Pierre Callot fra Avize i Champagne

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Blanc de Blancs Grand Cru Brut

– Blanc de Blancs Grand Cru 2010

– BdB GC Chemin de Paradis

– Blanc de Blancs GC Les Chênes

– Blanc de Blancs GC Clos Jacquin

– Grauves 1. Cru Grande Reserve

– Grauves 1. Cru Rose

– Grauves 1. Cru Non Dose

– Grauves 1. Cru Blanc de Blancs Brut

– Grauves 1. Cru Sec ou Demi Sec

 

Pierre Callot i Avize er Grand Cru Chardonnay

Chardonnay-ekspert – er næsten hvad han kalder sig selv. Han vil gerne vise, hvad Chardonnay fra Côte de Blancs kan præstere, og han har en helt klar filosofi, som han laver sine vine efter.

Han slår også sine folder i 1. cru byen Grauves, for som han siger: “der kan laves forrygende Chardonnay også uden for Côte de Blancs”.

Vinene jeg tilbyder fra Pierre Callot

En sand Chardonnay-mester

Dette champagnehus beliggende i Grand Cru-byen Avize ledes i dag af intet mindre end 6. generation! Louis Callot startede champagnehuset helt tilbage i 1784, og i dag ledes det af en af hans efterkommere, Thierry Callot.

Huset ligger fortsat i hjertet af Chardonnay-området Côte de Blancs, hvor der laves champagne på Chardonnay-druer fra Grand Cru byerne Avize, Cramant og Chouilly samt 1. cru byen Grauves.

Thierry Callot er en særdeles passioneret vinbonde, der er uhyre bekymret for udviklingen i Champagne. De store champagnehuse og koorporativer kan betale så høje priser for druer, at flere og flere mindre vinbønder vælger at sælge druer i stedet for at lave deres egen champagne. Det betyder at champagnen bliver mere ensformig og de lokale terroirs drukner i de store huses basis Cuvéer – det er altså Thierrys udlægning af udviklingen.

Hans familie ejer i dag 7 ha., hvoraf de selv flasker de 5 og sælger most videre fra de sidste 2. Han sælger en del af druerne for ganske enkelt at have råd til at lave flere og flere speciel cuvéer. Målsætningen er slet ikke at sælge druer, men udelukkende selv at lave egne champagner. Han er i den grad Chardonnay-mand, og vil gerne lave champagne som en smuk kvinde uden makeup med det udgangspunkt, at en naturlig smuk kvinde slet ikke har brug for makeup…

Altså skal Chardonnays naturlige udtryk bevares og komme til udtryk i hans vine. Han bruger dog lidt makeup i ny og næ, men han laver meget flot champagne, næsten udelukkende Chardonnay.

Uhyre skarp og velkomponeret champagne fra en vigneron, der ved hvad han vil!

De skuffer ikke i denne smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Pierre Callot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.950,- inkl. moms. Den bestiller du HER.

Chardonnay-mesteren fra Avize

Thierry Callot

Lærerigt og spændende besøg

Vinter i Avize

Thierry i Avize marker

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0