Vins holdbarhed

Hvor lang tid kan jeg gemme mine vine?

Du har netop købt 6 flasker god vin, men er i tvivl om, hvor lang tid vinene kan holde sig.

Der er desværre ikke noget entydigt svar herpå, men her prøver jeg alligevel at give dig et par tommelfingerregler, som i langt de fleste tilfælde holder stik. Det antages at dine vine opbevares nogenlunde efter forskrifterne, og er du i tvivl om, hvilke de er, så kan du evt. læse mit tip om opbevaring af vin.

Hvis man køber vin i et Supermarked, så er langt de fleste af disse vine ikke produceret med langtidslagring for øje. Det betyder ikke, at de ikke kan holde sig, men de fleste af disse vine bliver ikke bedre af at man gemmer dem. Drik dem gerne indenfor 1-2 år. Der er naturligvis undtagelser, da man både kan købe Brunello, Barolo m.m. i flere Supermarkeder, og flere af disse vine har naturligvis længere holdbarhed, og kan fint holde sig i 3-5 år eller mere.

Køber du vine ved en vinimportør eller i en decideret vinbutik så vil en lang række af disse vine kunne holde sig længere end dem fra Supermarkedet. Naturligvis har importøren og vinbutikken også vine, der helst skal drikkes indenfor de første par år. Men som udgangspunkt køber man nok lidt dyrere vine her end i Supermarkedet, og dermed køber man formentlig flere vine med længere holdbarhed. Er man i tvivl så spørg i butikken.

Har man købt vine hos mig – Pinochar Wine – så kan langt de fleste af disse vine gemmes i 5 år eller mere. Selv Rosso vinene fra Montalcino, eller Barbera vinene fra Piemonte har lang levetid, og holder sig nemt i 3-5 år eller mere. De øvrige vine fra Brunello, Barolo, Bourgogne og Rhône holer sig uhyre længe – flere af dem i 10-20 år eller mere.

Og mine Champagner har også lang levetid, og holder sig nemt friske i 10 år eller mere.

Hvis du har købt nogle vine, eller har du allerede har nogle vinene liggende du er i tvivl om kan holde sig mere, så er du naturligvis altid velkommen til at skrive en e-mail eller ringe til mig på tlf. 20 20 95 07.

Men husk – hellere drikke en vin et par år for tidligt end en uge for sent…..skål!

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0