Domaine Ninot fra Rully
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean Vaudoissey
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Terres de Velle
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
I det sydlige Bourgogne er det value for money!
I takt med prisernes himmelflugt i appellationer som Chambolle-Musigny, Vosné-Romanèe, Puligny-Montrachet m.fl., så har jeg rettet blikket mod bl.a. Côte-Chalonnaise. I den del af Bourgogne finder vi også helt fantastiske terroirs, og marker beplantet med gamle vinstokke. Det er bredt anerkendt, at kvaliteten af vinene herfra har udviklet sig næsten eksplosivt i takt med, at nye generationer tager over.
Vinene jeg tilbyder fra Domaine Ninot
Domaine Ninot blomstrer
Familien Ninot har lavet vin siden det 14. århundrede, og Erell og Flaviens bedstefar er en af pionererne, der har været med til at sætte Rully og Côte Chalonnaise på det vinøse verdenskort. Han var den første i familien, der begyndte at tappe sin egen vin fremfor at sælge druerne til de store negocianter. I begyndelsen omkring 10.000 flasker om året. I dag producerer de omkring 60.000 flasker årligt fra deres 13 hektar.
Det er i dag de to søskende Erell og Flavien, der står bag vingården. Erell siden 2003 og Flavien siden 2012. De har i den grad arbejdet målrettet på, at løfte vingårdens vine til et nyt niveau. Et arbejde der bl.a. betød, at Erill i 2017 blev kåret som “best young winemaker” i Côte Chalonnaise regionen.
Der vine er anerkendt for deres ren frugt og “frugtbombe” stil, der i den grad har været med til at øge deres vines popularitet.
Produktionen
De ejer marker i både Rully og Mercurey. Men Rully udgør langt størstedelen af deres besiddelser, idet deres marker i Mercurey blot fylder godt 1,6 hektar. Ca. 60% af den samlede produktion er hvide vine.
Produktionen er helt klassisk. Al høst foregår i hånden. Gæringen og lagringen foregår overvejende i egetræsfade. Andelen af nye fade ligger omkring 10%. Deres vine lagrer 8-12 måneder på de klassiske 228 liters egetræsfade inden de tappes, og sendes på markedet.
De har siden 2020 været økologisk certificeret.
Test dem selv – prøv en introduktionskasse
Også her kan du naturligvis teste vinene med en introduktionskasse. Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen ved at bestille introduktionskassen med 6 flasker af deres vine. Se pris og indhold HER.