Yves Boyer-Martenot fra Meursault (BG)

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Bourgogne Aligoté

– Bourgogne Blanc

– Meursault Villages Blanc

– Meursault “En l’Ormeau”

– Meursault “Les Charrons”

– Meursault “Les Tillets”

– Meursault “Les Narvaux”

– Puligny-Montrachet “Les Reucheaux”

– Meursault 1er Cru “Charmes”

– Meursault 1er Cru “Les Genévrières”

– Meursault 1er Cru “Perrières”

– Puligny-M. 1. Cru “Le Caillerets”

– Bourgogne rouge

– Meursault Villages Rouge

– Auxey-Duresses Villages Rouge

– Pommard Villages Rouge

 

Klassiske Meursault fra Yves Boyer-Martenot

Familien Boyer-Martenot har siden 1945 ejet dette Domaine, og Vincent Boyer har siden 2003 haft ansvaret for Domainet. Domainet ejer i dag ca. 10 hektar vinmarker i og omkring Meursault.

Vinene er vidunderligt rene og klassiske Meursault, der er blevert ret populære på kort tid.

Vinene jeg tilbyder fra Domaine Yves Boyer-Martenot

Terroirs i særklasse

Det er med stor respekt for de enkelte terroirs, at Vincent i dag laver hans vin. Han er 4. generation og arbejdede i 2002 tæt sammen med sin far Yves, for at overtage styringen alene fra 2003.

Hovedparten af deres besiddelser er beliggende i Meursault, og 90% af produktionen er hvide Bourgogne vine. Al produktion foregår efter organiske principper, dog har de ikke en decideret certificering, men det kan ændre sig indenfor en kort årrække. Siden 2018 har produktionen været 100% organisk.

De ejer i dag 18 lieux-dits, og deres største besiddelse finder man i Meursault-marken Narvaux, hvor de i dag laver en af de bedste Narvaux, der findes på markedet. En village mark med 1. cru kvalitet!

Produktionen er helt klassisk dog krydret med de nyeste maskiner indenfor vinifikationen. Grøn høst, håndplukning, håndsortering både i marken og inden presningen og klassisk kultivering af jorden.

Vinene lagres alle i klassiske 300 liters tønder i 12 måneder, og cirka 1/3 er hvert år nye tønder. Typisk i juni måned hældes vinene på tank cirka 2 måneder før de skal tappes.

Det er fantastiske vin med en vidunderlig ren frugt, der gør dem særdeles tilgængelige og en nydelse at drikke som helt unge. Men der er koncentration og kvalitet til mange års udvikling i kælderen.

Kvaliteten af årgang 2017 er helt i top, og mange vine er kvalitetsmæssigt fuldt på højde med fantomårgangen 2014. Men døm selv – prøv at starte med en smagekasse.

De er fantastisk ægte vine, der laves efter helt klassiske burgundiske dyder.

 

Prøv de klassiske vine med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Yves Boyer-Martenot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.400,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Billeder fra Meursault med bl.a. Vincent

Vincent Boyer-Martenot

Smagning i kælderen

Vincent forklarer Narvaux

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0