Valg af vinglas

Hvilke glas skal jeg vælge?

Der findes utrolig mange flotte og funktionelle glas på markedet i dag, og de fleste af dem kan købes i Danmark. Artiklen her dækker slet ikke alle mulighederne, men er primært, hvad jeg personligt synes er de bedste glas samt et tip til et rigtig godt all round glas. Husk jeg forhandler både Riedel og Zalto glas, så er du interesseret i nogle af de glas, så kontakt mig for at få et tilbud. En god ide er i øvrigt at prøve samme vin i forskellige glas, og så se hvor man synes man får den bedste oplevelse.

Men inden jeg fortæller lidt om mine personlige favoritter, så vil jeg dele et par betragtninger af mere generel karakter.

 

Vælg store glas

Et vinglas kan (næsten) ikke blive for stort. Langt de fleste vine drikkes, når de er helt unge. Og ung vin har godt af masser af iltning. Det frigiver vinens duft- og smagsstoffer, og bidrager til, at optimere den enkelte smagsoplevelse. Derfor har vin også godt af at blive serveret i store glas. Både hvide og røde – og Champagne. Der har altid været en tendens til at servere de hvide vine i små glas, og de røde i lidt større. Det er som sådan også okay, men meget ofte serveres hvide vine i alt for små glas. Prøv engang at servere din hvidvin i samme glas som rødvin. Ofte oplever man, at vinen folder sig bedre ud i det større glas. Og server så rødvinene i de største glas du har. Gerne i glas, hvor der kan være op til 1 liter i glasset.

Og Champagne skal også bruge store glas. Ikke helt på størrelse med rødvinsglas, men en del større end de traditionelle flutes glas, som man har brugt i årtier. Ofte er lidt mindre hvidvinsglas meget velegnet til

 

Champagne

Når du læser om mine personlige favoritter nedenfor, så håber jeg du får et bedre indtryk at, hvad jeg mener.
Champagne

To af de bedste Champagne glas er efter min mening Riedel Superleggero Champagne glas (se glasset HER) og Zalto Hvidvins glas (se glasset HER). Udsalgsprisen på Riedel glassene er ca. 650,- og på Zalto 300,-.

 

Hvid

Jeg foretrækker hvidvinsglas, der er næste lige så store som rødvinsglas. De fleste af os, drikker jo altid hvidvin ret ungt, så det er bruge for en stor kop, så de får noget luft. Til Riesling er Zaltos Universal glas (se glasset HER) fremragende og koster ca. 300,- i vejl. udsalg. Glasset er også særdeles velegnet til Sauvignon Blanc m.fl. Til Chardonnay foretrækker jeg personligt et lidt større glas, og her er eksempelvis Spiegelau Authentis Bourgogne (se glasset HER) et super godt glas, og kan ofte får til ca. 50,- på tilbud. Er man lidt mere kræsen er Riedels Superleggero Chardonnay glas formidabelt (se glasset HER), og koster ca. 400,-.

 

Rød

Her er masser af fantastiske glas. Min personlige favorit til Pinot Noir druen er ubetinget Riedel Superleggero Bourgogne (se glasset HER), men det er jo som de andre Superleggero glas i den dyre ende. Til Bordeaux blends og Sangiovese bruger jeg ofte Spiegelau Bourgogne glas (se glasset HER), der koster ca. 80,-. Det er til den tunge side, men supergodt til mange af de tungere røde druer – også fra både Spanien og Sydfrankrig. Bordeaux glasset fra Zalto (se glasset HER) er også rigtig godt til Bordeaux blend, Sangiovese og Nebbiolo og koster ca. 300,-.

 

All-Round

Et af de allerbedste all round glas er efter min opfattelse Spiegelau Authentis Bourgogne glasset (se glasset HER) som nævnt ovenfor. Det kan anvendes til næsten alle både rød og hvide druer, og er nemt at arbejde, billigt og særdeles præsentabelt.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0