Druerne i Rhône
Masser af kendte og ukendte druer i Rhône
De fleste vil kunne nævne bl.a. Grenache og Syrah, hvis de bliver spurgt om druer, der anvendes til produktion af vin i Rhône regionen. Men hvem kender eksempelvis Picpoul, Calitor eller Marselan?
Her kan du blive lidt klogere på både de kendte og mindre kendt druer, der anvendes i Rhône regionen.
Håber du kan få glæde af det!
De hvide druer i Rhône regionen

Bourboulenc
En meget kraftig og hårdfør sort, der kræver masser af solskin og som modner sent. Den klarer sig godt i den sydlige del af Rhône.
Den anvendes til produktion af hvide vine med lavt alkoholindhold, og er bedst som helt ung.
Den benyttes i Gigondas, Lirac, Tavel, Vacqueyras, hvide Côtes du Rhône vine (som en del af en blanding), Costières de Nîmes, Côtes du Luberon, Ventoux.

Clairette
Clairette er en af Sydfrankrigs ældste druesorter, typisk for Middelhavsområdet. Druens kød er særligt saftigt. Vinstokken er godt perfekt til tør, ufrugtbar kalkstensjord.
Druerne giver en frugtig vin, med ret højt alkoholindhold og lav syre.
Den anvendes primært i Cairanne, Clairette de Bellegarde, Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Grignan-les-Adhémar, Lirac, Tavel, Vacqueyras og Ventoux.

Maccabeo Blanc
xxxxx

Marsanne
xxxxx

Picardan
xxxxx

Rousanne
xxxxx

Vermentino (Rolle)
xxxxx

Viognier
xxxxx

Grenache Blanc
xxxxx

Muscat Blanc
xxxxx

Picpoul Blanc
xxxxx

Ugni Blanc
xxxxx
De røde druer i Rhône regionen

Calitor
xxxxx

Carignan
xxxxx

Cinsault
xxxxx

Counoise
xxxxx

Grenache Gris
xxxxx

Marselan
xxxxx

Mouvèdre
xxxxx

Muscardin
xxxxx

Clariette Rosé
xxxxx

Grenache Rouge
xxxxx

Mouscat Noir
xxxxx

Picpoul Noir
xxxxx

Terret Noir
xxxxx

Syrah
xxxxx

Vaccarèse
xxxxx