Restauranter Bourgogne

Masser af lækre restauranter i Bourgogne

Jeg ved ikke præcist, hvor mange restauranter, der egentlig findes i Bourgogne området, men det er mange – rigtig mange. Og der er alt lige fra 3-stjernede Michelin restauranter til mere jordnære og “bondske” køkkener. Der er noget for enhver pengepung og smag, men generelt vil jeg sige, at det ikke er dyrt at spise i Bourgogne området, og man kommer mange steder får rigtige gode oplevelser til fornuftige priser.

Jeg fokuserer på Côte d’Or i gennemgangen, og har ingen anbefalinger i Dijon. Men der ligger mange lækre Restauranter i Dijon, men det kommer du til selv at studerer lidt nærmere. Også når vi bevæger os uden for Côte d’Or er der masser af spændende Restauranter. og er man villige til at køre 50-100 km for en gourmet oplevelse, så finder man berømte steder jeg varmt kan anbefale. Eksempelvis Troisgros (3 Michelin stjerner), George Blanc (3 Michelin stjerner) og Le Relais Bernard Loiseau (2 Michelin stjerner) – og et hav af andre fremragende Restauranter. Benyt evt. www.viamichelin.com til at blive inspireret.

Men lad os starte gennemgangen – der er som nævnt rigtig meget at vælge imellem!

Restauranter i Beaune by

Ma Cuisine

En af mine absolutte personlige favoritter. Restauranten ser ikke ud af meget, men det er et fantastisk klassisk Fransk Brasserie. Enkelte retter med uhyre lækre råvarer. Ikke det store udbud, men der er altid noget lækkert af vælge fra en meget fair prissat menu. Meget populært blandt de lokale – det siger jo næsten det hele! Og et dejligt velassorteret vinkort. DU skal bestille tid – der er altid fyldt op, så glemt alt om lige at droppe forbi.

Le Benaton

Restauranten har en enkelt Michelin stjerne, og laver særdeles elegant mad. De kan være lidt stive i betrækket derinde, men deres mad fejeler absolut intet. Vinkortet er og OK, men det er også prissat lidt i den høje ende. Men den er bestemt et besøg værd.

Le Carmin

Har også fået sin første Michelin stjerne, men de har ikke så sikker en hånd som ovenfor nævnte La Benaton. Det kan virke som om de vil lidt for meget og har lidt for travlt med at realisere det. Men dejlige rammer, og bestemt og noget dejligt mad. Også et OK vinkort.

Caves Madeleine

Hyggelig Restaurant med dejlig uformel stemning. Klassiske Bourgogne retter, der leveres med sikker hånd til fornuftige priser. Venlig betjening, og der er altid fyldt med mennesker herinde. Også et rigtig fint vinudvalg til fornuftige priser.

La Dilettante

Her kræses der virkelig om de lokale råvarer, der alle altid er helt i topklasse. Der er virkelige lækkerier på menuen, selvom der ikke er så meget at vælge imellem. og så går du bare hen og vælger den flaske vin du ønsker at drikke til måltidet – herligt nemt. Og priserne på deres vin er absolut fair, og der er et rigtig pænt udvalg i alle priseklasser.

Jardin des Remparts

Faktisk både Hotel og Restaurant – Hotellet er dog i den helt dyre ende. Og deres Restaurant er en et stjernet Michelin Restaurant. De leverer som regel høj klasse, men jeg har oplevet niveauet har svinget en del. Men når de er i god form, så er det bestemt en oplevelse og en stjerne værd. De har også et ganske velassorteret vinkort.

Caveau des Arches

En ganske hyggelig Restaurant, der er beliggende i kælderniveau, hvor den er indrettet i en gammel vinkælder. Det er klassisk Fransk køkken til den lidt tunge side, men de leverer som regel en god oplevelse med sikker hånd. De har også normalt er ret flot vinkort, men er dog blevet lidt slankere på det seneste – og dyrere.

Loiseau des Vignes

Endnu en et stjernet Michalin Restaurant, hvor jeg igen oplever meget svingende oplevelser. Men igen så må jeg sige, at når de har en god aften, så er det virkelig elegant og lækkert. Har i øvrigt et ret flot udvalg af wine by the glas. Og dertil et pænt vinkort – dog i den dyre ende.

F&B

Et ganske fint Brasserie, hvor jeg finder at særligt deres frokost er på et pænt kvalitetsniveau. Servicen er ikke altid lige god, da de nogle gange virker som om de er lidt ligeglade med gæsternes velbefindende. Kvaliteten er også svingende, men det kan godt når de vil. Også et ganske fint vinkort.

