Paolo Manzone – Barolo Del Comune di Serralunga d’Alba 2018

kr. 295,00

Ikke på lager

Den nyeste årgang af denne skønne og letdrikkelige Barolo med Nebbilo udelukkende fra deres marker i Serralunga.

En skøn, tilgængelig og velkomponeret Barolo.

Paolo Manzone blev i december 2018 kåret som en af de 25 bedste Barolo producenter af Forbes Magazine!

Læs mere om vinen og Paolo Manzone.

Download den samlede præsentation af vinen HER (PDF-dokument).

Al frugten til denne Barolo kommer fra egne marker i Serralunga – deraf navnet. Igen primært fra Meriame området.

Jordbunden er fortrinsvis ler og kalksten.

Den lagres i alt i 38 måneder på fad. I 24 ud af de 38 måneder ligger vinen dels på egetræsfade (hvoraf maksimalt 30% er nye fade) og dels på store 1.500 liters slovakisk egetræsfade.

I hjertet af Barolo lige udenfor Seralung d’alba finder vi vingården Paolo Manzone, der i dag omfatter omkring 14 hektar vinmarker. Smukt beliggende midt i Barolo området ”Meriame” laver Paolo sammen med hans kone Luisella vidunderlige Barolo vine af ypperste kvalitet.

Det var faktisk først i slutningen af 90’erne at Paolo (uddannet ønolog) besluttede sig før at begynde at lave egen vin. Han havde på det tidspunkt været ansat som ønolog hos andre Barolo producenter, men havde altid drømt om at lave sin egne vine. Markerne de i dag besidder var allerede ejet gennem flere generatioer af Luisella’s familie, der indtil da havde solgt druerne til andre vinbønder. Han opnåede ret hurtigt anerkendelse, og har i dag etableret sig i den absolutte superliga blandt Barolo producenter.

Det kan man bl.a. læse om i Forbes magazine, der i slutningen af 2018 kårede Paolo Manzone som en af de 25 dygtigste producenter i Barolo. Dette i selskab med så prominente navne som Bartolo Mascarello, Bruno Giacosa, Giuseppe Rinaldi, Vietti, Paolo Scavino, Roberto Voerzio, Cavalotto m.fl.

Deres marker ligger i hjertet af Barolo i og omkring Serralunga, der besidder den klassiske ler og kalkstens jordbund. Alt arbejdet foregår i videst muligt omfang pr. håndkraft, da deres ambitionen er, at alle dele af vinfremstillingen skal ske til perfektion for at sikre de bedst tænkelige vine år efter år. De værner om de klassiske vindyder i Barolo, og laver fantastisk lækre vine.

Deres vine er på en og samme tid elegante og koncentrerede, og deres elegance gør dem en nydelse at drikke allerede som unge.

Se hele præsentationen af Paolo Manzone HER.

  • 93p af James Suckling
100% Nebbiolo

Vinen i glasset
Den stor krystalklart, smukt og indbydende i glasset med en purpurrød farve.

Duften
En vidunderlig og ret ekspressiv duft med masser af bær. Det er overvejende mørke kirsebær og et strejf af jordbær. Den har tillige en dejlig let krydret tone. Dertil lakridsrød, bacon, chartreuse, mørk chokolade og tørret appelsinskal.

Smagen
Vinen er medium fyldig med masser af ung frugt. Flot koncentrationsniveau og masser af klassiske og finkornede Nebbiolo tanniner. Den fremstår som ventet meget ung, men er faktisk ret åben og givende. Selvom tanninerne er ret dominerende lige nu, så fremstår den harmonisk og balanceret.

Det er en årgang, der nok lige skal have et par år i kælderen. Den vil kunne gemme i mindst et pr årtier.

Den skal i hvert fald dekantere 2-3 timer inden servering. Server den evt. sammen med klassiske italienske pastaretter.

Eftersmagen
I eftersmagen bliver tanninerne siddende pænt længe. Frugten er ren og frisk, og slutter med en let sødlig tone af lakridsrod.

(Smagt den 16. oktober 2022)

Måske nogle af disse vine også kunne have din interesse?

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0