Rizzi – Barbera d’Alba 2020
kr. 185,00
Ikke på lager
En vidunderlig letløbende og ægte Barbera. Her i den nyeste og flotte årgang 2020. Druerne høstet manuelt i de første dage af oktober 2020.
Dele af vinerankerne er over 50 år gamle!
Rizzi blev i øvrigt i januar 2019 kåret som en af de 25 bedste Barbaresco producenter af Forbes Magazine!
Læs mere om vinen og Rizzi nedenfor.
Så har vi fat i den lækre Barbera drue (100% Barbera), der altid er lige til at gå ombord i.
Druerne kommer fra marker omkring Treiso beliggende i ca. 280 – 330 meters højde.
Gæringen foregår i ståltanke i ca. 8-10 dage.
Malolaktisk gæring varer ca. 1 måned. Den lagres på delvist på ståltanke og delvist på cement og store egetræsfade. Den lagrer i ca. 1 1/2 år inden den sendes på markedet.
Også denne vin er blevet produceret siden 1974.
Alkohol: 14 %.
Etableret i fantastisk smukke omgivelser tilbage i 1974 af Ernesto Dellapiana finder vi Azienda Vitivinocola Rizzi. Det ligger lige lidt uden for byen Treiso omkranset af en række af deres egen marker. På den ene side marken Rizzi og på den anden side marken Nervo. Begge marker fra hvor de i dag laver Barbaresco.
Selvom hele familien fortsat er aktiv på vingården, så ledes Rizzi i dag af sønnen Enrico, der har store ambitioner om at udvikle huset – både kvantitativt og kvalitativt. Han er godt på vej siden han overtog i 2004, og høster bred anerkendelse for kvaliteten af deres vine. De er også en af mine største producenter idet de i dag producerer 80.000 – 90.000 flasker om året.
Faktisk består Rizzi i dag af intet mindre end 4 vingårde – tre i kommunen Treiso og den sidste i kommunen Neviglie. De besidder i dag parceller i nogle af de bedste marker i Barbaresco. Rizzi, Nervo, Pajorè og Vigne Boito (ligger I Rizzi) er de ypperste marker I deres besiddelse, hvorfor de laver deres fantastiske Barbaresco med respekt for traditioner og terroir. De dyrker druesorterne Nebbiol, Barbera, Dolcetto, Chardonnay and Moscato, og producerer en bred vifte af flotte vine primært fra Barbaresco området.
Deres vine laves på klassisk vis med gæring i ståltanke og lagring i de store klassiske 50 HL fade. Det efterlader vinene elegante og som klassiske Barbaresco vine med karakter og personlighed.
Se hele præsentationen af Cantina Rizzi HER.
–
Kommerdesværre ikke på denne vin.
Måske nogle af disse vine også kunne have din interesse?