Domaine Francoise André i Beaune
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
- Castelli di Perno
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Clemence Jacob
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Perrin
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
For 50 år siden – I 1983
I 1983 etablerede Michel og Françoise André deres vingård med købet af 1. cru marken “Les Vergelesses” i Savigny-Les-Beaune. Begge ud af familier i Bourgogne. Det blev startskuddet til hvad der i dag omfatter i alt 11 hektar vinmarker primært i og omkring Beaune. Markerne de købte i opbygningen af deres Domaine var nøje udvalgt. De søgte marker i de køligere dele af de øverste skråninger, og plots med gamle vinstokke. Deres ambition var at lave lette og elegante vine, og det da også hvad vingården i dag er kendt for. Deres marker består i dag af 16 lieux-dits i Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og på Corton højen.
Vinene jeg tilbyder fra Domaine Francoise André
-
Tilbud!
FØDSELSDAG
Domaine Francoise Andrè – Beaune “Les Bons Feuvres” 2021
Original price was: kr. 349,00.kr. 275,00Current price is: kr. 275,00. -
Domaine Francoise Andrè – Beaune “Montée Rouge” 2021
kr. 349,00 -
Domaine Francoise Andrè – Chorey-Lès-Beaune “Les Tue Boeuf” 2021
kr. 325,00 -
Domaine Francoise Andrè – Savigny-Lès-Beaune “Ez Connardises” 2021
kr. 349,00
Nøje fokus på miljø og terroir
Siden midten af 90’erne dyrkede de deres marker efter biodynamiske principper, og i 2012 blev de organisk certificeret. De anvender maksimalt 25% nye fade, da de ikke ønsker for stor påvirkning af vinene, men ønsker at det enkelte terroir træder umaskeret frem. Al høst foregår naturligvis i hånden.
De arbejder generelt med ret lave udbytter pga. de gamle vinstokke, og det efter da oftest en meget lille selekteringsopgave, når de håndplukkede druer ankommer til vineriet. De hylder princippet med at ”god vinlaves i vinmarken”, og de forsøger at intervenere så lidt som muligt i vinifikationsprocessen. Efter deres opfattelse bevares og fremhæves de enkelte terroirs, når vinen får lov til at lave sig selv så at sige.
Deres Chardonnay druer presses forsigtigt før gæringen begynder udelukkende med naturgær. De lagrer efterfølgende på 350 liters egetræsfade, hvoraf ca. 30% er nye hvert år. Deres Pinot Noir afstilkes delvist under hensyntagen til den enkelte årgang, og gæringen forløber over cirka 15 dage.
Næste generation
Efter 25 års hårdt arbejde med at opbygge deres vingård, overlod Françoise og Michel ledelsen til deres svigerdatter Lauriane André i 2009. Hun har indtil videre ført vingården videre i svigerforældres ånd, og de laver fortsat elegante vine med masser af finesse.