Domaine Bailly-Reverdy i Sancerre

Domaine Bailly-Reverdy bliver til

I 1952 blev Marie-Thérèse Reverdy og Bernard Bailly gift. Og i 1956 etablerede Bernard vingården Domaine Bailly-Reverdy. I begyndelsen solgte Bernard sine vine alene til kendte og ansete franske restauranter, hvilket ”tvang” ham til at producere vine af høj kvalitet lige fra begyndelsen.

Sønnen Jean-François sluttede sig til vingården i 1979, og det var bl.a. startskuddet på de første eksportaftaler. I 1988 overtog familien en række vinmarker i Chavugnol. Det var bl.a. et bid af topmarken ” Les Monts Damnés”. I 1991 sluttede Berbards yngste søn Franck sig også til vingården efter han havde afsluttet sin uddannelse som ønolog i Bordeaux.

Og endelig blev det i 2010 Auréliens tur (søn af Jean-François) til at slutte sig til firmaet, og sammen med Franck er han i dag ansvarlig for vingården.

Vinene jeg tilbyder fra Domaine Bailly-Reverdy

Fantastiske terroirs

Vingården ligger i den lille by Bué ca. 5 km. fra Sancerre. De har i dag knap 22 hektar vinmarker, så det er altså en ganske stor produktion de har. 5 hektar af markerne ligger omkring byen Chavignol, og er nogle af de absolut bedste terroirs i Sancerre. Markerne er beplantet med ca. 70% Sauvignon Blanc og 30% Pinot Noir. De er ikke organisk certificeret, men dyrker deres marker efter økologiske og organiske principper. Høsten foregår altid manuelt ligesom den efterfølgende sortering er manuel og ekstra grundig. De er meget kritiske under sortering, og de er kun de absolut bedste druer der indgår i deres vine.

Deres vine gærer med naturgær på ståltanke. Efterfølgende lagrer ca. 5% af vine i brugte egetræsfade mens resten lagrer i ståltanke, hvoraf 4-5 måneder er på gærresterne. Deres vine gennemgår ikke malolaktisk gæring.

Billeder fra La Ciarliana

Aurélien og Franck Bailly

Gamle vinstokke dominerer

Domaine Bailly-Reverdy

Klassisk Sancerre produktion

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0