Find dit “sweet spot”

Find dine vinøse smagspræferencer?

Rigtig mange danskere nyder vin. Nogle flere gange om ugen andre kun ved særlige lejligheder.

Og når man sidder med vin i glasset, så har alle en holdning til om man kan lide vinen eller ej.

Og hvis man er glad for vin, så er det jo bedst at man prøver at drikke vine man godt kan lide – hver gang.

Men det er ikke alle der ved, hvad deres smagspræferencer egentlig er, og det er jo ærgerligt at åbne en vin, der ligger uden for ens præferencer.

Men hvordan sporer du dig ind på, hvad dine præferencer egentlig er? Det er i virkeligheden ret enkelt – smag en masse vin 😉

Men det kan også gøres på anden vis, hvor du griber det lidt mere struktureret an, og afsøger nogle af de områder og vine du anser for at være fra dine præferenceområder.

Slå dig sammen med nogle gode venner – gerne op til 7-8 personer. Aftal at afholde en vinsmagning om et par måneder. Aftal et budget pr. vin. Det kan være 100,- kr. pr. flaske eller mere eller mindre. Det er ikke så afgørende, hvad i aftaler, blot alle sørger for at indkøbe vine i det prisinterval i har aftalt. I kan også vælge at aftale land/druetype/distrikt. Det er en god ide så i sigter efter at afdække en bestemt vinprofil af den ene eller anden slags.

Til selve smagningen serverer i vinene i sæt af 2-3 vine pr. sæt. Tøm ikke flasken – det er en god ide, at man kan vende tilbage en vin senere under smagningen. Når i smager vin mod andre vine, så træder de enkelte vines karaktertræk mere frem, og man får en bedre fornemmelse af stil og komposition. Du kan vælge at tage lidt notater, men det er ikke så afgørende, og lidt et temperaments spørgsmål. Men tager man lidt noter, så kan man dagen efter lige gennemgå dem, så man har et klart billede af, hvilke vine der var ens foretrukne.

Gentag dette 3-4 gange om året, så vil du dels blive mere kyndig omkring vin, og du vil stille og roligt indsnævre dit præferencefelt, så du ved hvilke vine du foretrækker, og måske endda vil købe lidt ekstra af så du altid har en flaske i kælderen som du ved falder i din smag.

Og husk altid at være nysgerrig. Prøv også vine fra nye områder hele tiden – enten hos vinhandleren eller andre smagninger, eller når der er et godt tilbud på vin du normalt ikke nyder. Det kunne jo være, der er vintyper du endnu ikke har stiftet bekendtskab med, men som rammer di smags ”sweet spot”.

God fornøjelse – det er en skøn rejse at være på!

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0