Gosset-Brabrant fra Aÿ i Champagne

Gosset-Brabrant fra Grand Cru byen Aÿ

Christian Gosset er en rigtig champagne vigneron.

Han nedstammer fra en lang linje af champagnefamilier, og sætter en ære i, at der skal laves autentisk og udtryksfuld champagne, der afspejler hvor den kommer fra.

75% af Gosset-Brabrants vinmarker står i dag med druen Pinot Noir, der er hoveddruen i Grand Cru byen Ay. Dertil kommer 15% tilplantet med Chardonnay og de sidste 10% med den anden røde champagnedrue Pinot Meunier.

Nogle af vinene jeg tilbyder fra Gosset-Brabrant

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Vidunderlige Champagner fra Grand Cru byen Ay

Et ældre familie champagnehus, der er stiftet tilbage i slutningen af 1920’erne. Familien har slægtskab til det store Gosset Domaine, men har i dag ikke noget med hinanden at gøre. De har rødder i Champagne helt tilbage til 1584 til Pierre Gosset, der er en af de mest berømte forfædre i Champagne.

Den gennemsnitlige alder på deres vinstokke er over 25 år, og omkring 75% af deres marker er beplantet med Pinot Noir. Resten af markerne er beplantet med Pinot Meunier (10%) og Chardonnay (15%).

Gosset-Brabrant ejer i dag ca. 9 ½ ha., hvoraf de 5 af dem har Grand Cru status i Ay. Deres marker er fortrinsvis tilplantet med Pinot Noir, og særligt i Ay området bliver de Pinot Noir baserede vine aldeles formidable. Tidligere var de vinbønder – ikke vinmagere – ifølge Christian Gosset. Christian Gosset, der er ansvarlig for huset i dag, er en ægte vigneron, og er virkelig passioneret omkring at lave terroir Champagne, der udtrykker Grand Cru kvaliteterne i Ay. Tidligere lavede hans far og farfar 2 Cuvéer – Brut og Brut reserve. Det var grundlæggende samme vin, men Reserve blev blot lidt længere i kælderen.

I dag er det helt anderledes, idet Christian Gosset virkelig dyrker det lokale til det yderste, og det betyder da også at han fra og med 2015 sender 4 enkeltmarks champagner på markedet – altså Champagne lavet på druer, der kun kommer fra en og samme mark – en ægte “Grower”!

Gosset-Brabrant producerer i dag ca. 50.000 flasker Champagne årligt udelukkende fra deres egne markbesiddelser, og selvom de er fristet af de høje kg. priser på druer, så sælger de ikke til de store champagnehuse.

Test de skønne bobler med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Gosset-Brabrant ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.850,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Lidt indtryk fra Aÿ

Michel og Christian

Champagne Gosset-Brabrant

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0