toscana – Italien)

Jeg har personligt altid været en stor fan af de flotte Sangiovese baserede Brunello di Montalcino vine. Et af vinverdens yngste distrikter, hvor du i dag i den grad kan få value for money blandt både Brunello og og Rosso vinene. Der importeres allerede mange lækre vine til Danmark, men jeg måtte bare finde nogle producenter, der endnu ikke er opdaget i Danmark, og som naturligvis samtidig laver kvalitetsvine med karakter og personlighed.

Og minsandten om det ikke er lykkedes – hele to endda. Og to ret forskellige producenter, der på hver sin måde repræsenterer området på flotteste vis. Se præsentation af området, og hvilke to producenter, der fandt vej til mit sortiment.

Chianti Classico (Toscana – Italien)

Chiantil Classicos historie kan dateres tilbage til begyndelsen af 1700-tallet. Det er, som i Montalcino, Sangiovese land, og kvaliteten af vinene fra de dygtigste producenter i området, hører efterhånden til blandt det bedste i Italien. De kan nydes som helt unge, men både Riserva og Gran Selezione vinene kan gemmes i årtier.

Jeg har været på udkig efter en dygtig producent herfra i 1 1/2 års tid, og kan nu her fra oktober 2010 tilbyde vine herfra. Det er for mig et område, hvor man virkelig kan få høj kvalitet til prisen, hvilket jo lige er i Pinochar Wines ånd.

La Ciarliana nu hos Pinochar Wine

Montepulciano (Toscana – Italien)

Vinene fra Montepulciano har i årtier stået i skyggen af Chianti Classico og i særdeles Montalcino (Brunelloland….). Sådan har det ikke altid været dog.

Kvaliteten af vinene svinger da også meget mere end hos “storebror” Montalcino, men der er, naturligvis også i denne region, vinmagere, der laver vin, der er Sangiovese værdigt, og som kan konkurrere med kvaliteten i både Chianti Classico og Montalcino.

Jeg har fundet en af disse vinmagere hos vingården La Ciarliana!

Barolo (Piemonte – Italien)

Måske et af de smukkeste vinområder i verden. Området producerer helt unikke vine, og har i et par årtier været blandt mine egne personlige favoritter. Ikke noget specielt stort område, og igen et område, hvor der allerede er et flot udbud af vine i Danmark. Men som et af mine favoritområder, så må jeg naturligvis have en dygtig producent i mit sortiment.

Igen synes jeg at jeg har været ualmindelig heldig, idet jeg har fundet en producent, der lige rammer det jeg søger i vinene jeg gerne vil kunne tilbyde til mine kunder. Se introduktionen til Barolo og se hvem du nu kan få lejlighed til at smage i Danmark.

Barbaresco (Piemonte – Italien)

Et område der måske står lidt i skyggen af Barolo, men som efter min opfattelse laver vine i samme høje kvalitetsniveau som naboen Barolo. Samme smukke sceneri som i Barolo, men alligevel vine, der stilmæssigt kan være meget forskellige fra Barolo.

Jeg endte faktisk med at besøge rigtig mange producenter på mine ture derned. og jeg var lidt ved at opgivet håbet efter en række lidt skuffende smagninger. Men heldigvis belønner tålmodighed sig, og jeg kan nu tilbyde Barbaresco fra uhyre dygtig producent og fra nogle af de bedste terroirs i hele Barbaresco. Se introduktionen til området og få afsløret, hvilken producent der nu er en del af Pinochar Wine.

Rheinhessen (Tyskland)

Tyskland var engang et af verdens ypperste vinlande. Vinene herfra er ved at genfinde noget af fordoms tiders storhed, og nogle af verdens bedste hvide vine kommer herfra. Særligt Riesling druer har været med til igen at bringe Tyskland frem på verdensscenen for nogle af verdens bedste vine.

Jeg nyder selv Tysk Riesling, og har længe været på udkig efter en producent, der kan levere høj kvalitet til attraktive priser. Det mener jeg nu at have fundet, og er utrolig glad for nu også at kunne levere lækre Riesling vine til vinglade kunder.

Soave (Veneto – Italien)

Man kan vel med rette kalde Soave Italiens svar på Chablis (Bourgogne – Frankrig). Et helt unikt distrikt i Veneto regionen, hvor der udelukkende laves hvidvin. Den primære druer er Garganega, der er en gammel lokal drue.

Området ligger for foden af to vulkaner, der har været aktiv for millioner af år siden. Det er som Chablis ligeledes tidligere hav, og jorbunden er derfor naturligt præget heraf. De sidste par årtier er kvalitet steget markant, og i dag produceres der i området nogle af Italiens bedste hvide vine.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0