L’Air du Temps

Det er lidt hvad jeg vil kalde en turistfælde. Måske en lidt hård dom, men kvalitetsniveauet har været meget svingende. Når det er sagt så er det ikke dårligt, og man får OK kvalitet til prisen. Klassiske Franske retter med dertil hørende fint primært lokalt vinkort.

Le Bistro de L’Hotel

Herlig beliggenhed lige i hjertet af Beaune ved Place Carnot. I øvrigt også et Hotel. Hyggeligt at sidde og spise på torvet, men jeg har dig aldrig været imponeret af deres kvalitetsniveau. Det er som om de prøver at være i en liga, hvor de ikke har niveau til at være. Deres priser er i min optik for høje – både på mad og vin.

Piqu’Boeuf

De slår sig op på åben grill og lækre bøffer og steaks. De serverer også klassiske Bourgogne retter. Det er OK til prisen, men jeg er ikke så imponeret af deres kødkvaliteter, når man tænker på hvor lækkert kvæg der findes i området. Vinkortet er lidt til den tynde side, men kan sagtens finde noget, der smager godt til prisen.

La Fleury

Ganske hyggeligt sted og fornuftig pris/kvalitet. Det er som om de vil lidt mere end de kan, men det er med de bedste intentioner. Kvaliteten er fin til prisen, og deres menuer er absolut fair prissat. Fint vinkort med megen fokus på appellationerne i og omkring Beaune.

Part des Anges

En lokal Cafe/Restaurant, der faktisk laver rigtig god mad. betjeningen er virkelig ringe – de virker nærmest småsure, og ofte lader det til de helle selv vil stå og ryge en cigaret, end servicere deres gæster. Vinkortet er fint, men er på det seneste begyndt at stige ganske pænt i pris.

Lazare Carnot

En fin Cafe/Restaurant midt på Place Carnot. Mad er middelmådig, men det kan være hyggeligt at sidde og spise en lun sommeraften. Priserne er OK, men måske lige i overkanten når man tager kvaliteten i betragtning.

Le Comptoir des Tontons

Laver ret lækker mad, og ikke mindst deres frokostmenu er lækkert til prisen. Klassiske lokale retter med en ganske lækkert vinkort. Der er ikke mange borde, så reservation er altid nødvendig.

Le Vintage

Beliggende på Place Carnot bliver det ikke meget mere centralt. En ret ny Restaurant der vinder på sin beliggenhed, hvor der er en del spisepladser udendørs. God råvarer og enkle retter og et ganske fint vinkort. Virkelig en skønt sted til en dejlig frokost.

Brasserie Carnot

Personligt kan jeg godt lide at komme der. Det er en uhyre populær Cafe, hvor du kan spise fra morgen til aften. Klassiske retter med et pænt kvalitetsniveau på deres råvarer. Deres vinkort er blevet klart bedre, og man kan sagtens finde gode ting der. Den er ret stor så man kan som regel altid få plads til både frokost og aften. Er netop blevet moderniseret, så den er desværre blevet lidt mindre hyggelig, men mad faktisk lige en kende bedre.

 

Restauranter i Côte de Beaune (det sydlige Côte d’Or)

Aupres du Clocher (Pommard)

Så bevæger vi os lidt sydpå i den skønne by Pommard. Dette er en rigtig lækker og charmerende Restaurant, der levere lækker lokal mad. Der er lidt stil på, og betjeningen er normalt helt i top. Flot kvalitetsniveau til prisen, hvor særligt deres frokostmenu er et godt køb. Og et ganske flot vinkort, hvor man også kan finde lidt lokal vin med lidt alder.

Auberge des Vignes (Volnay)

Også en lille skjult perle, som jeg tror mange overser når de kører forbi på hovedvejen mellem Beaune og de sydlige byer Volnay, Meursault etc. Den ser ikke ud af meget, men den er meget hyggelig, og man sidder nærmest og spiser i Volnay markerne. Menuen er som så mange andre steder helt lokal, men maden er velsmagen og veltilberedt. Og en glimrende lokalt vinkort med vine primært fra Côte de Beaune. Priserne er særdeles rimelige.

Le Cellier Volnaysien (Volnay)

Beliggende i den charmerende by Volnay. Rimelige priser og igen helt lokalt køkken. Jeg har dog ikke været imponeret af deres råvarer, da det lidt virker som om de ganske enkelt køber for dårlige kvalitet. Meget begrænset vinkort. Om sommeren er der en hyggelig gård, hvor man kan spise.

