Edmond Monnot fra Maranges i Bourgogne

Bourgogne perler fra Edmond Monnot et Fils

Vi finder Domaine Edmond Monnot et Fils i Dezize-lès-Maranges i Côte-de-Beaune.

Dezize-lès-Maranges er en af de tre byer i Maranges appellationen, hvorfra kvaliteten af Bourgogne vin er steget radikalt over de seneste par årtier.

Og vinene fra Domaine Edmond Monnot er med sikkerhed ingen undtagelse – de smager himmelsk.

Vinene jeg tilbyder fra Domaine Edmond Monnot

En skjult perle i Bourgogne

Etableret tilbage i 1920 af Stéphanes bedstefar André, efterfulgt af hans søn Edmond, og nu er det Edmonds søn, der har taget over tilbage i 2007. Så i dag er det Christelle og Stéphane Monnot, der i dag både ejer og driver dette Domaine. Og da Christelle også kommer fra en vinfamilie fra Beaujolais-byen Saint Amour, er det særdeles erfarne vinbønder, der i dag står for vinene fra Domaine Edmond Monnot.

De ejer i dag 9 hektar vinmarker i Maranges, og gennemsnitsalderen på deres vinstokke er 35 år. Deres marker er næsten udelukkende i Maranges, men de ejer også lidt i Santenay, hvorfra nogle af deres Chardonnay druer kommer. Fordelingen er ca. 6,5 hektar marker med Pinot Noir og de resterende ca. 2,5 hektar med Chardonnay (1,5 hektar) og Aligoté (1 hektar). Af de røde marker udgør deres 1. cru besiddelser ca. 5 hektar ud af de 6,5 hektar.

De laver årligt ca. 40.000 – 50.000 flasker, alt afhængigt af den enkelte årgangs udbytte. De er grundige og de er dygtige. De er meget omhyggelige med alle aspekter af deres arbejde, og det afspejler sig klart i deres vine, der er uhyre velkomponerede og elegante.

Det er vine, der lever op til min ambition om at kunne levere unikke vine, hvor man i den grad får value-for-money!

Dezize-lés-Maranges ligger i Maranges appellationen. En relativ ny appellation, der blev etableret i 1989 med sammenslutning af byerne Cheilly-lès-Maranges, Dezize-lès-Maranges, Sampigny-lès-Maranges. Byerne var tidligere hver deres egen appellation, men de ønskede selv at etablere en fælles appellation, så de bedre kunne markedsføre området langt bredere end tilfældet var muligt som tre små selvstændige appellationer.

Der laves næsten kun rødvin i denne appellation, da der kun er plantet hvide druer på ca. 10 hektar ud af de samlede ca. 170 hektar i Maranges. Der er i dag 7 Premier Cru marker i Maranges, og Domaine Edmond Monnot ejer plots i 5 af disse marker.

 

Smag nogle af deres vine med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Edmond Monnot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.350,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Lidt fra Domaine Edmond Monnot et Fils

Stéphane Monnot

Boutiere i Maranges

Maranges rummer mange perler

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0