Appellationerne i Rhône

Alle AOC i Rhòne

Châteauneuf-du-Pape, Hermitage, Gigondas m.m. – dem kender vin.

Men hvad med Beaumes de Venise, Rasteau m.m.?

Se dem alle nedenfor, hvor du får en kort introduktion til alle appellationerne.

God fornøjelse!

OBS – SIDEN ER FORTSAT UNDER OPBYGNING…

 

Appellationen Côtes du Rhône

Bourboulenc

Côtes du Rhône

I sagens natur den største appellation, der dækker hele Rhône regionen og dens 171 kommuner. Variationen af Côtes du Rhône vine er enorm, og der findes forrygende flotte vine.

Côtes du Rhône fisk sin AOC status helt tilbage i 1937.

Appellationerne i Côtes du Rhône Villages

Côtes du Rhône Villages Appellationen

Côtes du Rhône Villages

Appellationen dækker ikke færre end 95 landsbyer, og udbuddet er derfor også stort af Côtes du Rhône Villages vine. Også her findes stort variation i både stilarter og kvalitetsniveauer.

Den fik sin AOC status i 1966 og dækker 4 af de sydlige Rhône-departementer i Ardèche, Drôme, Gard og Vaucluse.

22 af de 95 landsbyer må sætte deres bynavn i forlængelse af betegnelsen Côtes du Rhône Village.

Côtes du Rhône Villages Chuslan

Chusclan

Denne appellation dækker omkring 205 hektar, og fik sin AOC status tilbage i 1967 (Rosé) og 1971 (Rødvin). Vinene fra denne appellation skal ofte nydes som helt unge, men kan dog udvikle sig med et par år i kælderen. Vinene er lette og nemme at nyde, og herfra kommer også en reet populær Rosé.

Der kan findes spændende vine fra denne appellation, og byen er bestemt et besøg værd, hvis man er i området. 96% af produktionen er rødvin – resten er Rosé.

Côtes du Rhône Villages Gadagne Appellationen

Gadagne

En lille appellation der dækker 109 hektar, og hvor der udelukkende produceres rødvin. Beliggende blot et par kilometer fra Avignon fik den sin første AOC tilbage i 1937. Der er ikke den store produktion, og blot 6 private producenter i appellationen. De producerer samlet omkring 400.000 flasker årligt.

Vinmarkerne strækker sig over de 5 kommuner Caumontsur- Durance, Châteauneuf-de-Gadagne, Morières-lès- Avignon, Saint-Saturnin-lès-Avignon og Vedène.

Côtes du Rhône Villages Laudun Appellationen

Laudun

Fik sin AOC tilbage i 1967 og dækker i dag 464 hektar. Godt 70% af produktionen er rødvin, og den resterende del er hvidvin. Jordbunden er overvejende let sandet med kalksten og/eller mindre sten. En glimrende terroir der producerer vine af ret høj kvalitet – særligt de røde.

Områdets historie trækker tråde helt tilbage til Romerriget, og Laudun var romernes udsigtspunkt, hvorfra de kunne observere regionens vigtigste færdselsåre.

Côtes du Rhône Villages Massif Uchaux Appellationen

Massif d’Uchaux

Den første AOC fik den tilbage i 1937. Dækker i dag knap 200 hektar, og der produceres udelukkende rødvin i dag. Produktionen er omkring 1 mio. flasker årligt. Appellationen strækker sig over kommunerne Lagarde- Paréol, Mondragon, Piolenc, Sérignan-du-Comtat og Uchaux.

Opdagelser i området tyder på, at der også helt tilbage i 1290 blev handlet og produceret vin.

Côtes du Rhône Villages Plan Dieu Appellationen

Plan de Dieu

Der blev dyrket vi her helt tilbage i 1326. Men det var først i 2005, at den fik sin AOC Côtes du Rhône Villages status. Appellationen dækker et areal på 1.087 hektar, og der produceres udelukkende røde vine.

Den breder sig over kommunerne Camaret-sur-Aigues, Jonquières, Travaillan og Violès. Det er alene druerne Grenache, Syrah og Mourvèdre, der anvendes, og vinene herfra er dybe og intense og af ganske høj kvalitet.

Côtes du Rhône Villages Puymeras Appellationen

Puyméras

Appellationen dækker 1.805 hektar, og der produceres udelukkende røde vine. Næsten udelukkende på Grenache. Den dækker over de 5 kommuner Faucon, Puyméras, Saint Romain, Mérindol-les-Oliviers og Mollans- sur-Ouvèze.

Den fik sin Côtes du Rhône Villages AOC status i 1979, og siden 2005 Puyméras har den kunne sætte Puyméras på sine AOC vine. Markerne ligger på stenede terrasser med en jordbund med skifer og rødt sandet grus.

Côtes du Rhône Villages Roaix Appellationen

Roaix

En meget lille appellation, der blot dækker 118 hektar. Den årlige produktion runder blot 500.000 flasker. 95% af denne produktion er rød. Den fik sin AOC status helt tilbage i 1967.