Le Montrachet (Puligny-Montrachet)

Måske den Restaurant i hele Bourgogne med det smukkeste lokale. De har tidligere haft en Micheline stjerne, men den har de mistet nu. Men jeg kan stadig varmt anbefale et besøg, og særligt til frokost får man en menu til meget fair pris. Jeg har sjældent været skuffet over kvaliteten, når jeg tager derfra, og deres betjening er elegant og med rigtig fin service. Også et fint vinkort omend, deres priser begynder at stige ganske pænt, men der kan findes nogle fair prissat flasker.

Ed Em (Chassagne-Montrachet)

Dette er en et stjernet Michelin Restaurant, og niveauet er pænt højt. Ganske klassisk og igen er mine erfaringer bedst til en dejlig frokost. Der er ikke mange borde, så der skal bestilles bord på forhånd. Fint vinkort med fine priser, dog ikke det helt brede udvalg.

Le Bouchon (Meursault)

Er du lidt småsulten, og har lyst til at sidde på det hyggelige torv i Meursault er Bouchon et fint valg. Men forvent ikke det store. De har pænt udvalg i Pizza, og flere lokale retter, men niveauet er ikke højt. Det er priserne til gengæld heller ikke. Begrænset vinkort.

Le Chevreuil (Meursault)

Hyggelige Restaurant med et ret pænt kvalitetsniveau. Chevreuil betyder Hjort, så der er dekoret med masser af Hjortehoveder i alle mulige afskygninger – lidt sjov ide. Meget fair priser og rigtig fin betjening. Vinkortet er meget lokalt, og der er finde ting at finde særligt fra Meursault. Der er også Hotel på stedet.

Château de Cîteaux – La Cueillette (Meursault)

En uhyre smuk Restaurant beliggende i det smukke Chateau du Citeaux, der i sig selv er et besøg værd. Mad er fin, men lever ikke helt op til rammerne og det åbenlyse høje ambitionsniveau de har for stedet. Menuen er igen klassisk lokal og vinkortet ligeså – ikke med det store udvalg dog. Alene den stue som Restauranten er indrettet i er et besøg værd. Priserne er OK.

Hotel du Centre (Meursault)

Hvis man ikke lige ved det, så bemærker man egentlig ikke at der ligger en Restaurant i forbindelse med dette Hotel. Men den er ete besøg værd, og om sommeren er der en skøn gård, hvor man sidder og spiser. Menuen er fin med de sædvanlige klassiske retter, og kvalitetsniveauet måske det bedste i Meursault. Vinkorte måske også det bedste i Meursault.

Le Soufflot (Meursault)

En spændende Restaurant der lidt går sine egne veje. Man skal være forberedt på lidt alternative fortolkninger af de lokale retter, og det kan være med ganske godt resultat til følge. Fornuftigt prissat i den lidt høje ende dog. Glimrende vinkort med mulighed for fornuftige prissatte køb.

La Crémaillère (Auxey-Duresses)

Et hyggeligt sted, der drives af et ældre ægtepar. Forvent ikke den store gourmet oplevelse, men pris og kvalitet hænger godt sammen, og det er bestemt ikke dyrt at spise der. Lidt slidt men ganske hyggeligt. Vinkortet er primært lokale vine med mindre kendte producenter, men særdeles fair priser.

Olivier Leflaive le Restaurant (Puligny-Montrachet)

Olivier Leflaive er vinproducent i det sydlige Bourgogne og har imponerende vinmarker. Hans vine har altid stået i skyggen af Domaine Leflaive, men de senere år er hans vine blevet markant bedre. Hans Restaurant er opbygget omkring hans vine, og man kan købe smagemenuer, hvor man smager flere af hans vine – i alle prisklasser. Maden er rigtig god, og der er altid en god stemning på stedet. Der er også nogle få Hotelværelser – i den dyre ende.

Le Terroir (Santenay)

Det er altid et must for mig at besøge Corinne hos Le Terroir. Altid sød og venlig betjening, og rigtig dejlig lokal mad til særdeles fair priser. En skøn frokost på terrassen på det skønne torv i Santenay. Og hendes vinkort bliver bare bedre og bedre, og de lokale vine er meget fair prissat.

L’Ouillett (Santenay)

Ligger lige ved siden af Le Terroir og når ikke helt op på samme kvalitetsniveau. Men maden er rigtig fin, og deres frokostmenu er meget billig – 24€ og med tre retter, hvor man vælger blandt klassiske lokale retter. Et ganske fint vinkort med fokus på lokalområdet. Ikke de store kendte producenter, men fine lokale producenter til fine priser.

