Overblik over Beaujolais Village og Nouveau

Facts om Beaujolais Village og Village Nouveau

Her kan du se generelle facts om appellationen Beaujolais Village og Beaujolais Village Nouveau.

Du kan hente en kort over vinmarkerne HER.

Kommuner som appellationen dækker

Rhône – 30 kommuner
Les Ardillats, Beaujeu, Blacé, Cercié, Charentay, Chénas, Chiroubles, Denicé, Emeringes, Fleurie, Juliénas, Jullié, Lancié, Lantignié, Marchampt, Montmelas Saint-Sorlin, Odenas, Le Perréon, Quincié en Beaujaulais, Régnié-Durette, Rivolet, Saint-Didier sur Beaujeu, Saint-Etienne des Oullières, Saint-Etienne la Varenne, Saint-Julien, Saint-Lager, Salles-Arbuissonnas en Beaujolais, Vaux en Beaujaulais, Vauxrenard, Villié-Morgon.

Saône-et-Loire – 8 kommuner
Chânes, La Chapelle-de-Guinchay, Leyness, Pruzilly, Romanèche-Thorins, Saint-Amour-Bellevue, Saint-Symphorien d’Ancelles, Saint-Vérand.

Alternative appellationers navne som der kan anvendes

Beaujolais, Bourgogne, Bourgogne Grand Ordinaire og Bourgogne Ordinaire

Hvad er Noveau

Beaujolais Villages Nouveau (eller Primeur) er en vigtig og lidt højere kategori af Primeur. Det er oftest en bedre og mere koncentreret vin.

Areal

I 2018 var 3.828 hektar deklareret for Beaujolais Village høsten.

Vine

Der laves både røde og hvide vine samt Rosé.

Der anvendes primært Gamay til de røde vine samt til rosé vinene. Dertil kan suppleres med bl.a. Aligoté, Chardonnay, Melon, Pinot Gris, Pinot Noir, Gamay de Bouze, Gamay de Chaudenay.

Til de hvide vine anvendes primært Aligoté og Chardonnay.

Producenter der laver vine i denne appellation

I parentes er anført hvor producenten ligger.

Listen er ikke nødvendigvis 100% opdateret, da der løbende sker ændringer i ejerforholdene i de enkelte markbesiddelser og Domainer. Ligeledes kan der være producenter, der ganske enkelt ikke har givet tilladelse til offentliggørelse af deres besiddelser.

Men skulle du få lyst til at besøge denne appellation, så kan du se, hvem der laver vin herfra, samt hvor du kan finde dem.

Og skulle jeg importerer vin fra en af producenterne, så er navnet markeret med blåt, og du kan blot klikke på navnet og læse mere om producenten, og vinene jeg importerer derfra.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0