Seværdigheder i Champagne

Er der noget at se i Champagne?

Meget kort – JA masser. Hvor Bourgogne slår Champagne i antal Restauranter, så slår Champagne klart Bourgogne i seværdigheder. Dette skyldes ikke midst et par verdenskrige, og der er masser af historie derfra, der også er markeret i rigt mål.

Området er rigt på seværdigheder, og mange af dem er naturligvis relateret til Champagne. Men dertil kommer som sagt også en masse der relaterer sig til krigens historie.

Rigtig god tur!

Avenue de Champagne (Epernay)

En gåtur på Avenue de Champagne er et must. Her får man et godt indtryk af, hvem de helt store Champagnehuse er, og at der er gode penge i at lave masser af god Champagne. De store huse er linet op hele vejen, og der er mange af dem, der har tilknyttet en lille butik, hvor man mod betaling kan smage nogle af deres vine. Vær dog opmærksom på, at det som oftest er billigere at købe deres Champagner i en vinbutik fremfor deres “showroom”.

Champagne kældrerne hos Moet et Chandon (Epernay)

Moet et Chandon laver millioner af Champagne hvert år – eftersigende omkring 60 millioner flasker. Det er bl.a. dem der stor bag den legendariske Champagne Dom Perignon. De har haft en uvurderlig betydning for udviklingen i hele Champagne området, da de i den grad giver tilbage til Epernay og Champagne. Et besøg hos dem skal bookes i forvejen, og koster penge. Men selvom det er ret turistpræget er det alligevel en sjovt besøg, og der er forskellige prisniveauer, der afhænger af, hvor mange Champagner man vil smage når turen er slut. Og når turen er slut, ender man naturligvis i deres store butik med Champagne souvenirs og deres egne vine.

Hautvillers (Hautvillers)

En charmerende lille by, hvor “det hele startede”. Det var her munken Dom Perignon slog sine folder, og var med til at udvikle mange af de teknikker vi i dag kender i forbindelse med Champagne produktion. Han opfandt dog ikke Champagnen, som nogle hævder, da han i årevis faktisk kæmpede mod boblerne. Men den lille hyggelige by er et besøg værd.

Abbaye Saint-Pierre d’Hautvillers (Hautvillers)

Det var så her Dom Perignon var munk, og ansvarlig for klosterets Champagne produktion. Han udviklede hele tiden nye metoder for at bringe det bedste frem i vinen, og skulle efter sigende have haft en fantastisk sans for at blande vine fra forskellige plots for at frembringe den bedst mulige vin. At blande vin fra forskellige marker anvendes i stor stil i dag, og han er manden bag blending – eller assemblage som franskmændene kalder det.

Statue af Pope Urban II (Châtillon-sur-Marne)

Et imponerende monument der rejser sig højt over Châtillon-sur-Marne. Statuen er rejst. Rejsningen blev påbegyndt i 1879 og varede helt frem til indvielsen den 21. juli 1887. Der er en fantastisk udsigt over den vestlige del af Vallé de la Marne.

Notre-Dame de Reims (Reims)

En ufattelig smuk kirke, og en af Frankrigs største katedraler. Det er her alle Frankrigs konger er kronet, og den er virkelig et besøg værd, og rummer uendeligt megen historie for Frankrig og området.

Chateau de Boursault (Boursault)

Et uhyre smukt slot beliggende vest for Epernay. De laver også Champagne på stedet, men ikke på specielt højt niveau. Men et meget smukt slot, hvor der desværre kun sjældent er åbent for offentligheden.

Musée de la Vigne et du Vin (Le Mesnil sur Oger)

Et smukt og hyggeligt museum, der ligger samme sted som Champagne producenten Launois. Museet er indrettet i kældrene under huset, og er ganske interessant, og rummer masser af information om udviklingen i champagneproduktionen.

Le Mesnil (Le Mesnil sur Oger)

En vinmark – men ikke hvilken som helst vinmark. Dette er et såkaldt monopol – altså en mark med kun én ejer. I dette tilfælde er det en clos ejet af Krug, hvorfra de producerer, der vel nok bedste Champagne. Den er også frygtelig dyr, og hører til blandt verdens dyreste Champagner med priser på omkring 10.000,- pr. flaske.

Oise-Aisne American Cemetery and Memorial (Seringes-et-Nesles)

Det Amerikanske mindesmærke og kirkegård, der mindes de faldne Amerikanske soldater i 1. verdenskrig. Ikke mindre end 6,012 hvide kors er rejst til minde om de falde. Et imponerende syn og must besøg. Masser af mulighed for fordybelse. Knap 50 km. vest for Epernay.

Byen Troyes

Godt 100 km syd for Epernay ligger Troyes. Byen ligger på ruten sydover mod Côte des Bar. Der er mange byer i Champagne, der er værd at besøge, og en udflugt til Troyes er en af dem. Der er mange ting at se i byen, og den gamle charmerende bydel er i sig selv en tur værd.

Champagneruten (Route Touristique du Champagne)

Som tilfældet er i Bourgogne, er der en rute der dækker det meste af Champagne 4 store regioner. Man kan fint bruge et par dage til at følge ruten, og man kommer gennem de vigtigste byer i alle regioner, og forbi en lang række af de ikoniske marker og Champagne huse. helt sikkert en ture eller flere ture værd.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0