Bruno Tasoniero fra Soave i Veneto

Et unikt terroir

Agricola Bruno Tasoniero ligger i den lille by Terrossa lige uden for Ronca. Vi befinder os i det nordlige Italien i Veneto regionen. Terrossa betyder faktisk rød grund, og opkaldt efter de mange vulkanske udbrud gennem tiden.

Det var lidt af en tilfældighed, at jeg stødte på denne producent, men nogle gange skal man jo have lov til at være lidt heldig.

Beliggende i et af de mest unikke vindistrikter i verden laver Bruno Taseniero blot en enkelt vin. Naturligvis en hvidvin, da der ikke laves anden i Soave.

 

Vinen jeg tilbyder fra Bruno Tasoniero

Småt er godt

Bruno ejer blot 5 hektar vinmarker, der alle er beplantet med den unikke lokale drue Garganega.

Produktionen er mellem 20.000 og 30.000 flasker om året, så det er ikke “big business” så at sige. Vinstokkene er gamle med en gennemsnitsalder på over 40 år. Alle ingredienser tilstede til at lave karakterfulde og unikke vine.

Al arbejde foregår pr. håndkraft, og alle hans marker ligger i den unikke mark Calvarina, hvor vulkanerne i den grad har sat deres præg.

100% økologisk

I 2017 besluttede hans sig for fremadrettet at producere hans vine økologisk, og i 2020 var hans produktion 100% økologisk certificeret.

Al vinificering foregår i ståltanke, og er med til at bevare syre og friskhed i vinene. Vinene er alle lavet 100% på Garganega, og lagerer i op til 24 måneder på vingården inden de frigives til salg.

Stemningsbilleder fra Soave

Unikt terroir

Ingen tvivl om historien

Smukt i og omkring Soave

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0