André Moingeon fra Saint-Aubin i Bourgogne

Facts om Saint-Aubin

– Saint-Aubin dækker 237 hektar vinmarker

– Heraf er 121 hektar klassificeret som 1. cru

– Der er 30 1. cru marker

– Der produceres både røde og hvide vine i Saint-Aubin

– Den årlige produktion er ca. 1 mio. – 1.3 mio. flasker

– Ca. 80% af produktionen er hvidvin

– Markerne ligger i en højde af 300 – 350 moh

– Det har været en selvstændig appellation siden 1937

– Der er omkring 70 producenter af appellationen

Saint-Aubin er en guldgrube af gode køb

Kvaliteten af vinene fra Saint-Aubin bare stiger og stiger. en ny generation af vinbønder har taget over, og de har skyhøje ambitioner – og med rette. Appellationen gemmer på unikke terroirs, der, i hænderne på kyndige producenter, kan levere vine i absolut topkvalitet. Og heldigvis er priserne ikke stukket helt af som i resten af Bourgogne, så der er masser af value for money vine i området.

Se lidt facts om Saint-Aubin appellationen HER.

Vinene jeg tilbyder fra Domaine Moingeon

Florent tager over og kvaliteten stiger igen

I 2009 overtager Florent ansvaret for Domaine André Moingeon et Fils. Han er særdeles ambitiøs, og fra første dag under hans ledelse, blev der en øget fokus på både udstyr og arbejdet i marken. Udstyret i kælderen blev udskiftet og opgraderet, og hans ambitioner om markarbejdet var at mål om ren organisk produktion. Siden 2012 har huset ikke anvendt ukrudtsmidler i deres marker.

Jeg er glad for, og stolt af, at denne producent nu er en del af Pinochar Wines sortiment af små og dygtige producenter!

 

Etableret tilbage i 1950’erne

Domainet blev etableret af André Moingeon tilbage i 1950’erne, men nogle af deres marker har været i familiens besiddelse i mere end 150 år!

Det lille familie Domaine er beliggende i den hyggelige by Gamay lige i udkanten af Saint-Aubin.

Domainet ejer i dag 10 hektar vinmarker, og har en årlig produktion på omkring 30.000 flasker. Det er overvejende 1. cru marker i Saint-Aubin, men de har også en smule besiddeler i både Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet.

 

Test dem selv – prøv en introduktionskasse

Få et indtryk af vinenes kvalitetsniveau og stil hos ved at bestille introduktionskassen med 6 flasker af deres vine. Prisen er altid inkl. moms og gratis levering. Bestil HER.

Lidt billeder fra Domaine Moingeon er Fils

Florent Moingeon

Velkommen til Saint-Aubin

Cave – Kælderen

Smukke Saint-Aubin

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0