La Ciarliana fra Montalcino i Toscana

Tæt på – og alligevel langt fra…!

I hjertet af Toscana finder vi de to vinbyer Montalcino og Monepulciano. Der er under 40 kilometer mellem de to byer. Alligevel adskiller deres vinmæssige historie og omdømme ganske markant. Man kan vel sige, at det er med Montalcino som den vinøse storebror….

Men de kan godt lave vin i Montepulciano – rigtig god vin endda. Jeg har smagt den del derfra, og nuvel der er nok lidt længere rent kvalitetsmæssigt mellem ”snapsene” sammenlignet med ”storebror.

Vinene jeg tilbyder fra La Ciarliana

La Ciarliana – endnu et stykke familiehistorie

En af dem der i den grad kan lave god vin i Montepulciano er La Ciarliana. Belligende ca. 5 km. fra Montepulciano laver de Rosso di Montepulciano, Vino Nobilem di Montepulciano og også Chianti. De producerer deres Montepulciano vine fra ca. 12 hektar med en samlet årlig produktion på godt 50.000 flasker.

Luigi Frangiosa er i dag indehaver og ansvarlig for vingården. Den blev etableret tilbage i 1996 af hans far, men har været i familiens eje i mere end 50 år. I begyndelsen med blot 2 hektar vinmarker. Vingården er i øvrigt opkaldt efter det lille kapel beliggende i nærheden.

Luigi er den første der er rigtig vinuddannet i familien. Han blev uddannet som agronom, og har i mange år arbejdet som en anerkendt konsulent for flere producenter i Maremma og Montalcino. I 1996 tappede hans sin første årgang af Vino Nobile di Montepulciano La Ciarliana.

Produktionen

Produktionen er ret klassisk. Al høst foregår ved håndkraft. Gæringen finder sted i ståltanke, hvor vinen også får lov at hvile de efterfølgende 5 måneder. Derefter lagring på fade af slovensk og fransk egetræ, og afslutningsvis lagrer vinene 18 – 24 måneder i flasken i deres kældre inden de sendes på markedet.

Billeder fra La Ciarliana

 Luigi Frangiosa

La Ciarliana vingård

Vingårdens marker

Slovensk egetræ

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0