Villa i Cipressi fra Montalcino i Toscana

Azienda Agricola Villa i Cipressi

Lige uden for Montalcino finder vi Villa i Cipressi, der blev etableret tilbage i 70’erne af Hubert Ciacci, men som først begyndte at producere Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino i 2000.

I starten var det udelukkende honningproduktion, men op gennem 90’erne opkøbte de land, og udvidede deres produktion til også at omfatte olivenolie og vin.

De laver klassiske og lækre rødvine, og er i dag et rigtig familie domaine, hvor hele familien er involveret i den daglige drift og produktion.

Nogle af vinene jeg tilbyder fra Villa i Cipressi

Fra verdensklasse honning til verdensklasse Brunello

Pinochar Wine har fokus på vine fra Bourgogne og Champagne, hvorfor denne producent naturligvis også skiller sig lidt ud.

Men jeg har altid selv nydt Brunello vine, og er af den opfattelse, at man her også kan finde vanvittig høj kvalitet til prisen, og det har jeg tænkt, at mine kunder ikke skal snydes for. Villa i Cipressi er en ny stjerne på Montalcinos himmel, og deres vine er vidunderligt velkomponerede og velsmagende! Klassisk Brunello!

Vingården drives i dag af Hubert Ciacci og hans kone Patrizia samt deres to sønner Dario og Federico. Federico er ønolog og står for vinproduktionen i samråd med sin far. Dario står for salget og markedsføringen.

De har i dag ca. 3,5 hektar beplantet med Sangiovese, der er fordelt på to lokationer. Deres marker ligger helt perfekt orienteret, og de to lokationer komplementerer hinanden helt perfekt, og giver vine med karakter, intensitet og et væld af aromaer. Vinrankerne stammer tilbage fra 1995 og 1996, og begynder altså at have en del år bag sig, hvilket også skinner igennem i deres flotte velkomponerede og koncentrerede vine.

De laver klassisk Rosso og Brunello, og de smager fantastisk. Den internationale presse har fået øje på deres flotte vine, og de scorer flotte høje point fra en lang række vinkritikere. De er grundige i deres produktion, og alt udføres så vidt muligt manuelt, herunder høsten der naturligvis foregår ved håndplukning på alle 3,5 hektar. De lagrer deres vine på både klassiske franske fade (225l) og de store Italienske fade på op til 30hl.

De laver to forskellige Brunello’er. Zebras er deres top Brunello, der lagrer ½ år længere på fadene, og som kommer fra deres absolut bedste plot.

De har aldrig tidligere været til salg i Danmark, så det er en enestående mulighed som Pinochar Wine har fået for at sælge deres vine i Danmark.

Udover deres fabelagtige vine dyrker de også nødder, oliven og honning.

 

Test dem med en smagekasse – spændende Brunello

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Villa i Cipressi ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.800,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Billeder fra Villa i Cipressi

Cipressi marker

Dario og Federico fra Cipressi

Vingården Villa i Cipressi

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0