Castello di Perno (Barolo – Piemonte)
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
- Castelli di Perno
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Clemence Jacob
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Perrin
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
Det begyndte i middelalderen
Beliggende lige midt i marken Castelletto (i kommunen Monforte d’Alba) finder vi vingården Castello di Perno, der oprindeligt er bygget helt tilbage i middelalderen.
I mange år var slottet det private hjem for Giulio Einaudi, en af de mest berømte forlæggere i Italien i den sidste del af det 20. århundrede. I 2012 blev det købt af Gregorio Gitti, der havde store ambitioner i forholdt til restaurering af de smukke bygninger, samt at løfte vinproduktionen fra vingården.
Vinene jeg tilbyder Castello di Perno
Store ambitioner og armbevægelser
Gregorio Gitti var, og er den dag i dag, ekstrem ambitiøs med alt hvad han foretager sig. Han byggede bl.a. et helt nyt vineri, der afspejler de store ambitioner han har med vinene fra vingården. Et eksempel herpå er valgte af østrigsk Stockinger-eg til deres 50 hl. egetræsfade. De lidt mindre fade er de klassiske 10 hl. og 20 hl. franske og slaviske egetræsfade.
Et andet eksempel på den nye ejers ambitioner er ansættelsen af en af regionens førende vin-konsulenter Gian Luca Colombo. Han har i dag sin egen lille produktion, og hjælper en række af de førende producenter i området.
Råvarer fra øverste hylde
Ejendommens flagskibsvine er Barolo og Barolo Castelletto. Begge er produceret på druer dyrket i Castelletto marken i Monforte d’Alba. Marken hvori i vingården ligger smukt placeret. Druerne der anvendes til deres Barolo er fra deres markbesiddelser på den nederste del af skråningen, mens druerne anvendt til Barolo Castelletto er fra den øverste og bedste del af Castelletto marken.
Deres top vin er fra Perno marken (nabo mark), hvor de blot ejer et meget lille plot, der giver dem en årlig produktion på sølle 1.200 flasker. De laves som Riserva.
I nærheden (næsten klemt inde mellem markerne Perno og Castelletto) ligger Gramolere cru. Castello di Pernos tre hektar har en nordlig eksponering, hvilket betyder, at vinen ikke må mærkes Barolo. Resultatet er en helt fantastisk, æterisk og overdådig Langhe Nebbiolo.
Nizza DOCG er Italiens fremtrædende kilde til Barbera af høj kvalitet i dag. Denne sort trives omkring byen Nizza Monferrato, og producerer koncentrerede og komplekse vine. Castello di Pernos vinstokke er 80 år gamle. Det er Barbera fra øverste hylde!.
Vingården ejer i dag samlet 14 hektar vinmarker i Monforte d’Alba, Nizza og Alta Langha. Alle marker dyrkes økologisk. Alle opkøbt af Gitti i perioden 2012 – 2014. En ambitiøs herre…
Det er i sandhed en stribe af vine med karakter og personlighed. Deres vine er genkendelig i tre ord: friskhed, drikkelighed og elegance.
Se en kort præsentation af vingården på min YouTube kanal HER.