Bernard Millot fra Meursault i Bourgogne

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Meursault 1. cru La Goutte d’Or

– Meursault 1. cru Les Perrières

– Meursault La Barre

– Meursault Les Terres Blanches

– Meursault Les Petits Charrons

– Meursault Cuvee Augustin

– Meursault Cuvée Alexie

– Meursault Blanc Village

– Beaune Clos Les Longes Blanc

– Puligny Montrachet

– Bourgogne Chardonnay

– Bourgogne Aligoté

– Beaune Rouge 1. cru Les Sizies

– Meursault Rouge Les Criots

– Bourgogne Pinot Noir

 

Flotte hvide Meursault fra Bernard Millot

Endnu et lille familie Domaine, hvor det i dag er 4. generation der er ansvarlig for driften af denne vingård. De ejer marker primært i Meursault, men har også nogle små besiddelser i Puligny-Montrachet og Beaune. En producent med en ung mand ved roret, der er på vej frem.

Nogle af vinene jeg tilbyder fra Bernard Millot

Forrygende vine fra unge Emilien i Meursault

Endnu et lille familie Domaine, der nu ledes af fjerde generation af vinbønder. I 2008 overtog unge Emilien dette Domaine fra sin far, årgang 2010 blev Emiliens første årgang, der var helt hans egen.

De ejer i dag 8 hektar vinmarker i Meursault, Puligny-Montrachet og Beaune, hvor hovedparten ligger i Meursault, idet de blot har 2 plots i Beaune og et enkelt plot i Puligny-Montrachet. De har en del forskellige plots (markstykker) af hver mark, så der laves ikke ret mange af hver vin, og der er mange, der gerne vil have hans vine.

De er ikke certificeret organisk eller biodynamisk producent, men de arbejder efter de gældende retningslinjer herfor. Emilien har ikke umiddelbart planer om reelt at blive certificeret, men det kan være dette ændrer sig i nær fremtid.

Emilien er uhyre talentfuld, og de nye årgange af hans vine bliver bare bedre og bedre. Fra at være lidt tunge klassiske Meursault vine, begynder hans filosofi at brænde igennem vinene, og de besidder nu en præcision og rankhed, der lover fantastisk for fremtiden for dette Domaine. Han bruger al sin tid i markerne, og arbejder målrettet med at forbedre kvaliteten i alle aspekter af produktionen.

De fleste af deres vine gærer og lagrer på klassiske burgundiske egetræsfade. De bruger kun en meget lille andel nye fade, så deres vine er imødekommende og givende – også som unge. Men der er masser af gemmepotentiale i vinene.

Det er en ret klassisk Bourgogne produktion, og så vidt muligt fortages alt med håndkraft. Gæring foregår ved naturens hjælp med den naturlige gær der findes i kælderen.

Det er endnu en lille skjult skat fra Bourgogne, hvor man får høj værdi for pengene – også selvom vinene ikke er helt billige. Emilien laver primært hvide vine, men har også en lille produktion af røde vine. De smager også fremragende, men jeg har i første omgang valgt kun at importere hans hvide vine, der i den grad giver værdi for pengene.

 

Du kan teste dem med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Bernard Millot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.900,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Billeder fra husets besiddelser

Emilien Millot

Beaune “Clos Les Longes”

Simple forhold men store vine

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0