Markerne dækker 85% af kommunens areal. Markerne ligger på stenterrasser, og jordbunden er et mix af kalksten og lerjord.

Côtes du Rhône Villages Rochegude Appellationen

Rochegude

Også en af de mindre appellationer, der blot dækker 189 hektar. Der produceres næsten udelukkende røde vine (98% af produktionen er rødvin), og den årlige produktion er 7 – 8 mio. flasker. Jordbunden er præget af rødt ler, løs sandsten og en del flintesten.

Appellationen ligger udelukkende i kommunen Rochegude., og fik sin AOC Village status i 1967. Tidligere producerede appellationen nogle af de mest eftertragtede vine i regionen, men i dag har den ikke helt samme status selvom vinene er af høj kvalitet.

Côtes du Rhône Villages Rousset les Vignes Appellationen

Rousset-les-Vignes

Denne appellation fik sin AOC Village status tilbage i 1969. Den dækker blot 20 hektar, og der laves blot omkring 100.000 flasker om året. 95% af produktionen er rødvin. Markerne ligger på stejle skråninger med en jordbund med masser af sandsten og ral.

Der produceres ret fyldige vine på de helt klassiske druesorter som Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault.

Côtes du Rhône Villages Sablet Appellationen

Sablet

I 1974 blev denne appellation opgraderet til AOC Village niveau. Vinmarkerne dækker et areal på 347 hektar, og der laves overvejende røde vine i appellationen. De hvide vine fylder dog mere og mere, og i dag udgør de omkring 12% af produktionen.

Også her dominerer de klassiske druer som Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Jordbunden indeholder ret store mængder sand, men rødt ler og ral fylder også i jordbunden.

Côtes du Rhône Villages Saint Andéol Saint Appellationen

Saint-Andéol

Endnu en ret lille appellation der har omkring 42 hektar vinmarker. Demed en produktion på omkring 2 mio. flasker årligt, der udelukkende er rødvin. Det er en ret ny AOC Village appellation, da den ikke fik denne appellation førend i 2017.

Selvom det er en lille appellation, så breder den sig alligevel udover de 4 kommuner Saint- Marcel, Saint-Just, Saint-Martin d’Ardèche og Bourg-Saint-Andéol.

Côtes du Rhône Villages Saint Gervais Appellationen

Saint-Gervais

Fik sin AOC Village status i 1974, og vinmarkerne har bredt sig over særligt de seneste 30 år i denne appellation. Men dog fortsat en ret lille appellation med blot 69 hektar vinmarker og en årlig produktion på omkring 350.000 flasker.

85% af produktionen er rødvin – den resterende del hvidvin. Også i denne appellation er det de klassiske druer der dominerer. Vinene laves udelukkende på druerne Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault.

Côtes du Rhône Villages Saint Maurice Appellationen

Saint-Maurice

Appellationen dækker 146 hektar og ligger udelukkende indenfor egen kommunegrænse. Der produceres næsten udelukkende rødvin med blot godt 5% værende hvidvin. Fisk sin første AOC helt tilbage i 1953, og fik AOC Village status i 1967.

Jordbunden er domineret af ler og kalksten i forholdsvis sandet jordbund. Vinmarkerne ligger på skråninger, der betyder god beskyttelse fra bl.a. sen frost.

Côtes du Rhône Villages Saint Pantaleon Appellationen

Saint-Pantaléon-les-Vignes

En meget lille appellation med blot 23 hektar vinmarker og en årlig produktion på kun godt 100.000 flasker. Produktionen er udelukkende rødvin, og AOC-status blev opnået tilbage i 1969.

Jordbunden er også her domineret af ler og kalksten. Det er en forholdsvis let jordbund, der gør det nemt for vinbønderne. Vinene er friske med masser af lette røde frugter.

Côtes du Rhône Villages Sainte Cecile Appellationen

Sainte-Cécile

En af de yngre AOC Village appellationer idet de fik denne i 2016. Vinmarkerne dækker omkring 340 hektar, og produktionen er udelukkende røde vine. Organisk produktion i denne appellation er reet udbredt.

Appellationen breder sig over de 5 kommuner Sainte Cécile les Vignes, Sérignan du Comtat, Travaillan in Vaucluse, Suze la Rousse og Tulette. Jordbunden varierer fra nord til syd i denne appellation, og frembringer dermed også vine med ret forskellige karaktertræk.

Côtes du Rhône Villages Seguret Appellationen

Séguret

En appellation der dækker 442 hektar og hvorfra 90% af produktionen er rødvin. Rester er ligeligt fordelt mellem hvidvin og Rosé. Det er ret friske og elegante vine der produceres i appellationen. Jordbunden er ret stenet og med sort indhold af både ler og kalksten.

Den har haft sin AOC village appellation siden 1967, og vinmarkerne er alle beliggende indenfor kommunegrænsen af Seguret.

