Film om vin

Seværdige film og programmer fra vinens verden

Det er efterhånden indspillet mange film og dokumentarprogrammer, der handler om vin, eller hvor omdrejningspunktet i en eller anden form er relateret til vinens verden.

Jeg kender næppe dem alle sammen, men her kan du søge lidt inspiration, hvis du gerne vil lære lidt om vin, eller bare underholdes med vin som udgangspunkt.

Der vil sikkert løbende komme flere til, men her er nogle af de mindeværdige film/udsendelser, som jeg umiddelbart kan anbefale, og som jeg har kendskab til.

De er nævnt i helt tilfældig rækkefølge.

Nogle af filmene er tilgængelig på Netflix, men ikke nødvendigvis hele tiden. Søg blot på vinens titel, og du vil hurtigt se, hvor du i givet fald kan få adgang til den – enkelte sågar gratis på YouTube.

Er der en film, du mener mangler på listen, som du gerne vil dele med os andre? Send meget gerne en mail – tak. Så sætter jeg den straks på listen.

Rigtig god fornøjelse!

Liste med seværdige film om vin

Bottle Shock (2008)

En underholdende film, der bygger på en virkelig begivenhed “The Paris tasting”, hvor Steven Spurrier for alvor får sat amerikansk vin på verdens vinkort.

Sideways (2004)

En særdeles underholdende film, der handler om en “polterabend” tur til Californiens vinområder. Filmen er både underholdende og også lærerig, og var uhyre populær da den ramte biograferne.

Mondovino (2004)

En forrygende dokumentar film, der kommer om bag ved scenen i denne “billion dollar” industri.

A good year (2006)

En film til den lidt mere romantiske side, hvor en succesfuld finansmand arver en vingård i Provence – det sker jo for os alle sammen på et tidspunkt….ikke?

Sour Grapes (2016)

En forrygende dokumentarfilm om Rudy Kurniawan der i årevis snød og bedragede for millioner af dollars ved at forfalske sjældne og eftertragtede vine.

A year in Burgundy (2013)

En skøn scenarisk film om hverdagens gang i verdens mest berømte vindistrikt Bourgogne. Skænk et godt glas rødvin, og nyd en times underholdende fortællinger.

A year in Champagne (2014)

Pendant til ovenstående film om Bourgogne. Ligeledes skøn og også ganske lærerig. Opleves bedst med et glas afkølet Champagne.

A year in Port (2016)

Ja gæt engang….De to film om et år i Bourgogne og Champagne blev/er særdeles populære, så hvorfor ikke et program fra Portvinslandet.

Wine Country (2019)

En ganske underholdende komedie om en tøsetur til Napa Valley.

Somm filmene (2012, 2015 og 2018)

Faktisk en trilogi, der omhandler talentfulde sommerliers, der jagter drømmen om den ultimative vintitel “Master of Wine”. Der er tre film Somm, Somm into a bottle og Somm 3. Alle har kunnet eller kan ses på Netflix.

Uncorked (2020)

Om en ung mands kamp for at forfølge sin drøm om at bliver “Master of Wine”.

Back in Burgundy (Vores vingård i Bourgogne) (2017)

En god historie, der følger en families kvaler i forbindelse med det at arve en vingård fra ens far.

Scammer 2.0 – Rudy Kurniawan The Wine Forger (2019)

Endnu en dokumentarfilm om historiens største vinsvindler.

Red Obssesion (2013)

Jeg har desværre endnu ikke selv set den, men det er et dokumentarprogram, der giver et indblik i, hvad der driver vinproducenter og vinelskere verden over.

Wine for the confused (2004)

Dokumentarfilm med John Cleese som vært. Måske mere underholdende end egentlig lærerig. Men underholdende, det er den bestemt.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0