La Ciarliana fra Montalcino i Toscana
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Goulley
- Domaine Jean Vaudoissey
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Terres de Velle
- Domaine Thomas Morey
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Michael Loirot
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
Tæt på – og alligevel langt fra…!
I hjertet af Toscana finder vi de to vinbyer Montalcino og Monepulciano. Der er under 40 kilometer mellem de to byer. Alligevel adskiller deres vinmæssige historie og omdømme ganske markant. Man kan vel sige, at det er med Montalcino som den vinøse storebror….
Men de kan godt lave vin i Montepulciano – rigtig god vin endda. Jeg har smagt den del derfra, og nuvel der er nok lidt længere rent kvalitetsmæssigt mellem ”snapsene” sammenlignet med ”storebror.
Vinene jeg tilbyder fra La Ciarliana
-
Tilbud
Månedens vinNyhed
Agricola La Ciarliana – Rosso di Montepulciano DOC 2021
kr. 175,00 – kr. 850,00 -
Nyhed
Agricola La Ciarliana – Vino Nobile di Montepulciano “Vigna Scianello” DOCG 2018
kr. 295,00 -
Tilbud
Nyhed
Introduktionskasse La Ciarliana (6 fl.)
kr. 1.150,00 -
Tilbud
Agricola La Ciarliana – Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018
kr. 185,00
La Ciarliana – endnu et stykke familiehistorie
En af dem der i den grad kan lave god vin i Montepulciano er La Ciarliana. Belligende ca. 5 km. fra Montepulciano laver de Rosso di Montepulciano, Vino Nobilem di Montepulciano og også Chianti. De producerer deres Montepulciano vine fra ca. 12 hektar med en samlet årlig produktion på godt 50.000 flasker.
Luigi Frangiosa er i dag indehaver og ansvarlig for vingården. Den blev etableret tilbage i 1996 af hans far, men har været i familiens eje i mere end 50 år. I begyndelsen med blot 2 hektar vinmarker. Vingården er i øvrigt opkaldt efter det lille kapel beliggende i nærheden.
Luigi er den første der er rigtig vinuddannet i familien. Han blev uddannet som agronom, og har i mange år arbejdet som en anerkendt konsulent for flere producenter i Maremma og Montalcino. I 1996 tappede hans sin første årgang af Vino Nobile di Montepulciano La Ciarliana.
Produktionen
Produktionen er ret klassisk. Al høst foregår ved håndkraft. Gæringen finder sted i ståltanke, hvor vinen også får lov at hvile de efterfølgende 5 måneder. Derefter lagring på fade af slovensk og fransk egetræ, og afslutningsvis lagrer vinene 18 – 24 måneder i flasken i deres kældre inden de sendes på markedet.