Jean Fournier fra Marsannay i Bourgogne

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Bourgogne Aligoté

– Bourgogne Côte d’Or Blanc

– Bourgogne Côte d’Or Rouge

– Marsannay Village

– Marsannay Rosé

– Marsannay Cuvée Saint Urbain Blanc

– Marsannay Cuvée Saint Urbain Rouge

– Marsannay Clos du Roy Blanc

– Marsannay Clos du Roy Rouge

– Marsannay Les Longeroies Blanc

– Marsannay Les Longeroies Rouge

– Fixin Les Petiits Crais

– Pernand-Vergelesses VV 1. Cru

– Aloxe-Corton Village

– Gevrey-Chambertin Village

– Gevrey-C. 1. Cru Les Champeaux

– Corton Grand Cru Le Rognet

– Clos de Vougeot

 

Jean Fournier er i top 3 i Marsannay

Med stolthed kan jeg nu præsentere en af de mest anerkendte producenter i Marsannay. Vinene fra Fixin og Marsannay er det seneste årti blevet mere og mere anerkendt og respekteret for deres kvalitet. Nye generationer har i den grad formet og hævet kvalitetsniveauet, så andre producenter i Côte de Nuits begynder at opkøbe marker i disse områder. En af de mest anerkendte producenter i Marsannay er nu en del af Pinochar Wines sortiment.

I dag under ledelse af Laurent Fournier, der siden 2004 har dyrket sine vinmarker økologisk og med egentlig økologisk certificering siden 2008.

Et lille udpluk af vinene jeg tilbyder fra Jean Fournier

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Et af de mest anerkendte Domainer i Marsannay

Det er efter burgundiske forhold et pænt stort Domaine med omkring 22,5 hektar vinmarker. Flere steder beplantet med vinstokke der er mere end 70 år gamle. De producerer årligt omkring 80.000 flasker vin. Omkring 18 hektar er beplantet med Pinot Noir, 3 hektar med Chardonnay og Pinot Blanc og slutteligt 1,5 hektar beplantet med Aligoté.

Domainet anses af internationale vinkritikere for værende en af de bedste producenter af vinene i Marsannay. Domainet blev etableret tilbage i 60’erne af Laurents far, Jean Fournier. I 2001 begyndte Laurent at arbejde sammen med sin far, og overtog den fulde kontrol med Domainet i 2003.

Laurent vandt ret hurtigt bred anerkendelse for sine evner og kvaliteten af hans vine. Således blev han i 2011 tildelt den prestigefyldte ”Trophée des Jeunes Talents”. En anerkendelse der går til den bedste unge vinbonde i henholdsvis Côte de Nuits, Côte de Beaune og Côte Chalonnaise.

På trods af sin unge alder besidder Laurent allerede en solid portion erfaring som vinmager. Han er uddannet i Beaune og har fået en del af sin praktiske erfaring hos familien Moueix i Pomerol, hvor han var tilknyttet Château La Fleur-Pétrus. Ikke noget helt dårligt kvalitetsmæssigt udgangspunkt. Det er måske der hans kompromisløse stræben efter kvalitet og udvikling stammer fra.

Det jeg faldt for ved hans vine, var deres elegance og finesse rigdom. Hvad der faktisk også er blevet et slags varemærke for ham, og som gør hans vine er eftertragtede over hele kloden.

Hans vinifikation er med til at skabe disse elegante og frugtdrevne vine. Alle druer håndplukkes under høsten, og sorteringen er naturligvis ligeledes manuel og han afstilker ikke. Han er særdeles pertentlig i sorteringen, og kun de bedste druer anvendes til hans vine.

Hans mål er at lave terroirtro vine med renhed og balance. Til lagring af hans vine anvender han de store Demi-Muids egetræsfade, der rummer 600 liter samt de mere klassiske 225 liters fade. De store fade giver en langsom iltning og sikrer det er frugten, der er i fokus, og ikke træet fra fadene de lagrer i. De røde vine lagres 11 til 20 måneder og de hvide fra 11 til 18 måneder.

Hans parceller er nogle af de bedste terroirs i Marsannay med overvægte af ældre vinstokke. Og hans vine er i den grad høj kvalitet til prisen.

Prøv introduktionskassen og bliv overbevist

Som noget nyt tilbyder jeg en introduktionspakke til Domaine Jean Fournier. Du får 6 flasker af deres vine til en attraktiv pris. Så kan du selv teste det høje kvalitetsniveau. Pris kr. 1.800,- inkl. moms og levering. Du kan bestille introduktionskassen direkte HER.

Indtryk fra Marsannay

Laurent Fournier

Fournier marker i Marsannay

Domaine Jean Fournier

Laurent forklarer terroir

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0