Agricola Palazzo fra Montalcino i Toscana

Agricola Palazzo er en lille perle i min samling

Få kilometer øst for Montalcino finder vi en af de smukkest beliggende vingårde i hele området.

Etableret tilbage i 1983, hvor Cosimo Loia købte gården Palace og derved lagde grundstenen til denne fantastiske vingård. Med sin beliggenhed 320 meter over havets overflade, er der en fantastisk udsigt udover deres marker, og en stor del af Brunello landskabet.

I 1983 og 1984 blev markerne beplantet med Sangiovese, og står i dag uhyre velplejet og smukt i et fantastisk smukt område.

Nogle af vinene jeg tilbyder fra Palazzo

Fra toppen af Montalcino

Endnu en Brunello producent, og dermed den anden i mit sortiment.

Det er forsat Bourgogne og Champagne, der vil være mit primære fokus, men når man møder vine som dem Palazzo producerer, så bliver man meget hurtigt overbevist om, at det er fantastiske vine, som uden tvlvl vil blive værdsat af danske vinnydere.

Med deres kun 4,2 hektar vinmarker er det endnu en lille familiedrevet vingård, der kun laver omkring 20.000 flasker vin om året. I dag drives vingården primært af den ene af Cosimo Loias fire børn – Cosimo og hans kone Antonietta. Elia varetager primært de kommercielle aspekter, og har faktisk fuldtidsjob ved siden af sit arbejde på vingården.

Vinstokkene er i dag over 35 år gamle, og deres første vine blev introduceret i henholdsvis 1993 (Rosso) og 1995 (Brunello). Siden har deres vine været betragtet som Brunello vine af absolut højeste kvalitet, og de bliver bare bedre og bedre år for år. Under mit besøg havde jeg fornøjelsen af at smage deres Brunello di Montalcino Riserva fra både årgang 2004 og 2006, og de har udviklet sig helt fantastisk, og smager aldeles vidunderligt.

Deres marker ligger i et fantastisk område, hvor jordbunden er tør og stenrig, og hvor de ligger perfekt eksponeret for solen, men samtidig godt beskyttet fra havvindene. Det giver optimale forhold for modning af druerne. Alle deres marker er faktisk klassificeret som Brunello marker, hvilket betyder, at de rent faktisk kunne lave Brunello vine fra samtlige 4,2 hektar. Men de laver også Rosso, hvilket betyder at det faktisk er en frivilligt deklassificeret Brunello, hvorfor man her virkelig har med en “mini” Brunello at gøre, når man nyder deres Rosso di Montalcino.

Alle druer plukkes i hånden, og behandles med omhu for at bevare druerne intakte inden gæringen påbegyndes.

Vinene laves på klassisk vis. Gæringen startes helt naturligt uden tilsætning af kunstige gærceller, og foregår i ståltank for deres Rosso, og i de klassiske cementtanke for deres Brunello. Lagringen foregår i de store 20/25 hl. egefade.

Deres vine er i den elegante ende af skalaen, og besidder en vidunderlig balance og kompleksitet.

Det er i den grad endnu et fund på value for money skalaen!

 

Test dem selv – den smagekasse skuffer ikke

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Palazzo ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.650,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Lidt fra vingården med den smukke beliggenhed

Fra terrassen hos Palazzo

Marker hos Palazzo

Sangiovese

Elia og broderen Cosimo

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0