Côte-Rôtie (Rhône – Frankrig)

Côte-Rôtie er det lille bjerg med store vine

Et utrolig spændende vindistrikt, der er beliggende i den nordlige del af Rhône. Det er et område, der først sådan for alvor er blevet kendt indenfor de seneste 20-30 år. Det skyldes mere eller mindre alene Marcel Guigal, der i den grad har formået at få på Hermitage og Côte-Rôtie på det internationale vinverdenskort.

I Côte-Rôtie produceres der udelukkende rødvin. Det er udelukkende druerne Syrah og Viognier, der anvendes, og faktisk skal Syrah udgøre mindst 80% af vinen. Langt de fleste producenter af Côte-Rôtie lader dog Syrah udgøre en langt større andel.

Det er et særdeles lille område, der efterhånden er vokset til omkring 320 hektar, og det udgøres af kun ca. 60 vinmarker, der alle ligger på de to berømte skråninger Côte Blonde og Côte Brune. Den årlige produktion er på blot omkring 1 mil. flasker, og det skal altså dække den samlede efterspørgsel fra hele verden. Happy hunting!

Kommer snart…ny producent

 

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Marcel Guigal har gjort en forskel

Marcel Guigal har været den største drivkraft gennem flere årtier i dette område. Han har løftet kvalitetsniveauet på sine egne vine, og sat en uhyre høj kvalitetsstandard for hele området. Han har gjort sine eftertragtede og kostbare enkeltmark-vine La Mouline, La Turque og La Landonne til de måske bedste Syrah baserede vine, i verden. Vine der igen og igen har fået 100p af indtil flere internationale vinkritikere.

Smuk natur i Côte-Rôtie

Det lille område udgør en ret dramatisk scene. Markerne ligger mellem 330 meter og op til 1.150 meter over havets overflade, og det lille område taget i betragtning fortæller det jo noget om de uhyre stejle skråninger, der producerer nogle af verdens mest eftertragtede vine.

Området dækker 3 kommuner: Ampuis, Saint-Cyr-sur-le-Rhone og Tupin-et-Semons. Det er kun omkring 100 vinbønder, der dyrker druer i området, og af disse er der kun omkring 60, som producerer deres egne vine. Resten sælger druerne til bl.a. Guigals efterhånden store Domaine.

HER finder du den officielle Côte-Rôtie hjemmeside.

De berømte Côte-Rôtie marker

De dramatiske skråninger rummer nogle af de mest

berømte marker i området. Her nogle få

– La Landonne

– La Mouline

– La Turque

– La Mordorée

– La Chatillone

– La Chevalière

– La Garde

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0