Philippe Goulley fra Chablis i Bourgogne

Goulley i Chablis – 2 Domainer i ét

I den meget lille by La Chapelle-Vaupelteigne, lige uden for Chablis, ligger Domaines Goulley. Og det er faktisk Domaines, da dette Domaine består af to Domaines under samme tag. Det består af Domaine Jean Goulley et Fils samt Domaine Philippe Goulley. Begge er i dag under kyndig ejerskab og ledelse af Philippe Goulley, der er Jean Goulleys søn.

Chardonnay vine fra Chablis er meget anderledes end de hvide vine fra Côte d’Or, men er uhyre eftertragtet af Chadonnay elskere fra hele verden!

Enkelte af vinene jeg tilbyder fra Domaine Goulley

Forrygende Chablis vine fra Philippe Goulley

Det kan virke en smule forvirrende med to Domainer under samme tag, men det er i virkeligheden ret enkelt. Alle vine laves i dag af Philippe Goulley, og der er ikke forskel i måden hvorpå vinene laves, dog med den undtagelse at Domaine Philippe Gouley anvender egetræsfade til lagringen på hans 1. cru Chablis vine. Men se blot bort fra dette – alle vinene har karakter og personlighed. De har helt samme stil, og er Chablis hvidvin af ekstrem høj kvalitet!

Helt tilbage i 1991 begyndte Philippe at omlægge dyrkningen med henblik på, at alt skulle foregå økologisk. Og siden henholdsvis 1997 (for Domaine Philippe Gouley) og 2005 (for Domaine Jean Goulley et Fils) har de været certificeret økologisk landbrug.

De to Domaines tilsammen er efterhånden blevet ganske store, og de besidder i dag henholdsvis ca. 18 hektar – ca. 6 hektar 1. cru (Domaine Jean Goulley et Fils) og 5 hektar – ca. 1,5 hektar 1. cru (Domaine Philippe Gouley) – alle naturligvis i Chablis. Næsten halvdelen af deres produktion er Petit Chablis, der primært eksporteres til England.

Philippe kom ombord tilbage i midten af 80’erne, og er selvsagt efterhånden er meget erfaren vinmager. Philippe er detaljernes mand, og hans vine er aldeles forrygende. Men de er også begunstiget af, at deres grundmateriale er af ypperste kvalitet, og gennemsnitsalderen på vinrankerne, der indgår i Chablis og Chablis 1. cru, er i gennemsnit mere end 50 år gamle.

De laver deres vine forholdsvist traditionelt, men alt laves med yderste forsigtighed, så druerne påvirkes så lidt som muligt. Naturligvis plukkes alt i hånden, og målsætningen er at bevare den rene frugt samt mineraliteten, der som bekendt er Chablis’ visitkort.

Det er i den grad lykkedes for Philippe, og jeg er ekstremt glad for og stolt af nu at kunne tilbyde hans vine i Danmark for første gang nogensinde.

 

De skuffer ikke – prøv en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaines Goulley ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.450,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Goulley i Chablis

Philippe Goulley

Det er Chablis…

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0