Côtes du Rhône Villages Signargues Appellationen

Signargues

En forholdsvis ung appellation idet den kun har været AOC Village siden 2005. Den dækker 443 hektar og produktionen er udelukkende røde vine. Vinmarkerne befinder sig indenfor de 4 kommuner Domazan, Estézargues, Rochefort du Gard og Saze.

Jordbunden er rødlig med masser af ral og sand. Appellationen er den sydligst beliggende AOC Village.

Suze la Rousse Appellationen Côtes du Rhône Villages

Suze-la-Rousse

Igen en appellation hvor produktionen fra dens 239 hektar udelukkende er røde vine. Den har haft sin AOC Village appellation siden 1978, og er også kendt for områdets trøfler, der er af meget høj kvalitet. Der er blot 20 private producenter, der laver flotte og aromafyldte vine.

Også denne appellation spreder sig over 4 kommuner. Kommunerne Suze-la-Rousse, Bouchet og Tulette i Drôme og Bollène i Vaucluse. Jordbunden varierer en del I appellationen, og dermed også vinenes udtryk.

Côtes du Rhône Villages Vaison la Romaine Appellationen

Vaison-la-Romaine

En lidt mindre appellation, der blot har ca. 191 hektar vinmarker. Der produceres udelukkende røde vine i appellationen, der kun har haft sin AOC Village status siden 2016. Dog er der dyrket vin i området helt tilbage i Romerriget. Der dyrkes primært de to hoveddruer Grenache og Syrah, og det er blot 12 vingårde, der står for produktionen af vinene i appellationen.

På trods af de relativt få vinmarker, så strækker disse sig alligevel over de 5 kommuner Vaison-la-Romaine, Saint-Marcellin-lès-Vaison, Villedieu, Buisson og Saint-Roman-de-Malegarde.

Côtes du Rhône Villages Valreas Appellationen

Valréas

Igen en appellation der har haft sin AOC VIllage status siden 1967. Den dækker omkring 495 hektar vinmarker, og 98% af produktionen er røde vine. De sidste 2% er hvidvin. Alle vinmarkerne ligger i Valréas kommune.

Jordbunden er overvejende lerjord med masser af ral. Kvaliteten af vinene er god, men ikke blandt de bedste af appellationerne.

Côtes du Rhône Villages Visan Appellationen

Visan

Her er 95% af produktionen røde vine, og appellationen dækker 656 hektar vinmarker. Alle vinmarkerne ligger indenfor Visans kommunegrænser. Også her er jordbunden fyldt med ral og sand.

Den har ´haft sin AOC Village status siden 1966, og vinene laves primært på hoveddruerne Grenache og Syrah. Men der blandes også med druerne Mourvèdre, Cinsault og Carignan. Der leveres ofte spændende og ganske komplekse vine fra appellationen.

“Crus” appellationerne

Beaumes De Venise Appellationen

Beaumes-de-Venise

Xxxx

Cairanne Appellationen

Cairanne

Xxxx

Chateau Grillet Appellationen

Château-Grillet

xxxxx

 

Chateauneuf-du-Pape Appellationen

Châteauneuf-du-Pape

xxxxx

 

Condrieu Appellationen

Condrieu

Xxxx

Cornas Appellationen

Cornas

Xxxx

Cote Rotie Appellationen

Côte-Rôtie

xxxxx

 

Crozes Hermitage Appellationen

Crozes-Hermitage

xxxxx

 

Gigondas Appellationen

Gigondas

Xxxx

Hermitage Appellationen

Hermitage

Xxxx

Lirac Appellationen

Lirac

xxxxx

 

Rasteau Appellationen

Rasteau

xxxxx

 

Saint Joseph Appellationen

Saint-Joseph

Xxxx

Clairette

Saint-Péray

Xxxx

Tavel Appellationen

Tavel

xxxxx

 

Vacqueyras Appellationen

Vacqueyras

xxxxx

 

Vinsobres Appellationen

Vinsobres

Xxxx

Vallée du Rhône appellationer

Chatillon en Diois Appellationen

Châtillon en Diois

Xxxx

Clairette de Bellegarde Appellationen

Clairette de Bellegarde

Xxxx

Clairette de Die Appellationen

Clairette de Die

xxxxx

 

Costieres de Nimes Appellationen

Costières de Nîmes

xxxxx

 

Coteaux de Die Appellationen

Coteaux de Die

Xxxx

Cotes du Vivarais Appellationen

Côtes du Vivarais

Xxxx

Cremant de Die Appellationen

Crémant de Die

xxxxx

 

Duche d'Uzes Appellationen

Duché d’Uzès

xxxxx

 

Grignan-les-Adhemar Appellationen

Grignan-les-Adhémar

Xxxx

Grignan-les-Adhemar Appellationen

Luberon

Xxxx

Ventoux Appellationen

Ventoux

xxxxx

 

Vins du Diois Appellationen

Vins du Diois

xxxxx

 

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0