Lamelouise (Chagny)

Dette er den eneste 3-stjernede Michelin Restaurant i Côte d’Or. Det er en vidunderlig Restaurant med skøn atmosfære og altid glad, stilfuld men uformel betjening. Maden er fremragende selvom de ikke altid er på 3-stjernet niveau. Og jeg synes det er til aldeles fair priser, når man vælger en af deres menuer. Vinkortet er både bredt og dybt – lidt svag på Champagne. Omend priserne er generelt lidt til den høje side, så kan man godt finde fair prissat vine på kortet. Det er bestemt altid en god oplevelse af være der, og jeg kan varmt anbefale at prøve. De har også et Hotel på stedet med priser lidt over gennemsnittet, men slet ikke ublu.

 

Restauranter i Côte de Nuits (det nordlige Côte d’Or)

Les Terasses de Corton (Aloxe-Corton)

En skøn beliggenhed Restaurant lige udenfor Beaune i retning mod Dijon. I øvrigt også et Hotel. Maden er virkelig lækker med de klassiske retter med nye tvist her og der. Vinkortet er pænt, men helt klart til den dyre side.

Le Charlemagne (Pernand-Vergelesses)

Denne Restaurant har tidligere haft en enkelt Michalin stjerne, men har ingen i øjeblikket. Kvaliteten har været særdeles svingende, men når den har været god, så er det virkelig lækker mad de laver. Smukt beliggende i Corton området lige før den lille dovne by Pernand-Vergelesses. Betjeningen har til tider også været lidt sløv, men det er et sted man lige bør give en chance.

La Cabotte (Nuits-St.-Georges)

Så er vi tilbage i den klassiske brasserie stil med lækre klassiske retter tilberedt med de lækreste råvarer. Og et ganske fortrinligt vinkort. Det er en lille Restaurant, så der skal bestilles bord, da den er ganske populær.

Auberge du Coteau (Nuits-St.-Georges)

En suger hyggelig lokal Restaurant, der ligger ca. 5 km. vest for Nuits-St.-Georges i den lille by Villars-Fontaine. Helt klassisk menukort, og særligt deres snegle er nogle af de bedste i området. Hyggelig atmosfære og særdeles populær blandt de lokale. Vinkortet er fint primært med lokale ting fra bl.a. Hautes-Côtes de Nuits.

Le Chef Coq (Nuits-St.-Georges)

Lækkert indrettet i dejlige omgivelser, og beliggende sammen med Hotel. Lige en kilometer vest for Nuits-St.-Georges. Menuen er ikke så bred, men der er gode ting på kortet, og kvaliteten er som regel helt i top. Lidt i den dyre ende, men lever som regel op til niveauet. Fint vinkort der dog også er til den dyre side.

Le Meuzinc (Nuits-St.-Georges)

Særligt når man kan sidde udenfor og spise under de kæmpe store træer, er det et hyggeligt sted at besøge. Det ser ikke ud af meget når man kører forbi, men den er et besøg værd. Helt klassiske retter og et vinkort med lokale vine. Meget fair priser på både mad og vin. Også denne er populær blandt de lokale.

Cafe de Paris (Nuits-St.-Georges)

Beliggende på torvet i Nuits-St.-Georges i en lille klynge af Restauranter. Super lækker med til gode priser, og et særdeles velassorteret vinkort. Nyd en frokost på terrassen i den skønne by Nuits.

La Millesime (Chambolle-Musigny)

Midt i den lille charmerende by finder vi denne Restaurant, der er smageligt indrettet, og som leverer klassiske egnsretter med sikker hånd. God service og pænt udvalg, og med et ganske lækkert vinkort – også med lokale vine. Det er dog blevet en kende dyrt over de sidste år i takt med de stigende priser på vinene fra Chambolle-Musigny.

Castel de Trés Girard (Morey-Saint-Denis)

Jeg nyder ofte at spise en frokost her. Det er som regel virkelig lækkert og særdeles billigt. I øvrigt også mulighed for at sidde udenfor, når vejeret tillader. Vinkortet er ret flot, og ganske fornuftige priser. De har også lækre vine “By the glass” – både Champagne, Rødvin og Hvidvin.

Chez Guy (Gevrey-Chambertin)

Flot indrettet Restaurant der dog er lidt til den prætentiøse side. Men de levere med sikker hånd, men vil gerne mere end de kan levere. Det er godt, men jeg synes deres priser er for høje ift. kvaliteten de leverer. Vinkortet er rigtig fint, men desværre igen til den dyre side.

Chez Jeannette (Fixin)

Vidunderlig lille charmerende Restaurant, der ligger i forbindelse med et lille Hotel i Fixin. Igen helt klassiske retter med råvarer af høj kvalitet, og ret fine priser. Samt et ganske fint vinkort domineret af lokale vine fra Fixin og Marsennay.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0