Cantina Rizzi (Barbaresco – Piemonte)
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean Vaudoissey
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Perrin
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
Huset laver i dag bl.a. følgende vine:
– Frimaio “Vendemmia Tardiva”
– Moscato d’Asti
– Alta Langa – Metodo Classico
– Langhe Chardonnay
– Dolcetto d’Alba
– Barbera d’Alba
– Langhe Nebbiolo
– Barbaresco Rizzi Riserva Vigna Boito
– Barbaresco “Pajore”
– Barbaresco “Nervo”
– Barbaresco “Rizzi”
Azienda Vitivinocola Rizzi i Treiso
Etableret i fantastisk smukke omgivelser tilbage i 1974 af Ernesto Dellapiana finder vi Azienda Vitivinocola Rizzi.
Det ligger lige lidt uden for byen Treiso omkranset af en række af deres egne marker. På den ene side marken Rizzi og på den anden side marken Nervo. Begge marker fra hvorfra de i dag laver ikke færre end 4 forskellige enkeltmark Barbaresco.
Nogle af vinene jeg tilbyder fra Rizzi
Barbaresco i ren verdensklasse
Mere value for money hos Pinochar Wine! Og ja – jeg har primært fokus på vine fra Bourgogne og Champagne, hvorfor denne producent naturligvis også skiller sig lidt ud. Men Barbaresco smager bare så fantastisk, at jeg måtte finde nogle fantastiske vine – og det synes jeg i al beskedenhed igen er lykkedes med Azienda Rizzi!
Selvom hele familien fortsat er aktiv på vingården, så ledes Rizzi i dag af sønnen Enrico, der har store ambitioner om at udvikle huset – både kvantitativt og kvalitativt. Han er godt på vej siden han overtog i 2004, og høster bred anerkendelse for kvaliteten af deres vine. De er også en af mine største producenter idet de i dag producerer 80.000 – 90.000 flasker om året.
Faktisk består Rizzi i dag af intet mindre end 4 vingårde – tre i kommunen Treiso og den sidste i kommunen Neviglie. De besidder i dag parceller i nogle af de bedste marker i Barbaresco. Rizzi, Nervo, Pajorè og Vigne Boito (ligger i Rizzi) er de ypperste marker i deres besiddelse, hvorfor de laver deres fantastiske Barbaresco med respekt for traditioner og terroir. (Se placeringen af deres marker ved at klikke på kortet)
De dyrker druesorterne Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Chardonnay og Moscato, og producerer en bred vifte af flotte vine primært fra Barbaresco området.
Deres vine laves på klassisk vis med gæring i ståltanke og lagring i de store klassiske 50 hl fade. Det efterlader vinene elegante og som klassiske Barbaresco vine med karakter og personlighed.
De laver i dag en bred vifte af vine fra flere områder – lig fra mousserende vin, hvidvin, rødvin til dessertvin.
At vinene fra Rizzi er fra den absolutte superliga understreges af, at de i januar 2019 blev kåret som en af de 25 bedste producenter i Barbaresco af Forbes Magazine. Og i selskab med så feterede producenter som bl.a. Bruno Giacosa, Gaja, Roagna og Ceretto!
Test deres lækre vine med en introduktionskasse
Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Rizzi ved at bestille en introduktionskasse med 6 flasker af deres vine. Den finder du HER.