Chateau Plantier Rose i Saint-Estèphe

Klassisk Bordeaux

Bordeaux er et af verdens mest kendte og ombejlede vindistrikter. Har man blot den mindste interesse for vin, så kender man næsten med sikkerhed den berømte 1855-klassifikation.

Det er en stolt og traditionsrig vinregion, hvor slottene typisk går i arv fra generation til generation. Det kan være et storslået distrikt at rejse rundt i.

Chateau Plantier Rose er helt i tråd med områdets mangeårige historie. Siden 1870 er der blevet lavet vin på Chateau Plantier Rose, og det har været i den samme families ejerskab i hele denne periode.

Vinene jeg tilbyder fra Chateau Plantier Rose

Saint-Estèphe er hjembyen

Den smukke gamle ejendom er beliggende i byen Leyssac i Saint-Estèphe appellationen. Til ejendommen hører 10 hektar vinmarker. Hovedbygningen er oprindelig bygget af Napoleon d. III. Oprindelig kendt som “Chateau La Rose”. Det er et solidt bygget palæ i Médoc-stil, og har udsigt over deres markbesiddelser. Det er synligt i landskabet, da det ligger i kanten af den prestigefyldte “route des châteaux”.

I dag ejes slottet af Françoise Conte, der er gift med Michel. De repræsenterer den femte generation af familien. Faktisk er de begge to uddannet jurister. Men da de stod til at skulle overtage ansvaret for vingården, gik Françoise på skolebænken igen.

En ny æra

Med Françoise og Michel er Chateau Plantier Rose trådt ind i en ny æra. De har i den grad sat deres aftryk på slottet og produktionen. De har løftet produktionen til moderne metoder og udstyr, og har opgraderet nærmest over hele linjer.

De ejer 10 hektar vinmarker, og produktionen ligger i dag på omkring 60.000 flasker om året. Gennemsnitsalderen på deres vinstokke er over 30 år. Markerne er beplantet med 8.000 planter pr. hektar, og fordelingen er 52 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot og 8 Petit Verdot.

Gæringen sker i 1.200 hektoliter store ståltanke, hvorefter vinen lagrer på klassiske egetræsfade i 12 til 18 måneder.

Deres vinifikation leverer vidunderlige rene, elegant og fløjlsbløde vine, der nemt kan nydes som helt unge, men som bestemt rummer masser af lagringspotentiale.

Billeder fra Chateau Plantier Rose

Chateau Plantier Rose

Deres vinmarker

Kælderen

Gæring i ståltanke

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0